V.26 Läger

Idag så började årets första "riktiga" läger :D, Läger V.26 ALLROUNDLÄGER 28/6 - 3/7-2010.

Massa ungar, mycket ljud och alltid något att göra = läger :D. Det är alltid lika roligt när dom kommer allihopa och alltid lika skönt näst det är över xD, ja det är så ett läger ska vara och det är så man tillbringar sitt sommarlov bäst, genom att vara där och knäppa massa kort och hjälpa till :).

På eftermiddagen så hoppade jag Melody lite och det gick super bra :D, det kommer vi att göra fler gånger kan  man säga för det tyckte båda var riktigt toppen kul. Det var första gången jag hoppade henne och jag vet faktiskt inte om hon har hoppat med ryttare förr, iaf så var hon bara bäst lilla stumpan :).

Senare så fick jag vara badvakt till dom som ville gå och bada medans lägermammorna/mamman (jag vet inte) gick upp och köpte godis på Ede med dom andra.
Jag tycker jag skötte det ganska så bra faktiskt, med hjälp av Rebecka ;) vi fick iaf med lika många hem som vi gick dit med och förhoppningsvis så tig vi inte någon annan unge ;P.

Nu sitter jag och inte vill gå och lägga mig men snart så ska väl även jag ta och lägga mig :)

Här får ni lite bilder från dagens ridpass på lägret:



För att se fler bilder så får ni följa länken :)

http://picasaweb.google.se/dkrsbild/RidlagerV262010?authkey=Gv1sRgCMXZraLL2ZqQKw#



Badritt

Igår så red jag och Elin ut på kvällen, jag på Honny och Elin på Tilly vi red på bad tur för vi orkade inget annat så, så fick det bil ;).
Vi fick ett helt gäng med på släp också :D det var Olivia, Louise och hennes pappa (dom som över på stallet för att dom idag ska vara med på lägret) sen så var det Hanna, Denis och Vickan. Jag tror att det var alla iaf, det var många hur som helst.

När vi kom till vattnet så blåste det iskallt och det gick vita gäss på vattnet och det såg verkligen inte varmt och skönt ut kan jag säga ;P, men i kom vi och vi lyckades också med att få årets första dopp ;P.

Jag orkar inte skriva så mycke om det men här kommer lite bilder :).




Bilder på Eiln och Tilly :)
Foto: Hanna Glantz :) <3


Hoppning

Igår så prov red Denis, Hanna Glantz B-ponny Tequila, dom hoppade lite och jag stod med kameran i högsta hugg ;)

Tänkte att vi kanske ville se några bilder och eftersom att jag vet att iaf hennes mamma ser bilderna här så får det bli här ;P.

Jag kan skicka bilderna men inte i natt.












Möte!

Idag är det US möte på stallet klockan 13.30 i cafeterian, vi ska planera inför alla läger, vad vi ska hitta på att göra med dom.

Det är väl huvudpunkten iaf på mötet idag.

Efter mötet så ska jag nog rida Honny, Melody får vila idag tror jag och sen så ska jag ta med kamera och hoppas på att det finns någon som är sugen på att bli fotad :). Sen så får vi se vad dagen bjuder på mer.


Bild på Tora och Hanna :)

Vad ska jag ha för något?

Jag måste köpa en ny ridhjälm, jag har ramlat av och måstat åkt ambulans två gånger nu och sen har jag även ramlat av med min hjälm ett antal gånger till så nu känner jag att det kanske börjar bli dags att leta efter en ny hjälm.

Det jobbiga med att köpa nytt är att jag aldrig kan bestämma mig för vad man ska ha för typ, vilken färg och så vidare. Jag blir galen! Tänk om det kunde ha varit enkelt, men nej då det ska det inte vara, nej så svårt som möjligt och dessutom dyrt *blä*.

Jag funderar iaf på några hjälmar, dom är:

Charles Owen Jw-hjälm Fast jag passar inte så bra i dom :/

Charles Owen professional Det är en sån som jag har, jag vill INTE ha den nya modellen av dom utan en exakt likadan i så fall

Eller någon form av flug-hjälm Men jag tycker inte att dom är sköna att ha på sig, eller iaf inte som dom andra två men det vore super skönt att ha på sommaren då det är varmt

Det är sååå svårt att bestämma sig och sen när man har bestämt så ska man prova och sen bestämma vart ifrån man ska beställa den ifrån.

Jag ska även köpa en ny väst för den som jag har är alldeles för lång, men det blir enklare att köpa för jag ska ha en Racesafe säkerhetsväst svart. Det blir iaf enkelt att köpa, jag måste bara prova den först. 


HAHA jag tyckte bilden passade bra bara ;)
jag som knäppt men med Elins kamera ;P


kort om dagen

Idag var jag ner till stallet runt klockan 11 och först så släppte vi ihop Honny och Tilly där det ska stå tillsammans nästa månad, allt gick jätte bra och dom var inte ens intresserad av varandra. Dom fick stå tillsammans där och beta i någon timme och sen så flyttade vi tillbaks dom till sina riktiga hagar.

När vi hade släppt ihop Tilly och Honny tillsammans och gått tillbaka till stallet så gjorde jag inordning Melody och red henne en stund på banan.
Efter de så fodrade vi alla hästar som skulle ha mat och sen så lagade vi (stalltjänste + jag) Tillys och Gulles hage som var totalt massakrerad, Undertråden var av på två ställen och den slakade hela vägen från kullen och ner till handtaget som dom också lyckats göra sönder, och en stolpe har dom lyckats häva av.

Några av stallets hästar har fått flytta till hagen bredvid Tilly och Gulle och jag tror att dom har hälsat lite på varandra, kanske även försökt skaka hand eller något ;).


Bild på mig och Oscar för typ 2 år sen :)


Tillbaks i sadeln igen

Idag har jag ridit igen efter två dagars vila för min del för att krya på min ömtåliga kropp. Red först Melody och i slutet så kändes det som att vi hade lyckats hitta varandra lite :D, sen så red jag Honny och det gick också bra. Det fick bli ganska lugna rid pass som start men det kändes bra och det kändes inget i rygg eller i nacke och det var super skönt att känna att det faktiskt inte gjorde ont alls :D.

När jag kom hem runt klockan sex så var min familj helt försvunna så jag har legat i soffan med TV:n på och sovit tills dom kom hem nu runt klockan tio ;P. Dom hade varit och åkt båt och fiskat, det första jag får se när dom kommer är en hel påse full med mörtar.
Jag tycker inte om döda fiskar men det gör Saga (våran katt) och hon sprang bredvid och jamade så det lät som att någon trampat henne på svansen nästan ;P men nu har hon fått sina fiskar och är tyst igen :).


Bilde på min äldsta lillebror Jocke <3


Midsommar

Idag händer inget spännande och jag vet inte ens om vi i min familj kommer att fira midsommar, kanske att dom andra åker till Åbo för att dansa lite men mer än så blir det nog inte. Jag har helt klart det torraste familjen någonsin, men jag klagar inte jag tycker det är ganska skönt för då kräver dom inte att jag ska vara hemma och finklädd och allt utan jag kan göra vad jag känner för ;).

Så troligen blir det stallet idag om inte familjen chockar, men det har inte hänt på dom senaste typ 3-4 åren xD jaja kanske att jag ska äta mat idag iaf för det har jag varit dålig på denhär veckan så då ska jag nog vara hemma.

Om det mot förmodan skulle hända något så skriver jag nog om det här men annars så blir det nog ganska dött här ;).


Bild på en av Delsbo Kör- och Ridsällskaps ridskolehästar

Detta inlägg är föresten det 200:ade inlägget här på bloggen ;P


(Y)

Idag känns det bättre i nacken :D och nu ska jag ta och åka ner till stallet för att knäppa kort på deras avslutning, dom ska ha hopptävling :D
Jag ska länka till bilderna sen så att ni kan se alla bilder :) men tills dess så får ni väl hitta på något att göra ;) kom till stallet vet jag :D (Y)

(Y)= tummen upp (för er som undrar)


Godnatt

Nu ska jag nog ta och lägga mig, har börjat få jätte ont i nacke och nederdelen av ryggen :/ det är alltid värst någon/ några dagar efter men det är jobbigt.
Jag är stel i nacken och det gör ont så fort jag vrider eller rör på huvudet det går typ ner till skulderbladet, sen så,så fort jag hostar, skrattar eller spänner mig på något vis så bara hugger det i ryggen *suck*.
Det ända positiva med att jag har ont i ryggen är att jag har i vanliga fall väldigt lätt att svanka men det kan jag säga att jag inte kan göra nu för det gör alldeles för ont ;P, så det låter jag bli med (Y).

Hoppas på en mer smärtfri dag imorgon och så ska jag ner till stallet och kolla på läger avslutningen :) så som det känns just nu så blir det ingen ridning imorgon heller men på fredag blir det nog en mindre ansträngande tur iaf :D
för då borde jag vara mycket bättre om jag tar det lite lugnt imorgon :).

Bild på Melody :) <3



Bad med hästarna :)

Idag har varit en fin dag och alla som går på daglägret nere på stallet red på badritt idag efter lunch :). Jag följde med, med kameran för att föreviga badet :).

Det blev massor av bilder men bara några som blev bra och här får ni bara se ett fåtal av dom bilder som ändå blev bra :P



















Ja det var dom bilder vi får se här ;)

När alla hade får bada och vi hade kommit hem igen så satte jag, Elin och Vickan oss i cafeterian och spelade kort.

När vi hade spelat färdigt kort ca tre timmar senare så sa Elin att hon skulle gå och ta in Tilly och ridaut, då sa Vickan att hon också gärna skulle vilja rida och då passade jag på att fråga om hon inte skulle vilja rida Honny idag, eftersom att jag ändå inte kan rida idag så tyckte jag att det vore bra om Vicka ville rida, Honny är ju världens snällaste också så Vickan fick rida idag iaf :D.

Utan ridklädet så red dom iväg och även dom till stranden för att bada lite :), jag följde med nu också och det blev lite bilder på dom också.
Honny kan jag ju säga att hon skulle nog gärna ha varit en sjöhäst ;P <3













Akuten igår för min del



Gårdagen blev inte riktigt som jag hade tänkt kan man säga, nej verkligen inte. Först när jag kom sådär runt lunch så åt jag lite tillsammans med Elin och så kom Rebecka också och åt lunch där innan hon åkte och jobbade igen :). Efter de så satt jag och Elin inne och ugglade till typ klockan 18.00 då var det bara en timme kvar tills jag skulle rida Denis ponny Ventus :) <3.

När vi var klara medhästarna så red jag och Elin fram runt hagarna och sen så gick vi in på banan och fortsatte värma upp hästarna, Hanna och Camilla kom också och red fram.
Ventus kändes ganska fin och trevlig förutom några små studsar som han gjorde för att han vart lite övertaggad när dom andra fick galoppera och inte han men det gick bra.

Sen så fattade jag också galopp och efter de så gick det ganska fort allting, galoppen var bra ända tills att han lyckades köra ner huvudet och bocka, han blev som en katapult och jag var den som sköts iväg ;P xD.
Jag trodde att det skulle gå att sitta kvar och försökte därför få upp huvudet på han även när jag kände att jag åkte av försökte jag hitta uppåt och få upp huvudet och jag tror att det var därför jag lyckades anda så tokigt då när jag väl landade.

För när jag landade så landade jag typ på huvudet med munnen ner i sanden sen så vek sig ryggen.
Eftersom att jag är så dålig på att förklara så har jag ritat på ett ungefär som det kändes ;P men LOVA att inte skratta åt bilden xD



Japp ett mäster verk jag vet men iaf så fick jag väldigt ont i ryggen :/

efter en stund så resta jag på mig och det blev ingen mer ridning för min del, världens bästa Marit och Anki hjälpte mig så fick jag sitta i Marits bil och kollade en stund på lektionen.
När jag skulle gå sen så gick det inte så bra bet gjorde verkligen för ont för att gå, jag vet inte om det är jag som är över känslig eller så har jag bara en väldig otur. Men iaf så gick det bara inte att gå och då ringde dom efter en ambulans.

Den kom och så började dom försöka få mig till...jag vet inte vad det heter men den är hård och orange platta i plast med hantag ;). Till slut kom jag dit och sen så började dom spänna fast mig och fick in mig i ambulansen, är inne frågade den ena om hon hade träffat mig förut för hon kände igen mig HAHAHA xD. Jo det har du svarade jag.

Något pinsamt att dom börjar känna igen mig men så blir det väl med en överkänslig kropp som min :/ och just nu så är vi inte kompisar jag och min kropp.

På väg in till akuten så fick jag morfin som smärtstillande men det hjälpte inte mycke så jag fick lika mycke till. Det hjälpte inte heller mer än att det kändes konstigt i foten och att min mage började kurra nå väldigt.


Inne på akuten så kollade dom ryggen och rönkade och jag sa bara att dom inte skulle hitta något och att jag skulle få komma hem samma dag, men dom tänkte iaf ha mig fastspänd tills att läkaren själv sa så som jag sagt och till slut så kom han in och sa det och jag fick börja klä på mig och åka hem, det tog lite tid men hem kom jag iaf. :D

Idag så har jag ont i nacke och rygg men det går bra, jag känner mig lite stel men så blir det efter att man ramlat av. Jag ska nog inte rida ändå idag utan det får nog vänta lite för jag känner att jag klarar inte av att låtsas som att allt är bra längre utan jag vill faktiskt vara bra också.

Jag vill att ni ska veta all ni som hjälpte mig igår att jag är hemskt tacksam för all hjälp jag fick av er igår, jag skulle aldrig klara mig utan alla underbara människor som finns på stallet stora som små <3 TACK


Dagen

Nu har jag just klivit upp och gått in (jag bor i en liten stuga på gården med bara ett rum), och nu har jag parkerat mig framför dator ;). Idag så skulle jag ha varit barnvakt fram till lunch och sen så skulle kanske jag och Elin åka till Sundsvall en stund för att Elin behöver köpa lite häst saker (tror det var magplatta och Novabett) som vanligt så kommer vi väl hitta en massa saker till men så blir det jämt ;P.

Men Elin hör av sig om det blir någon resa till Sundsvall för om dom inte har sakerna som Elin vill ha (hon ska ringa och fråga) så blir det inte.
Barn vakt visade det sig att jag inte behövde vara för deras farmor (vi har inte samma) skulle fixa lunch och allt till dom och troligen har hon även lockat med godis xD, farmödrar gör jämt sånt men det är helt okej för mig för nu kan jag komma ner till stallet mycke tidigare :D.

Ikväll så ska jag rida lektion för Marit i dropp-in ridning, det blir spännande och jag har ingen säkerhetsväst och inga ridstövlar. Eller jag har ju fast dom har ju så passande känt för att gå sönder *morrrrrr*. Jag skulle gärna vilja ha iaf en hel väst om jag ska rida Ventus och vi ska hoppa men för dom som gillar lite mer spänning så stå och kolla på lektionen i kväll ;P.

HAHA nej det går nog bra ska ni se jag skriver här senare om hur det gick ;P.


att leva eller inte leva det är frågan

Idag nu på kvällen så red jag Honny med Elin som red Tilly, vi klättrade upp och ner på galgbacken (en kulle på stallet typ), vi red upp och ner och så plötsligt flaxar något till då jag och Honny går förbi. Jag blir typ livrädd och det som flaxar blir kvar, kommer liksom ingenstans men fortsätter att flaxa jag rider upp till Elin där jag säger att hon får hålla Honny så att jag kan gå och koll till fågeln.

Det var en duva och den hade på något sätt lyckats fastna i ett snöre som sytråd såg det ut. Båda benan var helt intrasslade och först så när jag närmade mig den så bara flaxade den för att komma där ifrån, men tillslut så fick jag ta i den och kolla på hur den sat fast.

Det var fjädrar överallt och hela ryggen och ner på ena sidan så var den helt blodig, bara ytligt där fjädrar hade skavts bort, och ena vingen var också helt kal på fjädrar och blodig. Först så försökte jag trassla upp allt men  det gick verkligen inte, så till slut så lyckades jag dra av trådarna så nära som möjligt vid benen och så var den lös i alla fall.

(Fågeln låg mot en stor tall med ena sidan och det är mot trädet den har skavt bort fjädrar och skin).

Nu hoppas jag för guds skull att den överlever där och eftersom den har tappat så mycke fjädrar så kan den inte flyga så jag hoppas verkligen att ingen kommer och tycker att lilla duva ser god ut :,( <3
Jag vet inte om jag är glad för det jag gjort, jag skulle säkert ha gjort något annat men nu är det försent och det ända jag kan göra är att hoppas och önska att den överlever. :'''(



Bild på duvan när den var loss från den sidan den ser bra ut :'(<3
Lilla fågen jag hoppas verkligen att du överlevar <3


Överraskningen!

Ja idag åkte jag ju ner tidigt till stallet för att stå beredd att ta emot ännu en ungponny som jag ska rida ett tag :D, det går redan mycke rycken men jag vet inte om det är riktigt sant, men iaf så sägs det att hon är sold redan fast dom som ska ha henne ska inte köpa henne förens i Augusti ?!? jaja jag ska iaf rida hästen eller ponny som hon faktiskt är och jag lyssnar på ägaren det brukar vara det bästa om man vill veta säkert ;). Så, så länge jag inte hör något annat så får det bli så.

Om ponnyn:

Hon kallas för Melody iaf av mig och det vore nog minst förvirrande om alla kallade henne för samma sak ;), eftersom jag är blond så har jag svårt att hålla reda på allt ;P (nej jag skojade bara) men det fattar ni hoppas jag xD.
Hennes riktiga namn var något långt och säkert jätte fint men ett som ingen skulle komma ihåg iaf ;P.

Hon är 4 år gammal och sto som ni märker eftersom att jag skrivet hon ;)

Hon är just nu iaf C-ponny

Hon är korsning emellan Haflinger och Welsh och hon är verkligen super söt :).

Jag provade att rida henne idag och jag kan säga att jag vet vad jag kommer göra under sommarlovet ;) hon var iaf väldigt trevlig och får det gå ett par dagar så blir det nog iaf lite mindre "ösch" på gången och själva ridningen så är det bara att ha tålamod, unghästar har alltid något färsig som man själv kanske inte alltid uppskattar ;P Men det blir bra det me :D <3

Bilder på Melody








Sveriges snabbaste trav sto

Igår så var Hanna (min kompis) och hennes familjs travare, TORLANDIA iväg och tävlade borta i Arvika på Arvikaloppet i ett V65 lopp.

LÄNK:

http://anytime.tv4.se/webtv/?treeId=9091

Vinnare: V65 10-06-20 är det under

loppet är i mitten ungefär.

Torlandia har nmr 6
**********************************************************************'''

Torlandia ägs och tränas av familjen Glantz och igår när hon var iväg och tävlade så van hon med HÄST längder, och hon är nu även Sveriges snabbaste kallblodssto i voltstart :D <3.

Är hon inte för duktig så säg, Delsbos nya stjärna helt klart!

Hon van för övrigt 40 000 kr nu i detta lopp :D och idag så åkte jag med Hanna hem och tog massa bilder på Tora med segertäcke, rosset och krans :D <3










Sommar färg

Just Ja jag har ändrat lite färg på bloggen ;)

Tyckte att GRÖN var mer sommrig färg än mörk blått, så därför så får min blogg vara grön nu ett tag iaf över sommarlovet och sen så får vi se då kanske den får bli orange ;).

Sen så har jag gjort en ny header också som matchar färgen lite bättre ;).

Nya Bilden



Gamla bilden


Överraskning ;)

Imorgon så ska jag till stallet TIDIGT!

Elin kommer också ner tidigt för hon kommer inte ihåg om det var på Måndag eller Tisdag som händer ponny Tilly skulle skos ;P Men det är inte därför jag ska ner tidigt i morgon ;).

Imorgon är första lägret för i sommar, det är ett dagläger för nybörjare eller iaf för dom som är lite yngre :).
Honny (hästen som jag rider) ska gå med då på lägret som slutar på torsdag. Men det är egentligen inte därför heller jag ska ner, eller jo lite kanske för jag måste ju ta fram alla saker som hon ska ha men iaf det är inte den stora anledningen. Nej den stora anledningen till att jag ska ner det får ni veta i morgon och jag lovar att komma med bilder också ;).

Det är inget super spännande för er kanske men för mig :D jag är glad :).


Lugnast i världen

Idag red jag Honny för första gången inne i ridhuset, eftersom att Honny ska gå med på nybörjarläger nästa väcka så kom jag på igår att jag fortfarande inte ridit i ridhuset någonting och att jag inte visst om hon skulle reagera på något där inne, så idag fick det bli ridning inne i ridhuset.

Det gick super bra och hon skötte sig toppen bra tycker jag :), När vi hade ridit en stund så kom Elin ut på läktaren och då frågade jag om hon inte ville väsnas lite;). Jag vill veta hur hon reagerar på så mycke som möjligt eftersom det kommer att vara en nybörjare som ska rida henne nu på lägret och då vore det ju bra om jag vista om hon var väldigt känslig för något så att jag kan säga det och förvarna lite om det i så fall.

Men nej jag tror hon är en av dom där lite Coolare hästarna ;) hon har verkligen inte reagerat på någonting eller jo han reagerar på en del saker fast inte så att hon hoppart till eller sticker, utan stannar och kollar i stället :).

Det är positivt :D!

Vi har hitils gåt över bommar och förhöjda bommar, ridit ut först som sist, doppat fötterna i vatten, blivit omkörda av bilar och mopeder, jobbat lite på utebanan och nu varit i ridhuset samt Elin som hoppat på läktaren ;).

Hon är verkligen en super lugn häst och jag tror att hon kommer att passa bra på nybörjarlägret, det ända som kanske kan vara lite problem är galoppen där hon behöver lite hjälp in i fattningen. Men annars så är det toppen :).



Bild på Elin som red Tilly igår :)


Bevattning!



Ser ni?! Delsbo Kör- och Ridsällskap (stallet) har bevattningssystem till utebanan nu :D.

4st vatten kanoner, två på varje långsida, vattnet tas från Dellen som ligger intill klubben. Nu behöver man alltså aldrig mer stå med vattenslang och vattna (banan är 40x80) för att det inte ska damma få fruktansvärt mycket.

Men med sådan lyx och förmån så tycker jag att stallet utan att skämmas ska höja ridbanaehyran när det gäller gästtränare iaf om dom vill använda bevattningen så att underlaget ska var bra tills att de ska ha träning. För det är faktiskt en kostnad för stallet att köra bevattningen men dom tränare som kommer borde kunna ta en höjning av ridbanehyran för förmån att å ett mycket bättre underlag som dels inte dammar och sedan så blir underlaget mycket fastare och inte lika tungridet att rida på.

Det är vad jag tycker och jag vet att andra inte tycker så och det får folk tycka, jag har full förståelse för att man tycker olika.

Mig skulle det inte göra något om dom höjde hyran för banan för alla och enligt mig skulle det vara det allra bästa. Jag vill inte ha några motargument!
Detta är bara vad jag tycker, och tycker ni inte lika så håll det för er själva eller iaf säg dom inte till mig ;) För mig är stallet allt och vartenda sätt som gör att stallet tjänar på det personalen fixar är ju faktiskt bara en förmån för oss själva, eftersom det är vi tillsammans som är ägare till hela anläggningen.


Skoning

Idag så ska jag rida Honny och Windy tror jag, Windy är just nu på uteritt men senare i kväll så kanske det blir lite ridning på henne :).
Honny ska jag rida om en liten stund hade jag tänkt, hon har fåt sin ena sko fast satt för ett par timmar sen och han skötte sig super bra :D , hovslagaren gav mig och Honny MVG jag vet inte om hon kanske har trampat runt och vari allmänt "öchig" förut kanske. Jag vet inte men iaf idag så stod hon still och verkade tycka att det var helt okej :) <3.

Stallet har ju något bättre gångar att stå uppbunden på också än vad Madde har eller alltså det är lite svårare att vända sig och så här på stallet och det gör nog ganska mycket. Men de t är ju kul att höra att hon sköter sig :), det vore inte bra om det hade blivit värre :S

Så puss på Honny :) <3


Spöken

Nej nu går vi till Mangårn och spelart kort tillsammans med alla söpken och förhoppningsvis så vill dom släppa in oss först och främst och sen så hoppas jag på att dom håller sig lugna i natt för annasr så kommer inte jag att kunna sova och då kommer jag INTE att vara på bra humör imorgon och det vore ju tråkit ju :/.

Jag tycker att stallet spökena är lite läskiga och jag vill hälst inte att dom märks iaf inte när jag ska sova där, fast under lägrena så kan dom få spöka så mycke dom vill men inte just i natt tack ;).


Natt på stallet

Inatt så sover jag för första gången för i år nere på stallet i Mangårn tillsammans med Elin och Hanna :D <3, vi har just kommit in i värmen och TRYGGHETEN. Vi har varit ute bakom ridhuset och letat spön och jag kan säga att vi nästan blibit uppätna av alla hämska myggor :S.

Vi har inte hittat något spö men vi matate iaf myggorna *morrrrr*, men vet ni av, det var tre ungar som kom och var vid hagarna där Ventus och Windy går, vi såg inte riktigt vad dom gjorde men det såg ut som att dom gick in i hage till Ventus och Mille, men dom verkade iaf inte göra något dumt utan bara klappa och ge gräs :). Men efter som att vi alltid är lite skeptiska så måste vi ju självklart smyga lite på dom xD men då var dom bort ;P jaja så brukar det vara när vi ska smygga på folk, jag tror inte att vi ska satsa på att bli spioner iaf men man behöver ju faktiskt inte vara bra på allt heller ;P.

Vi får väl låta någon vara bätre än oss någon gång ;) för när vi är i farten så är vi ju nästan alltid oslagbara ;D <3

Hur skulle jag klara mig utan er?<3

Just nu sitter Hanna och Elin och kollar på lag SM från Strömsholm och hom som kommenterar säger JÄMT "förargligt" haha. Det stör oss lite ;P

Men snart så ska vi nog ta och gå till Mangårn i stället.

Ett stort TACK föresten till Hanna och Elin som har städat mitt skåp så nu finns det ingenting på golvet och allt ligger fint och prydligt iårdning på hyllorna :D <3

Windy och Champagne

Idag har jag ridit först Windy, det fick bli dressyr på banan tillsammans med Elin som red Tilly.

Windy går riktigt fint och hon är så rolig att rida, super trevlig liten ponny med mycket kapacitet och verkligen helt underbar att rida :) <3. Vi hade lite problem med avsaktningarna, det blir väldigt lätt att hon tar tag i bettet och kör fram nosen, men så fort jag verkligen får henne att trampa under sig och land istället för att stupa så blir det bra. i galoppen fick jag flytta henne lite för att få henne mer under sig för att få till en bra övergång och landa från galopp till trav.

När vi hade jobbat ett tag med lite trav arbete och övergångar så red jag över till andra sidan av banan där det fans ett lågt litet hinder.
Windy är väldigt försiktig och osäker när det gäller bommar och hinder, därför tänkte jag att vi kunde träna lite först bara över en bom och till en början så hoppade vi över en bom, men efter någon gång så kunde vi bar gå över lugnt och fint :).
Då bytte jag håll så att jag kom på bommen uppifrån eller vad man nu ska säga och det gick också bra, då travade vi över och det fungerade också super bra :). Då la jag upp det till ett litet hinder eller förhöjd bom och så kom vi på det i skritt ett par gånger, hon hoppade över hela tiden men till slut så hoppade hon fast var lugn och då gjorde vi allt från andra hålet också och det fungerade på en gång :)<3.

Så höll jag på ett tag och till slut när det kändes som att hon tyckte att det var hel okej och var inte ett dug "rädd" för bommen/hindret. Då fattade jag galopp och så rullade vi på ett par gånger, först så ökade hon så fort vi började rida emot hindret men tillslut så kunde vi rulla på bara i ett jämt tempo. Gjorde likadant från andra hållet och det fungerade också bra.

Då tänkte jag att vi kunde prova med ett annat hinder på samma höjd, så jag red emot ett av de andra hindrena som stod där, jag red emot i trav och först så tvärstannade hon, så jag lät henne titta lite sen så vände jag rakt bakåt och så red jag på igen. Ingen ide att göra så stor affär av att hon stannade utan bara prova igen.
Då vi kom på hindret andra gången så hoppade hon det och jag berömde, vi rullade på ett par gånger och sen så kom vi på hindret från andra hållet.

Som avslut så hoppade jag en liten bana med fyra språng över dom två hindrena och hon var super duktig :)<3



Efter att jag hade ridit Windy och tagit ut henne i hagen igen så frågade Emma (ridlärare) om jag ville följa med på en uteritt som hon skulle ha. Ja det gick väl bra tyckte jag så jag fick följa med på uteritt på Champagne.
Vi red iväg kl 15.35 och kom tillkaka kl 17.25 ungefär, Champagne var också duktig och han verkar gilla att få komma ut i skogen som omväxling ;), han bockade en gång i galoppen och var lite stark men han var duktig lilla grabben. :)


Jonas tog kameran

Idag så hade jag tänkt att Honny skulle få vila, kanske att jag går lite med henne i grimma bra men bara för att hon ska känna att kan följa mig och lita på mig.

Jag, Hanna och Elin hade tänkt knäppa massa fina kort idag men Jonas har tagit kameran för att han skulle knäppa kort på någon liten unge, så jag vet inte hur det blir med de men Elin har ju en kamera så jag kanske knäpper kort med den i stället.

Men innan vi knäpper kort så ska iaf jag och Elin (vet inte om Hanna också ska) rida dressyr på banan, jag ska rida Windy och Elin Tilly och om Hanna kommer så rider hon nog sin ung ponny Maya.
Sen så får vi se om det blir nå massa kort knäppning någonstans, vädret är det iaf inget fel på så det kanske blir en massa kort, vem vet ;).

Nu ska jag till stallet igen och där blir jag nog kvar hela dagen skulle jag tro, jag har redan varit ner en gång idag för jag hade glömt kameran där och Jons ville h den så jag åkte ner hämtade kameran och datamusen som jag glömt sen tävlingarna i helgen och så gick jag hem. Men nu ska jag dit igen fast först ska jag gå till affären och köpa nudlar eller något att äta till lunch där nere. Hittills så har jag bara ätit toast som lunch och middag och det blir man inte mätt på.

 


Honny

Red ut igår igen på Honny, fast vi red lite längre nu igår :), det var jag och Elin och våra underbara hästar. Det blev en mysig kvällsritt till en strand lite längre bort än den vi red till igår, det hade verkligen varit en helt perfekt tid att rida ut på OM inte alla fruktansvärda mygg skulle ha varit efter oss *morrrr*.

Elin och Tilly fick gå först och jag kan säga att även om Tilly inte alltid är en racer ponny så ser det faktiskt ut som att hon skulle vara de när Honny är med ;P, Honny har inte riktigt fattat meningen med att komma någonstans eller att vara på väg hela tiden, nej varför stressa tycker hon ;) <3 Men vi jobbar på det och Misty (som jag red förut) var faktiskt ganska lik henne till en början, så snart så ska vi nog komma ikapp Elin och Tilly ska ni se ;D.

När vi kom till stranden så såg Elin 3 små fågelungar och ovanför dom flög Måsarna :S det var deras ungar kom vi ganska snabbt fram till och vi kom ungefär lika fort fram till att det var nog bäst att ta sig där i från snabbast möjligt xD. Jäkla måsar att vara närgångna asså.

Vi red hemåt igen på en massa skogsstigar, eftersom jag och Elin tycker om att utforska nya stigar ;), och jag och Honny red faktiskt fört ett par gånger och det gick super bra :)<3.



Bild på världens bästa Misty, mamma och min kusin som är lika gammal som Misty :,) <3


Dagen

Idag så får vi se hur många hästar det blir jag ska rida ;P, men jag ska iaf rida Honny och Ludde och kanske någon av ridskolans hästar/ ponnyer.

Idag är det fint ute, solen lyser men det blåset fast det gör inget sålänge det är sol :D.

Kameran får följa med idag också så ni får hålla utkik här efter bilder ;), ska nog ner till stallet nu snart och jag hoppas att det är fler som kommer för det är mcke trevligare :).



Äldskade lilla skrutt ponny jag saknar dig <3

Windy, Honny och Ventus

Jag som alltid är en dag efter men men.

Igår när jag kommit ner till stallet så undrade Marit om jag inte var sugen på att rida Windy.

WINDY:
Windy är en av DKRS- ridskoleponnyer, det är en Dartmor sto, B-ponny  och hon har ganska bestämda åsikter när dom mindre rider henne.

Hon är inte dum mot dom men hon vet hur hon ska göra ;) hon är nog den smartaste ponnyn jag träffat :P.

Jag red henne iaf. och hon kändes riktigt fin, hon är en underbar liten ponny med MYCKE kapacitet och oerhört trevlig liten ponny att rida på :).
Hon är en ganska reserverad och försiktig ponny i hanteringen, och det gäller verkligen att men är lugn och trygg i sig själv. 
Får man henne att börja lita lite på en så tycker hon att det är jätte skönt att bli ompysslad bara men det tog sin tid, i själva ridningen så är hon verkligen super trevlig och hon skulle kunna gå väldigt långt med rätt ryttare.

Jag tyckte inte att hon var svår riden, det kändes nästan som att det bara var att sitta på och följa med men hon känner säkert vilka hon kan göra vad med. Hästar är ju inte dum som sagt <3

HONNY:
Efter de så red jag ut tillsammans med Elin, hon red Tilly och jag red Honny. Vi red upp mot Gåsbacka fast innan man kommer ända dit så finns det en strand och dit red vi och sen tillbaka.
Honny var SÅÅÅ duktig vi gick efter Elin och Tilly och fassten det kom bilar och mopeder så var hon helt lugn och bara skrittade på. :) <3

När vi kom ner till vattnet så tänkte jag att vi inte ens skulle försöka gå ner i vattnet utan kanske bara stå och kolla medans Tilly plaskade lit ;P. Men Har man världens duktigaste lilla häst så har man ;) och hon var också modig och klev ut i vattnet eller ja vi doppade fötterna iaf mer än så tyckte jag inte att vi behövde göra den här gången. Men hon är iaf inte rädd för vatten och i sommar så kommer hon nog få plaska en hel del om hon tycker att det är kul :D För de tycker jag ;P.

Igår sköte hon sig föresten exemplariskt på gången också :D lilla go hästen, hon är så duktig :) <3

VENTUS
Senare på kvällen så red jag även Ventus som är Dennis lilla C-ponny som jag nu har ridit ett par gånger :)
Han är verkligen en underbar liten kille med så mycket energi och arbetsvilja så att han ibland inte riktigt vet vart han ska ta vägen ;). Jag red honom för första gången på utebanan och jag tänkte att vi kunde hoppa lite också, han var lite okoncentrerad, det finns ju så mycket att kolla på när man är ute och dessutom så var det dressyr träning på ena delen av ridbanan. ;P

Det blev mest koncentration på att han skulle gå dit jag ville men, men man får ha bra och såliga dagar tycker jag det har alla och jag red verkligen inte bättre.

Han var duktig iaf och tillslut så tyckte jag att vi kunde börja med hindret som låg på kanske 25 cm, inte för att det har någon betydelse hur högt hindret var men jag bara kände för att skriva det ;P.
Först så kom vi i trav och sen när det gick bra så kom jag i galopp men efter hindret då när vi hoppat i galopp så bockade vi vite xD.

 

HAHA ja så kan det gå, jag sat iaf kvar och jag tyckte att han kunde använda sin energi till annat och drev på han i stället.



Men efter det så gick det ganska bra, vi hoppade fler gånger och det gick in fint :)


strax ska jag till stallet

Nej nu har jag suttit här framför daton alldeles för länge, nu börjar det nog bli dags att borsta håret och åka till stallet istället ;).

Idag ska jag rida Honny och sen i kväll så ska jag rida Ventus igen :). Kanske det finns plats på utebanan idag, i så fall så vill jag rida Ventus där :), men vi får se. Jag är sugen på att hoppa så kanske det får bli lite skutt också på honom. :D

Honny ska jag rida ut på idag hade jag tänkt tillsammans med Elin som ska rida Tilly och bara ta det lugnt idag :), då passar det ju bra att hänga på för jag vill gärna rida med sällskap första gången jag rider ut på en häst :).
Man vet aldrig och det är alltid bra att vara två när man rider ut och dessutom så är det mycke trevligare också :)<3.

Får se om kameran också år följa med idag, det är inget toppen vader direkt utan grått och mulet men den får kanske följa med i alla fall.

Skriver lite senare om hur det gått att rida alla gulliga små hästar :).

Bild på Hanna och Maya.


Red Honny och lektion på terrängen igår

Igår så åkte jag till stallet, Elin var i hagen med Tilly som låg och sov ;) så jag gick dit.
När vi gick tillbaks så fick Honny följa med in också, jag tog in henne till stallet och där började jag med att tvätta rent såret som hon har på ena bakbenet, sen så borstade jag av henne och sen sadlade jag och tränsade.
Hon har faktiskt blivit mycke bättre på att stå still på gången, även om jag skulle önska att hon kunde stå mer still ;P. Men det är iaf en bra början vi har ju bara varit med varandra i 2 veckor och allt går ju inte att lära sig över en dag, så det blir nog bra det me :).

Red henne på ute banan och alla hinder från tävlingen stod fortfarande kvar, det var bra träning tycket jag tt bara rida tunt dom och kolla på :), hon brydde sig inte om dom särskilt mycke och de var ju bra :).

Honny kändes ganska fin och hon är verkligen hur snäll som helst :)<3, men vi ska träna på lite framåtbjudning men sen så blir det super bra ;).



När jag hade ridit färdigt och gått in till stallet så när jag skulle sadla av och borsta henne så stod hon helt stilla och skötte sig super bra :D <3.
Sen innan vi gick ut till hagen så hämtade jag en morot och gav henne ;) <3.

Jag och Elin gick upp till cafeterian och spelade lite kort och åt glass tills det var dags att ta in Tilly, sen åt vi lite lunch, Elin åt nudlar som hon tillagade på ett lite eget sätt kan man säga ;P.
Hon kokade vatten i en vatten kokare, sen så hällde hon vattnet i en skål och la i nudlarna, hon vevade runt lite och väntade tills hon tyckte att nudlarna såg bra ut.
Då hällde hon bort vattnet och på med krydda ;P. MUMSS ;)

Själv så åt jag två toast, en med majs och en utan majs :) *GÖTT*

När vi hade ätit så gick vi ut i stallet och broddade först Tilly och sen Mystik.
Vi i tävlingsgruppen skulle rida på terrängbanan i Sättjära och hoppa :D så alla hästarna måste broddas.
Jag skulle rida Rasmus men han var på ute ritt så jag kunde inte brodda förens han var tillbaks.


Terrängen:

Jag älskar att vara på terräng banan och hoppa, det är verklige super kul :). Hästarna verkar också tycka det är så himla roligt och man känner verkligen hur dom tar tag och jobbar på hindrena :) <3.

Rasmus tyckte livet lekte och gav verkligen garnet, lilla sötis <3 :)

Bild på Mimmi och Twix förra året.

Tävlingarna på DKRS

I helgen så har Delsbo Kör- och Ridsällskap haft lokal/regionala hopptävlingar för Häst och ponny.

LÖRDAG: Häst

Klasserna var:
LD
LC
LB
LA

Jag har varit funktionär under hela helgen och jag skulle ha varit fotograf och ståt på banan men i lördags så gick det verkligen inte. Regnet ÖSTE verkligen ner och jag kunde inte knäppa ett enda kort :(.
Men jag stod på banan iaf. men det hade jag gärna bytt med någon och stått inne istället ;P. Jag var dyblöt redan när LC:n började, ändå så hade jag laddat med regnkläder, så jag hade gummistövlar, regnbyxor och regnjacka på mig men ändå så badade fötterna i vatten och jag kunde känna hur det rann efter rygg och mage ;P.

Ja ja, det gick iaf och tillslut så var tävlingsdagen över och jag åkte hem och bara satt framför TV:n ;P.

Söndag: Ponny

Klasserna var:
samma som häst.

Söndagen var det MYCKET bättre väder och solen lyste till och med :D, jag stod på banan då också och jag kunde dessutom fota.
I LD:n så fotade jag bara dom som tävlade för DKRS men i alla andra klasser så fotade jag och Elin Rott ALLA ryttare :D. Eftersom första priset var ett A4 foto, jag har alla bilderna på min dator så är det någon som vill ha så kan de höra av sig till mig :).

Bilder från LA:n







Hela helgen:

Jag vill bara hälsa ett STORT GRATTIS till alla duktiga DKRS:are som tävlade i helgen, ni var super duktiga :)<3


Uppdatering ;P

Har ridit Tilly idag och putsat Caspers saker åt Elin och Sara som ska tävla honom imorgon :). Dom har avslutnings fest på bygdegårn och jag kan säga att dom hörs ganska bra ;P.
Bygdegån ligger nästan granne med stallet så det är väl inte så konstigt att jag hör dom bra men men ;P.

Nu hållet vi på att fixar namnskyltar tills imorgon, vi har uppdaterat startlistorna och vi ska strax bygga bana :D.

Elin:
Setill att du njuter av kvällen tänk inte på tävlingarna för man slutar faktiskt 9:an bara en gång i livet så det är bäst att passa på. Vi fixar allt tills imorgon så nu ska du bara se till att ha trevligt sista dagen tillsammans med din klass :) <3 

Nej nu ska jag hjälpa till med tävlingarna igen och inte sitta här och uggla.


Delsbo KRS

Nu ska jag till stallet och fixa inför hemma tävlingarna som ska vara i helgen :D.

Delsbo Kör- och Ridsällskap har i helgen Lokal-regionala hopptävlingar för häst på Lördag och ponny på söndag.

Jag ska inte tävla alls tyvärr men jag kommer att vara funktionär båda dagarna och knäppa massa kort så klart :D. Jag kommer att stå på banan som banpersonal.

Idag ska vi bygga banan
fixa parkering
fixa avspärrningarna osv... :)

Här är en lista till dom som känner att dominte riktigt vet vad man ska göra när man är funktionär:
http://www.dkrs.se/08/docs/funktionarsinstruktion_hopp.pdf



Skolavslutning!

Nu har jag varit på Ede Skolans skolavslutning för högstadiet, Elin gick ut 9:an idag, jag kom somvanligt i sista sekunden eftersom jag förs måste fixa blommor som jag kunde ge till Elin och sen hitta allt till kameran och sen cykla dit ;P men, men jag han och jag lyckades få med mig allt :).

Knäppte en massa bilder när dom kommit ut, och här kommer några av bilderna :) vill ni se fler bilder så finns dom på min bilddagbok: http://bilddagboken.se/p/frontpage.html#0 








Sommarlov!

Idag var sista dagen före sommarlovet :D, vi städade ur skåpen och lämnade in alla böcker idag på förmiddagen och den efter lunch så skulle hela NV på picknick på en fotbollsplan som finns där i närheten :D.
Vi hade med oss eget ficka och det var verkligen super mysigt, alla var glad och solen lyste.

NV är helt klart den bästa lingen man kan gå, iaf på Broman gymnasiet. Alla är så gulliga och trevliga, världens bästa klasser och världens bästa lärare. Det kan alltså inte bli bättre ;).

Jag tycker så mycket om min klass och alla lärare allihopa :) och även dom i dom andra klasserna. så underbara människor helt enkelt :).

Vid kl. 16 så gick jag och typ halva min klass iväg till Frasses och åt sen så sa vi hej då och jag åkte med Camilla och Hanna (stallet folk) och köpte lite priser till helgens tävlingar :D.

Bilder:

Marina <3

Några i klassen :) <3

Ludde och Etel :D <3

 NV 08 :)

Ludde, Marie, Ebba och Etel :) <3

 Alvina i NV09b :)

Marina :) <3

Träningsverk imorgon!?!

Idag har jag ridit tre hästar, är jag inte duktig? ;)

Först så red jag Honny och jag tror att vi ska öva mycket på att stå still på gången när jag gör i ordning, för det värsta jag vet är när en häst trampar runt och håller på.
Men när jag red så skötte hon sig fin fint iaf :D, super trevlig att rida :).
Jag red inte så länge, kanske 20 min eller något, strittade och travade några steg bara för att känna lite och hon var super trevlig verkligen :).

Efter Honny så red jag Windy som är en av ridskolans B-ponnyer, hon är ett litet dartmor sto på kanske 9 år. Jag har bara ridit henne någon gång innan men hon var riktigt trevlig att rida och hon kan verkligen när man rider :) <3.
I slutet så hoppade jag lite, ett hinder på ca 40 cm med block under och det var inte populärt tyvärr :/, men till slut så hade vi hoppat det tre gånger och då fick der räcka tyckte jag, jag vill inte pressa henne och eftersom vi inte känner varandra så bra än så nöjde jag mig där.

Sen så red jag Ventus också.
Vi red inne i ridhuset det fick bli dressyr idag, han kändes riktigt fin stundtals då han inte går och krullar ihop halsen så man förstår inte hur han någonsin ska kunna andas.
Jaja! Det gick bra och jag satt kvar för en gångs skull (Y) ;P.


Lektion

Igår det jag lektion på Rasmus, vi hoppade bana och jag tycker faktiskt att det gick ganska bra :D.

Jag har inte ridit Rasmus på ett bra tag eftersom att jag har tävlat på Evita i div II laget, för att jag inte får tävla Rasmus i div II i år för att jag red honom i div I laget förra året, också har jag ju haft Misty som nys sålts som jag hr tagit handom och utbildat :,D <3.

Så Rasmus har jag alltså inte hunnit med bara, men igår så red jag honom och det gick bra tycker jag.

Han har ett nytt bett som han trivs super bra på, han har ett rakt bett med fasta ringar nu  i stället för de bett han haft förut.
Vi hoppade inte så högt eftersom att han inte är i den formen och han står på bete under nätterna så han ser ut som en tunna *SUCK* ;P <3

Han var iaf duktig och han kändes lite mer som Rasmus, jag red honom för kanske två eller tre väckor sen men då hade vi markarbete och det gick inte alls. Ingenting fungerade, kändes det som så det var lite tråkig att känna att vi knappt skulle kunna kravla oss över en studs på 40 cm.
Så jag bestämde mig då för att jag inte skulle tävla honom på våra hemma tävlingar som är nu till helgen, men igår gick det iaf super, även om jag inte ska tävla hemma iaf så ska vi nog försöka komma iväg på någon tävling här någon gång :D <3.



Jag och Rasmus förra året på våra hemmatävlingar :D <3


DELSBO K&RS

Nu var det länge sen :/.

I lördags så var det tävling i Rengsjö, det var sista omg. lag div.II.

Jag skulle rida Evita och jag åkte med Hanna som skulle rida Emm, vi startade båda två bara i lagklasen som var sista klassen så vi behövde inte åka från Delsbo förens vid kl. 11 :D.
Elin som också red i laget hade redan åkt vid kl. 07. eftersom hon även skulle stara första klassen.

Jag red först på Evita för vårat lag och eftersom vi bara var tre i laget den här sista gången så gällde det att alla var felfri i grunden för att vi skulle kunna gå till omhoppning.
När det vart min tur att komma in så red vi fram till domaren och hälsade, sen så fick vi startsignalen och jag red n på det första hindret, Evita kändes super fin och hela banan flöt på, på ett bra sätt och vi gick nolla. :D <3

Hanna på Emm var nästa att starta för vårat lag och efter som jag var så nervös så såg jag inte hennes ritt men jag tror att det var en bra ritt :) , dom var också noll i mål så nu var vi två som gått nolla och Elin som startade sist måste känt världens press :/.
Fy jag skulle aldrig vilja starta sist i ett leg, jaja! Jag och Hanna försökte bara peppa och säga att hon skulle in och göra sitt bästa för det är det som är viktigt.

Ifa så när det var Elins tur så var vi super nervösa om hejade och ropade nästan hela ritten ;P jaja! Dom gick också nolla i grunden och vi var såååååå glada :D <3

Vi har helt klart världens bästa hästar, duktiga ryttare och världens bästa tränare och hjälp från alla! Tack alla :) <3

Efter att alla hade hoppat grunden så var det dags för omhoppning, vi var tre lag klara till omhoppning men sen så var det även ett lag där en av ryttarna startat utan att fått startsignal och därför stoppades efter 5:e hindret. Han hade då fått 4 eller 8 fel redan på hinder.
Dom sa att hon fick starta om så att dom kunde få en tid på henne men att hon fick med sig felen hon hade. Hon startade om och var felfri men fick med sig felen som hon redan hade.

Det laget lämnade in en protest och för det så fick vi vänta ca 45 min innan dom kom fram till att de laget också skulle gå till omhoppning :O.

På den tiden han det bli rejält dålig stämning på hela platsen men, men TILLSLUT så startade dom omhoppningen och de lag som lämnat in protester kom sist i omhoppningen.
Vårat lag var det jag som startade först igen och vi var felfri även denhär gången :D <3.
Sen red Hanna på Emm och även dom var felfria :D
Elin och Tilly gjorde en super fin ritt men tyvärr så petade dom sista hindret. Men det gjorde inget för vi var sååå nöjd med dagen redan och våra underbara ponnyer <3

Det hade inte heller spelat någon roll om vi varit felfria för dom andra två lagen hade snabbare tid än vad vi hade.



Ny häst under sommaren

Idag efter skolan så åkte jag till stallet, där träffade jag Elin som höll på att smörja och dona inför tävlingen i morgon :).
Det ska synas att man gjort något, heller hur Elin ;P. Elin hade lyckats med att tappa sin burk med nå gegga i som man putsar silverspännen med, rätt ner i golvet ;P så allt blev typ vitt ;P.

Jag packade också och fixade lite men allt är LÅNGT ifrån klart så det blir väl en tidig morgon imorgon. Jag har fixat ett nytt träns till Evita som hon ska ha imorgon och letat upp ett schabrak och så har jag fåt låna Elins transport skydd och täcke :D TACK!

Sen vid kl.18 så kom Madde med en annan av sina hästar Honny, det är hon som jag ska rida i sommar :D. Hon är ett 4årigt sto med super häftig färg, hon är en liten stor häst och jag tror att jag har lyckats få VÄRLDENS bästa sommarjobb.

Tänk att rida en häst som står i ett stall där du skulle ha tillbringat hela sommaren och att du dessutom får betalt för de. De som jag helst av allt vill göra får jag betalt för :O. Är det inte lite LYX så säg :D <3.
Ja iaf så kom Madde med Honny idag och från och med nu så börjar mitt sommarjobb och från och med nu så står Honny på stallet :).

Har kommer lite bilder på Honny:







Bilder på Tille:




Bilder










Lagträning

Idag fick vi sluta tidigt från skolan :D, så jag han hem till lagrtäningen som skulle vara kl.16, om jag inte hade fåt sluta tidigt skulle jag inte ha kommit hem förens runt kl.17.
Men nu han jag iaf, kom hem vid 14.00 och åkte till stallet :).

Jag red förstås Evita och det kändes faktiskt riktigt bra tycker jag :D, självklart så hade vi ju lite små missar men det gick riktigt bra mestadels av lektionen.<3

Dom andra som red var:
Elin Rooth- Sweet Tilly
Hanna Glantz- Rasmus (Emm hade gått ett hårt dressyr pass redan)
Sara Bergström- Rebell

Stackar Hanna gick i kull med Rasmus efter ett hinder, dom kom in på första hindret hoppade andra hindret fick ett bra stort språng landade tog ett galoppsprång och sen så bara försvann Rasmus. Jag vet inte vad som hände men han bara rallade, det gick inte fort och han snubblade inte så jag vet inte :/. Men han är tjock och ridbanan ganska tungriden på, och eftersom dom fick ett stort språng så kanske han inte riktigt kom upp och sen så ramlade.
Så kan det ha varit men jag vet inte, iaf så slog båda i baken rasmus rakt på sidan och Hanna också på sidan men med typ huvud nacke som fick en rätt rejäl smäll. :(
Hon hoppade upp och hoppade igen men hade lite ont men inte så farligt, Rasmus klarade sig bra så det var ju tur de. Men efter lektionen så hade Hanna mycke med ont och kände sig yr, hon hade ont i huvudet och nacken :( hoppas iaf att du inte får mer on för då måste du in och kolla upp det tycker jag.<3

Iaf så efter lektionen så spelade vi lite kort, jag, Vickan, Elin och Hanna. Sen så kom Camilla också och vi gick upp till hölogen och målade och fixade lite hinder :D.

På lördag så åker vi alltså till Rengsjö och tävlar, jag och Hanna ska bara starta lagklassen men Elin startar en LD som förklass.
Sara vet jag inte om hon ska dit, hon kommer iaf inte att starta i laget utan i så fall startar hon individuellt bara för få in flytet och vanan :) <3.
Sen tror jag inte att det är fler DKRS:are som ska dit och tävla på ponny, Maja Wilkens skulle ha varit med och startat i laget men hennes häst Tiffy är tyvärr halt :( (krya på dig Tiffy)<3, troligen har hon blivit sömstucken.

Jaja vi blir iaf 3 i laget i sista omgången nu, vi får göra vårat bästa och se det som träning bara :D.

Bilder från idag:
Foto: Viktoria Mickelssom med min kamera.

Hanna och Rasmus





Det var efter det här språnget dom gick ikull :(




Elin och Tilly


Sara och Rebell


Jag och Evita


Två små skruttar

Har ridit både Evita och Ventus idag :D <3.

Evita:
Först så red jag Evita runt halv sex eller något, jag red på ute banan tillsammans med Gustav som red på Champagne, hindrena från igår (då jag red min ordinarie lektion) stod fortfarande kvar så det blev hoppning för min del.

Ja vi hoppade alltså och tränade lite inför tävlingarna i helgen, jag tyckte det gick så där idag men stund vis så gick det faktiskt bra :). Man det skulle gå ännu bättre om jag kunde försöka att inte luta mig fram och sitta och dra i henne bara :/.
Men jag får helt enkelt låta bli med de och i stället rida ordentligt ;), så som man ska rida, man det är inte lät att få allt att bli bra på en gång kan jag bara säga.

Ventus:
Efter att jag hade ridit Evita så red jag Denis ponny Ventus. Vi gick och hämtade honom och gjorde i ordning honom, sen gick vi till ridhuset för där var enda lediga ridbanan.

Han kändes fin och väldigt trevlig när jag red fram, så jag vi kände oss varm i kläderna så frågade jag om jg inte skulle kunna få skutta honom över bara ett litet hinder :).
Så ett hinder på kanske 40cm ställdes upp, och så började vi hoppa lite, eller ja först så kom vi bara på sidan av hindret men tredje gången gillt eller vad är det man säger ;P.

Efter de så gick det bara bättre och bättre :D, han är verkligen super rolig att rida och jag är så glad att jag får rida honom :).
Det gick bra att hoppa hindret både i höger och vänster varv och tillslut så tyckte jag att vi kunde prova höja lite ;). Hindret blev kanske 60 cm och så kom vi på det, men vi kom lite fel och han slog i bommen med ena frambenet :/, och som med ett brev på posten kom en rad bock språng, absolut inget dumt i de utan bra att han blev rädd och han är nog inte så van att riva så det blev en överraskning för honom.
Men jag lyckades iaf inte sitta kvar så vid läktaren så ramlade jag av ;P. Det är verkligen svårt att sitta kvar på honom när han bockar, jag brukar kunna få upp huvudet på dom och bara fortsätta vidare, utan att göra allt för stor affär av saken men på vissa hästar/ponnyer går det verkligen inte. Huvudet bara försvinner och men känner hur hela ryggen välver sig och han bara flyger upp i luften.

jaja jag landade iaf bra så jag kände inte ens något och det var ju iaf ett + ;P. Jag kanske har lyckats utveckla en bra avfalsnings teknik eller nå, det vore ju inte helt fel om det var så ;P.


Bilder:

FOTO: VIKTORIA MICKELSSON med min kamer
 
Jag och Evita




Gustav och Champagne

Brand i Delsbo

Jaa det kan man säga att det gjorde, mittemot bär jag bor fast över sjön lixom. Alltså om man åker in vid Stömne och förbi där, och sen efter Ålberget någon stans bort mot där Lisa Jonssons mamma bor (inte deras hus).

Vi som har ett hyres hus bredvid sjön och tre våningar hade en perfekt utsikt om man gick högst upp i trapphuset. Kameran fick också följa med upp för att dokumentera, ucha! Det är verkligen hemskt att se när det brinner :,(, jag tycker inte om bränder och jag tycker så fruktansvärt synd om dom som bodde där, jag vet inte vem/ vilka men iaf. tänk en så stor, fin gammal hälsinge gård bara brinna upp och det finns inget man kan göra för att stoppa, och inte heller något som man kunde rädda.

Det blåset ganska bra också så branden från huset spred sig fort och utvecklades dessutom till skogsbrand :(.

Tänk alla saker, alla minnen. Nej fy, hemskt verkligen, STACKAR, STACKAR, STACKARS dom!

Bilder på branden:







Spred sig och lädde till skogsbrand också



Nu lite senare så ser det ut såhär :,(


ridlektion

Red inte Lina igår på lektionen utan Evita, jag ska ju tävla Evita på Lördag i Rengsjö. Då är det sista omg. i ponnyallsvenskan div II.

Vi hade hoppning och vi som skulle tävla till helgen fick hoppa på den höjden som vi skulle tävla ungefär, hon kändes lite seg och så till en början men sen när vi hoppade banan så kändes hon fin och särkilt första gången vi hoppade den :D.
Lilla prickigkorven hoppar allt och är bara så duktig :).

BANA:



Jag var nöjd efter lektionen och det var Evita också, ridskolans hästar sover ute nu på betet och Evita är fet och blev ganska trött efter så vi var båda nöjda med att lektionen var slut tror jag ;) <3.

Sen så släppte jag ut henne i hagen igen och cyklade hem när allt var klart :).

Bild på Evita och Holly förra sommaren :)


RSS 2.0