Natt på stallet





Blev en hel natt på stallet igår kan man säga ;) (Y). Gick ner till stallet runt kl. 18.30, när nere väntade redan Elin uppe i cafeterian, jag hade med mig min kamera och GÄTTE blixten (som jag aldrig använt). Emma bad mig knäppa några kort på de nya klubbjackorna så Elin fick vara modell tillsammans med ridskoleponnyn Oscar J <3.

Var ass kallt ute och jag förstod mig inte på blixten så korten blev inte så finna men vi får göra ett nytt försök idag :D.

Rebecka kom också ner till stallet och när lektionerna var slut så red vi våra hästar och hoppade lite (Y) haha + att vi han med två av ramlingar xD men men  ingen skagad och de som inte dödar härdar eller? ;)

Det var iaf en toppen kväll i går och vi kom inte hem förens runt 1 på natten ;P

// Sandra


Fredag







Helg och det betyder att det snart blir en sväng ner till stallet och där ska jag rida tillsammans med Rebecka och kanske Elin? :D

Jag ska även knäppa lite kort på nya klubbjackor som kommit :D, dom är grymt snygga  kan jag säga så håll utkik på DKRS hemsida ( www.dkrs.se ).

Blir nog en hel kväll där nere på stallet hoppas jag men om inte så blir det Lets Dance på tv4 ;) 

Ingen som vill hitta på något men mig i helgen? :D <3.

// Sandra


Full rulle



Nu har skolan draigt i gång på riktigt och det käns, det är tur att jag går i en bra klass :) anars så tror jag att jag skulle behöva ett års semäster ;P.
Jag känner mig ganska duktig som lyckats kliva upp kl: 05.00 varje morgon hitils (Y). Imorgon blir det iaf sovmorgon då be höver jag inte kliva upp förens kl:07.00. det gillas skarpt :).

Idag har vi haft fyra lektioner före lunch och sedan två lektioner efter och slutade vid 15.00.

Nu måste jag plugga till provet nästa vecka *suck* med sånt är livet, det är bara att gilla läget ;P

// Sandra


Första dagen i skolan

Nu har skolan börjat och idag klev jag upp kl: 05.00. Första lektionen idag skulle gå varit Tyska men den blev tydligen inställd så nu sitter jag här på skolan och nästa lektion börjar inte förens kl 10. Suck jag hade kunnat få sovmorgon :(

Fin dag+ Ganska varmt = knäppakort på stallet

Nu drar jag till stallet en sväng ska nor rida och så blir det försås lite kort :) vi får hoppas att hästarna också är på fotohumör idag :D för då kommer det att bli en massa fin abilder ;P.
Lägger nog upp lite bilder härsenare naä jag kommit hem från stallet igen :).

// Sandra

Till SALU!

           

Petra!

En av Delsbo Kör-och ridsälskaps ponnyer. <3<3<3

Petra är även till salu nu :,(

Petra

Korsningssto som arbetat längst på ridskolan bland de nuvarande hästarna. Otroligt snäll och omtyckt av såväl nybörjare som vana ryttare. Tävlats främst i hoppning.

Svensk ridponny.

Utbildad LB dressyr & LB hoppning

Mankhöjd: 139,7 cm, C-ponny.

Petra för mig

Petra är en ponny som jag alltid tyckt mycke om, när jag var mindre ville jag hoppa och det skulle gärna gå lite fort ;P. Eftersom Petra älskar att hoppa så var det hon jag ville rida på lektionerna, vi började att tävla på klubbtävlingar och snart vardet vi som tog dom Blå-Gula rosseterna, båda två älskade att hoppa och det skulle va snabba svängar tyckte vi båda så det kunde inte ha varit bättre.
Vi har även tävlat lite i dressyr men jag har inte vrit lika intereserad av de så det har mäst blivit hoppning :P.

Petra äldskar barn och att man håller på med henne, hon tycker även och långa turer ut i skog och mark så väl som ta ett sommarbad i sjön.

Petra är en helt underbar ponny som äldskar sitt jobb på ridskolan men som nu är värd att få bli en privat häst :).

Intesse Mailas till [email protected]

1 dag kvar

Nu är det bara den här dagen kvar innn skolan drarigång, jag känner mig inge vidare pepp på att kliva upp kl: 05.30 imorgon och dessutom så borde jag ha pluggat en massa hela lovet men det har jag ju naturligt vis inte gjort heller.
Jag ska nog iaf. försöka skriva en uppsats och göra färdigt PowerPoint presentationen så får jag väl hoppas att dom andra i klassen inte heller har pluggat så mycket under lovet ;P.



Detta är mitt Schema!

Baka kaka




Fick just kust att baka något så jag tror att de får bli Knäckflarn, de går snabt att baka och jag behöver inte gå och handla, det är ju försås också ett stort pluss att smeten smakar gått också ;P.

RESEPT:

Knäckflarn

Ugnen skall stå på 175° och det blir cirka 50 st av receptet.

Det här behöver du

  • 150 gr smör eller margarin
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 2 dl havregrynl
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • ½ dl sirap

Så här gör du

Sätt på ugnen på 175°. Smält fettet. Mät upp och blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Häll i mjölk, sirap, det smälta fettet och rör ihop allting till en smet. Klicka ut smeten glest på plåtar, en tesked för varje kaka.

Grädda flarnen i mitten av ugnen ca 7 minuter. Låt dem svalna något innan du lossar dom från plåten. Använd gärna en rostfri stekspade för att lossa flarnen.

Tips

Man kan exempelvis pensla flarnen med smält blockchocklad när dom kallnat. Ett annat alternativ är att lägga ihop flarnen två och två med någon kräm eller annat gott emellan. Fast dom är ju förstås jättegoda bara som dom är. Passar också utmärkt som garnering till olika efterrätter som glass, frukt etc.

GANSKA ENGKELT SÅ :)


NY Licens

Tänte bar påminna alla som inte har förnyat sin ryttarlicens för i år att göra det. :)

Jag är förengångs skull i tid med att göra det ;P annars så burukar det bli 2 dagar innan första tänlingen ;P och det uppstår alltid pannink och gräl med mamma ;P.

Jag har just förnyat min ryttarlicens, det blev lektions ryttarlicens. Eftersom jag kommer att tävllar ridskolehäst till största dels så fick det bli den. Jag ska väl även tävla lite på Misty också men eftersom hon är en unghäst så kommer det nog inte bil högre än Lokalt så.


 

Jag har ridit Champagne



(Chmpagne är den svarta ponnyn)

Igår på kvällen red jag och Hanna, Jag red Champagne och Hanna red "Emm" :D

Vi hade även ett litet kryss på ena långsida, Campagne är en shetlandsponny för er som inte vet de :).
Det vat nog minst 7år sedan jag red en shettis så det var en upplevelse ;P. Vi hoppade iaf. de lill krysset och efter ett tag tyckte vi det var lite lågt så vi höjde, Hindret slutade på höjden 70 cm ;P, haha jag och Champagne klarade också den höjden (Y).
Jag önskar att jag var lite yngre för nu vill jag tävla B-ponny igen :) <3

 


NY PONNY :D

Jag tängte passa på att häls nya ponnyn som kommit till stallet välkommen hon heter Emmeli men kallas för Emm.


Hanna har ridit henne lite nu på lov et, hon har lite svårt för att fatta gallop men hon lär sig snabt och nu börjar det gå rigtigt bra för dom :).

Hra tyvärr inga bilder på henne än men ska försöka knäppa lite kort på henne idag :D.

Hästar utan mat!

Idag när jag var ner till stallet så såg jag att min och två andar hästar (dom står på lösdrift tillsammans) hade helt slut på mat. Dom har nu ärrti en bal på 300 kg på 6 dagar ;P <3, ja, ja, bara till att fixa fram mat så att dom klarar sig under natten och imorgon kommer Sopen med ny bal till dom. Som tyr var så hade min morbror tre småbalar (20 kg st) så de ska dom nog klara sig på under natten ifa.

       

Vad ska jag skriva?

Nu får ni hjälpa mig här.

  • Ska någott ändras
  • vad vill ni att jag ska skriva om

Jag är helt ny på att blogga och vet känner jag mig rätt så kommer jag väl inte vara så aktv här men jag gör ett försök ;P.
om ni hjälper mig att komma på vad jag ska skriva om kanske det blir lite roligare att blogga, snälla kom med förslag vet jag :D <3.

// Sandra Granlund

 


Varit hos mormor hela dagen

Idag har jag tillbringat hela dagen hos mormor, hela familjen åkte pulka i mormors backe och sedan åt vi lunch och till efterätt fick vi glass och varm jortronsylt, det var gått men nu springer alla barn runt och skriker :( snart ska vi åka hem iaf och det blir skönt.

TV-sport



Kanal:
EUROSPORT

Onsdag 6 januari kl 20:45 världscupen i hoppning,
 Olympia, London (efterhand)

Marie Luise Hellström

Tränade under ponnyåren för Torsten Nilsson (senare landslagsledare i flera år) med 6 DM-segrar,
SM guld -76, och 3 år i landslagen med 1 guld och 2 silver som resultat, nästan allt med ponnyn Ding Dong. Började på stor häst -79 och då även träning och samarbete med Anders Lindgren (författare till DressyrSkolan) . Har ridit fram 4 hästar till svår klass och lag SM guld -98. Haft träning och utbildning av hästar sedan ponnyåren och blev c-tränare -99.

DKRS ridhus bokat!



Onsdagen den 6/1-2010 är Delsbo Kör-och Ridsällskaps ridhus bokat för Mari-Louise (ML) dressyr träning.

Tid: 10:00–19:00  
Plats: Ridhuset


Lite för kallt idag!

Idag när jag vaknade och kollade på termometern så stog det -24,7 grader :S.
Det är lite för kalt för att jag ska känna att jag vill gå ut, runt kl: 10.30 bestämde jag mig iaf. för att jag skulle gå ner till stallet.
Nere på stallet så väntade jag tills Hanna kom och sedan åker jag med Personalen + Hanna med till 11:an för att äta lunch.
när vi kom tillbaka till stallet så skulle jag och Hanna rida :) Jag red Misty och Hanna red den nya hästen Emm (Emmeli), Hanna red sedan Champagne medans jag fixade Misty. Efter de så red Jag Ärtan och Hanna Loppan. :) <3
Rebecka kom ner och red Lina också men då hade vi ridit färdigt och var på väg hem :/.

De är lite kort vad som hänt idag iaf.

// Sandra Granlund


RSS 2.0