Igår

Igår kväll så red jag Misty, det blev en lite kortare tur, jag och Rebecka följde med på Misty och Filip då Hanna skulle hem med sin ponny Maya :) sen så blev det lite galopp och rida på utebanan en stund.
Blev ganska kort men intensiv ridstund och det gick super bra :)

Vet att jag har varit dålig på att uppdatera här men jag har haft så mycka att göra så jag har helt enkelt inte hunnit skriva något här.
Men nu får jag ta och skriva lite mer under helgen helt enkelt.

Idag så ska jag åka och äta hos Alvina med familj, och sen så ska jag nog bara vara hemma också ska jag vara på stallet så klart och se till så att hästarna är lugna och allt är bra med dom <3.
Jag kommer nog vara där hela kvällen/natten så att jagär säker på att inget händer med hästarna :) <3



Bild på Emma och hennes unghäst Tille :)

Är inte Lagom världens bästa ord?

Kom och tänka lite mer på ordet LAGOM, det måste ju faktiskt vara världens bästa ord. Asså jag menar det verkligen, lagom jag gillar ordet skarpt!

Helt klart världens bästa ord och dessutom ett ord sominte kan beskrivas :D (Y), Vadå lagom? jo du vet, inte för mycke och inte förlite, inte för hårt inte för löst, inte snygg men inte ful, hur känns det? jo så dä ;D. Jaha men sen då vad som är lagom för mig och för dig är svårt att veta, det gäller alltså att ha känsla för de där lagom och de gillar jag skarpt helt hlart lite svårt att sätta fingret på vad lagom är xD om man nu kan gilla ett ord så mycke så är lagom iaf mitt favorit ord sådeså ;).

Sveriges helt egna ord LAGOM helt klart ett ord i världsklass :) Lagom för mig <3


Gymnastikhoppning

Idag var det lektion och idag så red jag Evita, en av DKRSridskoleponnyer :) det är henne jag ska tävla i laget med också ;).
Det var hoppning och vi hoppade olika studs och så, lite gymnastikhoppning heltenkelt :), gick bra tycker jag hon blir lätt framtung och jag blir draganses och då blir det inte nå bra men så fort jag rider och låterbli att hålla så mycke i henne och försöka rida ihop henne istället då fungerar allt och hon hoppar verkligen allt :D <3.

Evita är så rolig att rida på de sättet för man känner verkligen när man rider henne rätt för det blir sååå stor skilnad, och idag flöt allt på rikigt bra förutom några små missar men dom tänker vi inte på. Gölmer de dåliga och jobbar med det gom gick bra så kommer det som var mindre bra att bli bättre också, så tillslut bara sitter det där allt ihopa ;D.
Men hur kul skulle det vara om man var bäst på allt och allt bara var som set skulle hela tiden, vem orkar rida då när det inte finns något att jobba på och man redan är bäst på allt :o Nej tacka vet jag hårt slit svett och tårar ;P xD haha nej ven lagom ska det vara och LAGOM är det absout BÄSTA ord jag vet, för det går inte att definiera ;P och vad jag vet så är det bar Sverige som har ordet LAGOM, alltså ett bevis på att sverige är världens bästa land ;).

Efter ridpasset så gick jag och fylde på vatten till lösdrifts hästarna och självklart så pussade jag ch kelade en stund men Misty :) <3.



Tycker bilden är så fruktansvärt söt :)

Uffe-träning

Har hoppat för Uffe idag också :) gick super bra, vi hoppade bana på 80 cm sen i slutet och det kändes riktigt bra :)



Världens bästa ponny med syket på rätta stället :) <3

Film från gårdagens Uffe-träning av Madde :)


Massa kort och Uffe-träning

Jag åkte ner till staller vid halv elva och självklart fick kameran följamed, det har varit super fint väder här idag så det blev enmassa kort :D

Eftersom det var igenridning för Tisdags lektionerna idag och dom hade hoppning och var på utebanan så blev det MASSA bilder ;) men dom kommer inte här iaf inte alla, först så red iaf hoppgruppen och efter dom så var det hoppgruppen och sist så var det Avanserad droppin :).

Själv så har jag hoppat för Uffe idag kl: 14.00. Det gick bra tycker jag det finns ju alltid saker att slipa på men gud vilken skillnad det är på henne :) lilla ponnyn är värld bäst :D <3

BANA:



Misty var pigg och frammåt utan att vara stark eller så, hon lysnar på minsta lilla från migoch ligger kvar även om hon käns som mo hon skulle sprika men inte då, lilla skrutt ligger bara kvar och man behöver knapt tyglarna :) <3
Bäst är hon på alla sätt och det är väl inte första gången jag säger det och det kommer inte vara sista gången jag säger det heller ;) <3
Imosgon kl:10.00 så är det Uffe-träning igen och då ska vi också vara med :D länktar redan :)
Kameran följer med så är det någon som vill knäppa lite kort då när jag rider så får ni gärna knäppa med min kamera :).



Bild på Marits häst Olle :)


Kameran i beredskap ;)

Idag är det sol och helt underbart :D det är igenridningar för tisdags grupperna som börjar nu kl 10.00 så jag ska ner med kameran och knäppa kort :D

Idag är det Uffe träning också det ska bli kul :)


Fredag

Idag ska jag rida :D jag är på bra hummör och sugen på att rida ;P.
Ingen som är på att rida med mig? :D vet inte vad jag ska göra så jag är ganska medgörlig vad det än blir ;).
Ska äta och fixa lite bilder och sen blir det stallet.
Måste plugga som en galning också för nästa vecka så har jag 3 prov + två läxförhör så det gäller att plugga.

Sen ikväll vet jag inte vad som händer riktigt men jag vill se talang iaf :)


Dålig uppdatering :/

Torsdag:

Då var jag sur hela dagen ;P, missade bussen så jag kom inte hem förens kl 18.00 *morr* så jag svängde bara förbi stallet en snabbis
 
Onsdag:

Red Misty tillsamman med Elin som red på sin ponny :D Vi hoppade på utebanan och det gick riktigt bra :D <3



Misty <3


Spännande föreläsning

Idag ska jag på föreläsning som kommer att vara i östersund tror jag men jag är inte riktigt säker men men ;P jag kommer åka med Marit, Hanna och Emma och vi åker vid kl.13. så idag är jag ledig från skolan och jag hoppas att ingen i min klass läser detta inlägg ;P.

Föreläsningen kommer att handla om hur man tränar och ska tänka osv. för att bli framgångsrik tävlings ryttare, så har jag fattat iaf och det ska bli väldigt spännander faktiskt
Jag tycker om clinik och föreläsningar och man kan aldrig lära sig för mycke, jag är glad att våran klubb så gärna vill att vi som är intresserad ska få chansen att åka på olika föreläsningar och sånnt. Självklart så får vi stå för kostnader men hur många klubbar ställer upp med ljus och allt för alla som vill med och så fasten vi bor så långt ifrån. :D

Jag säger bar DELSBO KÖR-OCH RIDSÄLLSKAP <3 helt klars sväriges bästa ridklubb enligt mig :) <3



Bild på DKRS anläggning

Misty <3

Ridlektion på Misty idag :) vi hade markarbete och jobbade mycke på volterna, gick hyfsat bra tycker jag och jag var nöjd.
Misty hade lite överskotts energie ochstdsade som en lite boll i början naär vi skulle fatta galopp, hon bockade inte eller så utan hon studsade ;P sötaste ponnyn i världen med sina aldelles egna gångarter ;) <3.

Efter lektionen så skrittade jag ut en sväng runt hagarna och förbi reningsvärket, hon var så svättig så att jag tyckte att vi kunde skritta oss torra :) <3



HAHA är hon inte aldeles för söt lilla skruttan, går det att intetycka om en sådan liten puddig? och går det att se på bilden utan att le själv ;P <3 

Tävlingen i går

Igår vardet äntligen dax för tävling igen :D, och jag skulle tävla på Evita som är en av DKRS ridskoleponnyer och som jag inte har tävlat på på nästan 3 år :O.
Jag var med i klass 1 som var en LD cleruond och sedan så skulle jag rida laget som var klass 3.

Jag skulle åka med Hanna och hennes mamma (min ridlärare) Marit, vi skulle båda två tävla ridskolans hästar och i samma klasser :).
Vi åkte kl halv sju, och vi var där halv nio, det tog alltså två timmar att åka från Delsbo till Edsbyn. När vi kom fram så kolade vi till hästarna och sen gick vi väg till sekretariatet för att anmäla oss,  efter de så gick vi banan och sedan så lastade vi ur hästarna och gjorde i ordning dom.
Vi stod och pratade och sadlade och fixade och hade all tid i världen, ända tills vi kom på att det bara var 7 ryttare förre mig kvar och jag hade inte sadlat eller bytt om än ;P.

Jag blev klar och satte upp precis som jag hör att speakern ropar upp mitt namn och säger att jag ska hålla mig beredd, så jag rider in på framhoppningen och hoppar två språng på lilla hindret och sedan så var detmin tur att få komma in på banan *flämt* jag han iaf och jag hoppade banan som fick bli vår framhoppning och vi var felfri och med rosset ut från banan så klappade jag om världen snällaste ponny som inte ens blev framriden ordentligtoch ändå bara hoppar och ställer upp <3.

Efter mig så startade Tove som ochkså red på ridskolle ponny och även dom fick en felfri ritt men Tove sa att hon inte vas så söjd över hur hon hade ridit men men så säger hon gäms :P.

Sen så höjdes det till D-ponny höjd och fört från DKSR där var Elin på sin ponny Tilly :) Tilly var lite seg och lång istället för mer ihop och alärtt och inne på banan så fick dom ett stopp på första hindret och två tids fel men efter stoppet så hoppade dom hele banan utan problem och jag hoppas att Eiln var nöjdför det var hennes första ute tävling på Tilly så helt nytt för dom alltså.
Hanna red Emm i LD och hon var felfri och sara och märta vet jag inte riktigt hur det gick för men inte felfria tyvärr :/ men alla red super bra och var snäl på hästarna och det är de som räknas och inte om man får en rosset eller inte.

Jag skulle kunna skriva hur mycke som hälst om hur det var och hur detgick för alla men det kommer ingen att årka läsa så lite kort nu så i LC startade Tove och Maja.
Tove var 0 i grunden och 4 fel i omhoppningen men hon var super nöjd :D.
Maja blev 2:a och var också super nöjd och det tycker jag att dåda ska vara för ni red super bra båda två och tänkte på hästarna mer än rosseter och det gjode inte många *morr*  tur att DKRS ryttarna är snälla iaf och då är jag själv klart inte ett duggpartisk heller ;P.

Sen var det Lag klassen och här i vårat destrikt så är det DIV II på våren och DIV I på hösten.
Så nu var det alltså DIV II och i laget red:

Jag på Evita (ridskoleponny)
Hanna på Emm ( ridskoleponny)
Elin Rooth på Tilly
och Maja på Tiffy

Jag skriver resultat bar för att jag måste skynda till stallet ;P

Jag och Evilta felfri i grrund
Hanna och Emm 8 fel
Elin på Tilly ramlade av på sista hindret
Maja och Tiffy 4 fel

Det var första ute tävlingen för i år för alla och på (för 3 av 4 igalet) på nya hästar dessutom och Emms alra förta tävling någonsin så jag tycker att vi gjorde det riktigt bar och vårat lag slutade på 12 fel och blev placeerad någon stans i nedre mitten tror jag ;P fast det var ju bara 8 lag också så :P.

Nu ska jag åka till stallet och rida lektion på Misty och idag har vi markarbete :D.



Bild på Sara och Rebell :) <3

Dagen innan tävling

Idag så ska jag var på stallet heladagen som vanligt ;) så vill någon mig så hittar ni mig där :).
Cykladener till stallet runt kl 09, för att det var jag som hade nycklarna till sadelkammarna för igår kväll så red jag och Hanna i ridhuset och eftersom vi var sist så sa jag till Emma som skulle åkahem då när vi red att jag kunde ta nycklarna och komma ner och låsa upp idag innan Hästlekis började :). Sen så cyklade jag hem för att äta frukost och så fastnade jag här ;).

Jag ska strax ner igen, jag måste smörja och fixa allt inför tävlingen imorgon :D och så är det andra träffen för dom som vill vara med i HOPPSATSNINGEN på DKRS. De börjar kl 13.00, och vi samlas i cafeterian tror jag.


BILD FRÅN FÖRSTA MÖTET SOM BLEV EN HITT! :D

Jag ska försöka hinna smörja all utrustning innan mötet sen så blir det hoppsatsningen och efter de så ska vi fixa hästarna och packa och allt och om det fortfarande är ljust ute så kanske det blir lite kort på våra fina iordninggjorda hästar :D.

Hoppas på en relativt tidig kväll men det har aldrig blivit det för så jag har inte allt för stora förhoppningar om det ;P.
Det kommer iaf att bli en trevlig dag och dagen innan tävling är nog nästan det bästa jag vet, och särkilt när det är till årets första tävling som nu. Då är det alltid lite extra som man måste göra allt ska skina och se snyggt och prydligt ut :) och jag verkligen älskar känslan att "imorgon är det tävling" känslan ;D.


Soligt men blåsigt

Det är super fint ute idag solen skiner men det blåser tyvärr ganska mycke och det är ju lite synd förstås. Idag hade jag tänkt att hoppa i ridhuset när alla lektioner är slut :) hoppas på att lektionerna sluter tidigt idag så att det inte blir så super sent efteråt men men det brukar ändå kunna bli en helkväll på stallet då det inte är skola dan efter.

Jag tycker lite synd om mig själv idag för att jag har stukat foten och det gör ont men det går ganska bra ändå det kommer nog ha gått över tills i morgon, men jag brukar inte stuka foten så ofta iaf inte så att det gör ont mer än typ tio min. max asså. ;P
Så det var väl på tiden och jag har varit med om värre saker så jag klarar mig nog ganska bra ändå, men jag kände att det var värt att skriva om här iaf ;P.





Oscars pappa tror jag på bilden ;)

Kommenter inte om ni inte har nå vettigt att säga om detta för jag gillad det faktiskt!

Idag åkte jag till Waldorf eftersom jag var ledig från Broman och jag måste plugga och det blir inte mycke av med de när man sitter hemma så då åkte jag dit så jag iaf skulle plugga lite ;).

Var trevligt att vara där igen men ojj vad jag gruvade mig igår natt och i morse, jag funderade på om jag ändå skulle stanna hemma eller inte men mamma sa att jag skulle dit så de fick bli så iaf och sen är det ju trevligt att träffa hela hälften av min gamla klass :).
Tycker det är jobbigt att träffa alla lärare, jag saknar dom så grymt mycke och jag har såå stor respekt för dom (princip rädd för dom) men jag kan ju inte åka dit och sen vara rädd för dom så jag försökte att gilla läget och jag tror inte att jag gjort bort mig totalt iaf. fast de skulle ingen märka där ändå så xD såå trevligt att träffa alla underbara människorigen (dom på broman är det absolut inget fel på jag tycker lika mycke om dom men jag träffar dom ju varje dag så :) <3).

Först så hade vi matte i kanske två timmar och sen var det rast på tio min och sen så lysnade jag på saga som Toby berättade för små klasserna och efter de så var det lunch.
Det var bulgur och någon tomatsås med grönsaker och böner i. Alltså jag gillar Waldorf men härrehug vad jag INTE gillar mattenten, det är samma som när jag gick där och jag klarar inte av människan heltenkelt. Jag vet inte vad hon har gjort igentligen mot mig men jag klarar inte av henne, jag brjukar ha väldigt lät för att dölja och smöra och vara allmänt falsk mot sånna människor men mot henne kan jag inte ens vara så :o.
Jag är riktigt elak och spydig mot henne och heltänkelt visar tydligt att jag inte gillar henne och så brukar jag värkligen inte vara mot människor.

Jaja bårtsätt från henne så är det bra där :)<3




bild på ett av huse

Uteritt

Igår så blev det uteritt på Misty tillsammans med bästaste Elin och Tilly (http://sweettilly.blogg.se/), vi red upp mot Ålberget men inte över :).
Gick väldigt bra tycker jag även om Misty är lite tveksam till tex. vatten som rinner så att det låter och broarna vid solvik. Hon tycker inte om det men eftersom hon är världens bästa lila ponny så gör hon det ändå :) <3 och sen så kräver jag faktiskt det av henne också för det kommer inte fungera att ha henne och att hon känner att om hon inte vill så kommer jag att ge mig iaf. Nej sån ryttare är jag inte, det får ta den tid det tar för det är det helt klart värt och nu ger det dessutom resultat, var inte alls några större problem mer än att hon spände sig och var lite tittig då det vat vatten som pårlade och över broarna. Men så är hon ju världens bästa och underbaraste lilla ponny också iaf om man frågar mig ;) <3 Lilla Misty skrutt kommer alltid vara en av dom BÄSTA!



BILD på Elin Rooth och Nelli

Startlista för mig och Evita



På Söndag så ska jag på min första ute tävling för i år :)
Tävlingen går i Kilafors och jag ska bara starta en LD på Evita och sedan lag klassen :)

Har inte tävlat på Evita på två år och jag har knappt ridit henne fram tills nu, Jag brukar tävla en av DKRS andra C-ponnyer som heter Rasmus. Honom har jag tävlat med upp till LA. Men Han får inte gå i DIV II laget i år med mig för jag red honom i DIV I laget förra året så i år blir det Evita i laget och hon är en riktigt trevlig liten ponny som verkligen älskar att hoppa men på tävlingar på nya ställen så säger Hanna som har tävlat henne mest sagt att hon blir lite försiktig och tvekar lite. Så det får bli en LD så att hon får känna på banan och jag får känna på hur hon är på tävlingar :).  

Hanna som red och tävlade Evita förra året tävlade henne upp till LA och var också hon med och tävlade i DKRS DIV. I lag och får därför inte tävla henne i år i DIV.II laget, så vi har fått byta lite hästar med varandra eller ja, jag och Hanna bytte först men sen så har stallet köpt in en ny ridskoleponny som Hanna ska rida i laget istället. :D

Både jag och Hanna tävlar på ridskolans ponnyer i laget och vi är de ända laget som alltid har lika många eller fler ridskolehästar med i laget ;) Det måste ju tyda på att Delsbo Kör-och Ridsällskap har världens bästa hästar och ponnyer tycker jag ;). Helt underbara små ponnyer helt enkelt <3.




BILD på Hanna och Evita i LA:n i Hudik



Bild på Hanna och Emm, det är Emm hon ska tävla i laget på i år :D <3



Bild på mig och Rasmus :) <3


Lite bilder från idag :)

Stort TACK till Elin som knäppte 368 bilder med min kamera idag medas jag red :)

FOTO: Elin Rooth
Blogg:http://sweettilly.blogg.se/
Bilddagboken:         SweetTilly

Jag och Misty på bilderna :)

























Ledig Onsdag, Torsdag

Alla Lärare som ingår i NV-laget på Broman ska under Onsdag och Torsdag planera för nästa termin och vi som bara har lektioner med lärare från NV Onsdag och Torsdag, så vi är ledig eller vi har ju en massa att arbeta med men vi får iaf jobba hemma.
Super skönt, jag ska försöka att plugga färdigt allt som vi har att arbeta med i morgon så att på Torsdag kan jag på förmiddagen jobba med saker så att jag ligger lite före och sen så kan jag bara vara nere på stallet och mysa och pyssla med alla underbara hästar och såklart allra mest med Misty ;) <3

En ganska lugn vecka kommer det att bli men jag tror att det behövs för snart börjar alla nationella prov närma sig så det är bäst att hänga med och jobba ordentligt för annars så kommer det inte att bli nå bra resultat på dom känner jag men, men det ska nog gå bra ed me hoppas jag :).

Och snart är det ju nästan sommarlov också allt går så sjukt snabbt just nu + att alla tävlingar drar i gång nu också så nu går vi bara mot ljusare tider ;D.


Tror jag blivit tokig

Asså nu tror jag väl att jag har blivit riktigt sjuk eller så har jag fått något riktigt hårt i huvudet ;P, jag har ridit dressyr eller ja iaf så har jag ridit på banan utan hinder och jobbat iaf stundvis för idag har jag busat lite också igenom vattenpölen på ridbanan men annars så har jag faktiskt ridit dressyr :O.

Tror att det nästan börjar luta åt syk eller nå ;P haha, nej dressyr är faktiskt roligt och det tycker jag verkligen men jag tycker ännu mer om hoppning iaf. när det gäller att tävla :)<3.

Lilla Misty det gick riktigt bra idag, önskade att jag kunnat rida hela kvällen men jag tror inte att varken jag eller hon skulle ha orkat det igentligen, men han var riktigt fin så fort hon hade börjat slappna av och till och med galoppen var riktigt fin och den har vi ändå haft svårast för. Så himla roligt, jag känner mig nästan sugen på att rida dressyr igen i morgon men det ska vi inte.

I morgon hittar vi på något annat tillsammans med Elin och hennes ponny Tilly, vi ska rida tillsammans i morgon hade vi tänkt :D <3. 

Elin har också knäppt en MASSA kort på mig och Misty idag, hela 368 bilder blev det och nästan alla på mig och Misty :) några av bilderna är dock inte några som jag tänker visa upp för jag flummade först och sen så höll jag på att åka av i stora vattenpölen på ridbanan och dom kommer INTE att visas men kanske ni får se några av bilderna men just nu sitter jag på stallet och skriver så bilder kommer senare :).

Ett stort TACK iaf. till Elin och för att du knäppte massa bilder med min kamera :D <3 


Ridlektion

Idag så red vi dressyr på lektionen :) och vi red ute på  ute banan :D <3.
Har varit helt underbart vädet idag och super skönt att rida ute :) Jag red Misty och det gick rikrigt bra tycker jag, hon börjar att slapna av och jobba riktigt bra så kul att känna att allt går så fort fram och att hon är så villig helatiden :) <3.

Vi bobbade mycke med att flyta bakdelen och vägen på lektionen idag och att få en lyhörd och upmerksam häst, och det var riktigt bra övning för mig och Misty tycker jag, änen om vi har mycke att jobba på så är vi på riktigt god väg och snart så kommer hon att vara en riktigt fin liten ponny både i dressyren och i hoppninge + att hon är så otroligt go att pysla med och äldskar när man hållerpå med henne och det gör att man bara han stå och gosa med varandra i flrea timmar.

Lilla hjärtat är heltänkelt bara världens bästa ponny <3



Bild från igår :) <3

Rolf-Göran åter på tio-i-topp

Rolf-Göran Bengtsson är tillbaka bland de tio högst rankade hoppryttarna i världen. Per den sista mars ligger vår svenska världsstjärna på nionde plats.

Detta är att notera tycker jag :) GRATTIS


Bland övriga svenskar har Henrik von Eckermann avancerat några steg och ingår i en kvintett blågula ryttare bland de 150 högst rankade i världen.

Tio-i-topp
1 (1) Pius Schwizer, Schweiz 3 195
2 (2) Eric Lamaze, Kanada 3 083
3 (3) Marcus Ehning, Tyskland 2 990
4 (4) Albert Zoer, Holland 2 976
5 (5) Kevin Staut, Frankrike 2 792
6 (6) Ben Maher, England 2 714
7 (7) Edwina Alexander, Australien 2 712
8 (8) Harry Smolders, Holland 2 675
9 (11) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige 2 667
10 (9) Steve Guerdat, Schweiz 2 625

75 (73) Svante Johansson 1 130
142 (142) Helena Lundbäck 635
146 (158) Henrik von Eckermann 615
148 (129) Alexander Zetterman 610




Dressyr på världens bästa ponny

Idag fick det bli ren Dressyr för min och Mistys del, det var väl typ första gången som jag verkligen tränat dressyr eller ja inte egentligen men annars så har det alltid fått komma med ett hinder i spelet ;P

Gick faktiskt riktigt bra i slutet så jag ville inte sluta men jag kände hur Mistys krafter började tyna bort och jag vill ju inte att vi ska sluta bara för att hon inte orkar mer så jag slutade när det kändes som bäst :) <3

Mitt härta är bäst kan jag ju säga och så fort jag rider så är hon kan hon ALLT nästan iaf. hon är bäst på alla sätt och vis men jag tycker fortfarande att vi håller oss till att bli hopp ponny ;) det är helt klart roligast och mäst spänning i, med det betyder ju inte att vi inte ska träna på dressyren för den är ju faktiskt grunden till hoppningen också så nu får jag ta mig i kragen och börja träna lite mer dressyr :).



Fick för ovanligheternas skull bli en bild på mig ;P men jag kan låva att ni kommer inte få många bilder på bara mig och dessutom när jag inte har ridkläder ;P.

SOL

Det är hur fin väder som helst så nu ska jag ta och åka ner till staller och sen när det blir ledigt i ridhuset så tänkte jag rida Misty, vet inte riktigt vad vi ska göra men det ska iaf bli dressyr/markarbete :)

Någon som vill rida med mig? :)

Kameran får hänga med också och så får vi hoppas på att hästarna också är på foto humör ;) isf. så kommer det bli en massa bilder :D.

Vi märker väl om det blir nå bilder här eller inte men nu måste jag gå :)


Fullt med skrot i hagen

Massor med spik och plåt har hittats i hagen som Misty stå i :( så nu får alla som går på lösdriften stå i annan hage under kvällen så vi kan stänga om hagen så att hästarna inte skadarsig, sen imorgon så får dom gå i Sjöhagen tills deras hage är fixad så får dom flytta tillbaka senare imorgon.

Innan lösdriften så var det världens skräp berg bär som brändes och nu har plåt och spik tinatfram och tydligen där det redan hade spärrat av för skrot var inte riktigt tillräckligt Så imorgon får det bli om bygge av hage så att hästarna inte råkar skada sig på sakerna :) 

 


Bloggdesign

Har suttit här hela kvällen och fixat en bloggdesign åt Hanna :) <3




Hannes blogg: http://hannaaglantz.blogg.se/

Hoppas att den duger det är bara att sägatill så fixar jag och ändrar var du vill :)

Lagträning

Lagträning idag på Evita, gick bra tycker jag och jag är riktigt nöjd. Hon var pigg och frammåt som vanligt men ändå så var hon väldigt lyhörd så :D<3

Värkade som om det gick ganska bra för alla som var med idag och domalra flästa var riktigt nöjada med sina rundor som dom gjort :).

Vi red och hoppde fram alla tillsammans och sen så fick alla gå ut så fick en och en gåin och hoppa själva banan själv och på den höjd vi ska tävla på + 5cm  på vissa hinder.
Det var Hanna Glantz på Emm (D-ponny)
Märta Eriksson på Penny (D-ponny)
Elin Rooth på Tilly (D-ponny)
Maja Wilkens på Tiffy (D-ponny)
Sara Bergström på Rebell (D-ponny)
Jag på Evita (C-ponny)
Tove Olsson på Mr. Bean (C-ponny)
och Gustav Dellhem på Ärtan (B-ponny) som var med och tränade idag :)

BANAN:




Redigerade bilder

Kommer fler bilder på färg matchningar så fort jag kommit på ett enkelt sätt att redigera bilderna på ;P







Jag kan mörda ungar men Misty är BÄST så våga inte säga något annat!

Efter Minmihoppningen så kom Mamma, Lillebror och mina två kusiner och deras pappa ner till stallet för att få borstad och rida lite på Misty.

Misty var helt blöt och såg så ynklig ut i hagen tyckte min lillebror så han ville lägga en varm filt om henne men jag sa att vi kunde ta in henne och stå och borstad och mysa med hanne istället.

Så vi tog in henne och sen fick täcket hängas upp i torkrummet, vi borstade och myste och Misty bara stod och njöt lilla gulfia, världens bästa och mysigaste lilla gul ponny <3.

När vi borstat färdigt så kom mina kusiner också och vi letade hjälmar och sadlade och tränsade Misty sen så gick vi ut till ridhuset som var tomt för en gångs skull och först så var det ingen av dåm små barnen som tjatat i nästan en vecka redan för att få rida, men nu när vi stod där så totalt VÄGRADE dom att äns leda henne ;P. Jäkla ungar säger jag bar ;P<3.
Så tillslut så fick mamma gå och hämta en hjälm och hon fick för första gången prov rida lilla Misty :) de gick ganska bra för dom faktiskt :).

Efter mycke lirkande, lockande och tjat så fick vi upp en av ungarna för att iaf sitta på Misty och efter de så blev hon ponnyridnings ponny xD Nya favoriten helt änkelt!
Den andra kusinen ville också prova och dom red runt och klapade och styrde med benen och så ;P eftersom det var elaka jag så fick dom inte lära sig att ta i tyglarna, eftersom den äldsta bara är 6 år så skule bom ändå bara dra lilla Misyt i munen om dom lärde sig att styra med tyglarna så jag sa att man styrde med vikten och benen :) <3

Min lillebror är dock så otroligt blygså och sandra och Vickan satt på läktaren så han vägrade rida inne och sa att det var för att det var för varmt xD men han kunde tänka sig rida ute sen när vi andra ridit färdigt ;P.

Ute så fick jag äntligen rida lilla skrutt (Y) iregnet och kylan -_- ' jaja det gör inget för Misty var iaf världens bästa somvanligt och då spelar det ingen roll vilket väder det är :) <3

Tillsist så hade alla fårt rida och då började KAOSET ;P vem som skulle få leda in Misty till stallet osv. *suck*
Hon fick Bli borstad och ompyslad sen fick hon sin mat och det blev rena rama godis kalaset ;P och självklart så slutade det i en olycka där den ena skulle ge Misty de sista av maten och hon råkar bita ungen.

Hon börjar gråta och säga att Misty var dum. men då kan jag säga att jag hade lust att nästan mörda ungen, INGEN säger att ett oskyldit djur är du för då är inte jag att leka men och det spelar INGEN som hälst roll om det är ett barn som säger det.

Så när vi fått ut Misty så var jag inte glad på ungar och det fick hon minsan veta att hon inte säger att Misty är dum nåfler gånger, jag trode nästan att jag skrämt henne för livet men nu på kvällen så ringde dom och sa hur snäl och värls bäst Misty iaf var och frågade om dom inte kunde få rida imorgon också så vi får väl göra ett försök till imorgon ;P.




Bild på Ava Turbo i sommras R.I.P <3

Minihoppning på Oscar

Minihoppning på Oscar idag. Idag var jag med och hoppade Oscar på DKSR klubbtävling, vi var med i klass 3 som var 50cm.
Jag var speaker i de två första klasserna och sedan i den tredje klassen så tävlade jag på DKRS ridskoleponny Oscar, Oscar är mycket väl ut bildad inom dressyr och en riktigt härlig ponny att rida :) <3 men i hoppning så har han inget självförtroende alls han behöver mycke övertygelse men han tycker på samma gång att det är ganska roligt så jag hoppade honom för utbildning och det gick väl helt okej.
Alla klasser var cleround, det villsäga att alla som är felfria runt hela banan får en rosset vid utgången.

Jag och Oscar fick också en rosset ;) Det gick lite fort runt men han hoppade hela banan och jag hängde på bäst jag kunde ;P men han var riktigt duktig och även fast det blev så många srång där jag inte lyckades följa honom riktigt i sprången så jobbade han på och tog tag i nästa hinder :) <3.

Kul var det iaf även om vädret inte var med oss så flöt det på och jag tror aldrig en tävling gått så snabbt ;P, vi hade tre klasser, första start gick kl: 10.37 och sedan var vi klara med ALLA klasser före kl:12 :O ;P tror att vi slog något rekord där ;P HAHA xD.

Tequila

Red Hannas lilla B-ponny Tequila igår kväll tillsammas med Hanna som red sin andra ponny Mya, vi red i säkert nästan 20 min ;P men dom fick iaf komma ut och röra på sig :)och det är trevligare att rida tillsammas sådär på kvällen när det regnar.

Sen gick jag hem och var hemma runt halv elva och runt elva kom Jonas hem från skolan :O asså på kvällen, jag skulle ALDRIG i hela mitt liv gå i skolan så länge eller ja han pluggar ju men ALDRIG jag är för lat för de ;P.

Idag blir det tävling på stallet igen :) en liten Mini Hoppning med klasserna 10cm, 20cm och 50cm.

Jag ska rida Oscar i klass 3 och vara smeker i de två första klasserna ;P

nu har jag suttit och glömt bort tiden jag som skulle vara på stallet NU men men jag får väl skriva mer efter och skynda mig lite nu ;P.



Bild på Oscar :) <3 

Oscar ägs av DKRS 

Banan

Bild på de vi gjrde idag på privatlektionen :)


Privatlektion för Marit på Misty

Har just ridit privatlektion för Marit tillsammans med Madde och Hilma, alla på skimlar och alla hästar ägd av madde ;P, skimlar är fiiina ;)<3.

Red markarbete med mycke bommar och Misty var på hugget idag, Hon var lite spänd och jag red inte så bra, jag rider mycke bättre när jag inte tänker och krånglar tilldet för mycke men jag får väl ta och öva på att inte tänka eller nå xD.

Det var ifa en riktigt bra övning för oss och bommar ska vi träna mer på så kommer det också bli super bra men vi får ta en sak igaget bara så att jag inte går för fort fram. Lilla skrutt är ju så duktig så man vill ju så bara mer och mer, och att allt bara ska fungera påen gång och ibland så glömmer man lixom hur ung och outbildad. Men hon är ju världens bästa på alla sätt och världens mysigaste lilla hjärtar :D <3

Ikväll så ska jag knoppa och fixa till in för tävlingen imorgon :) jag ska hoppa Oscar i klass 2 och 3 (20cm och 50cm) och Misty i klass 3 (50cm)

Bana ska vi bygga ikväll också så dagen kommer jag nog ha att göra :).



Jag på Mr Bean i Rengsjö sista omg. i laghoppninge 2008 och vi kom 2:a :)

Dagen

Sov hos Elin från natten till idag :D Jag, Elin och Rebecka i Elins pappas stuga :).
Vi sov typ hur länge som helst och sen så gick jag upp för att leta en disneyfilm att kolla på ;) , och dom andra bara klagade på mig och min filmsmak men idag fick dom så lov att tåla den och kolla på Shrek med mig ;).

Det har blivit stallet resten av dagen tillsammans med alla här nere :) .
Och jag har för första gången ridit på Björne :D.
Jag och Hanna red Björne och Emm, vi red först på utebanan en stund och sen så red vi hem till Hanna för hon var tvungen att ta in Ingemars hästar.
Hon skulle ge alla hästarna middag så vi fick rida dit, ställa in hästarna i Olles och Tequilas boxar och sen ta in hästarna och ge hö.
Jag fick även världens stöt när jag skulle öppna ;P.

Sen red vi hem på väldigt taggade hästar och sen skynda sig till teorin som vi kom en kvart försent till, men men :P.
Teorin var om hur man ska räkna ut foderstat till hästen :) en bra teori som vi nu ska göra till en studiecirkel så att vi kan räkna ut foderstat till våra egna hästar :).

Nu sitter vi på kontoret och skrotar och sen så ska jag rida Misty :D <3<3<3





Ponny med motor


Nu har jag ridit, kändes riktigt bra (Y) Evita var lite piggeli idag men det är bara bra tycker ja :D
Evita är riktigt rolig att rida hon bara letar efter ett hinder att hoppa och med öronen spätsade så känner man hur hon bara suger tag på nästa hindet, faktiskt riktit roligt att rida henne :).

Vi värmde upp och hoppade fram på olika linjer och typer av hinder. Banan sen gälde det att ligga steget före i varje språng för det gälde att få med sig hela hästen, en bra bana och den var rolig att hoppa.

BANA:



På lörda är sista lagträningen innan första tävlingen som går i Edsbyn den 18/4 :D jag är så sjukt taggad till att få börja tävla igen.
Har ju tävlat lite här på klubben och så men det är ju inte samma sak lixom, inte samma sug till kubbtävlingar som till lite större tävlingar så det ska bli så grymt kul att börja tävla på riktigt igen och i år är jag inte skadad heller som förra året då jag inte fick rida på 3 månader och missade  helle början av tävlingssesongen pga. de :(.
Så nu taggar jag till tusen ;) och iår sattsar jag på något högre tävlingar än vad de blev förra året :D.

 

Lagträning

Idag blir det nog att vara på stallet hela dan bara jag lyckas slita mig här ifrån datorn ;P.

Kommer att vara massor med aktiviteter nere på stallet hela veckan så jag kommer nog inte vara hemma så överdrivet mycket

Idag så är det lag träning, jag ska rida Evita och vi ska (tror jag iaf) hoppa bana på den höjden som vi sän ska tävla på i laget och typ en klass högre. Så att vi är säkra på den höjd vi sen ska tävla :) eftersom vi alla rider "nya" hästar eller vi har iaf inte tävlat så mycke eller inte als på dom så är det bra att vi får hoppa in oss lite mer på dom :).

Vi som ska träna är:

- Jag på Evita
- Hanna Glantz på Emm
- Elin Rooth på Tilly
- Maja Wilkens på Tiffy
- Sara Bergström på Rebell
- Tove Olsson på Mr Bean
- Gustav på Loppan

tror det var vi men kan ha glömt någon.

 
FOTO: ELIN ROOTH <3

Jag och Rasmus <3


Stälningen i BUScupen

BUScuppen omg.1 Dressyr:

NIVÅ:
10p: Denise Svedberg
5p: Mathilda Jonsson
3p: -

1NIVÅ:2
10p: Elin Swing
5p: Gustav Dellhem
3p: Therese Wallner

NIVÅ:3
10p: Sandra Granlund
5p: Tove Olsson
3p: Märta Eriksson

BUScupen omg.2 Hoppning:

NIVÅ:1
10p: Ida Halvarsson
5p: Mathilda Jonsson
3p: Saga Jonsson

NIVÅ:2
10p: Threse Wallner
5p: Gustav Dellhem
3p: Ida Olsson

NIVÅ:3
10p: Elin Rooth
5p: Hanna Glantz
3p: Märta Eriksson 
3p: Sara Bergström

Totala poängen efter 2 omg. 

NIVÅ:1
1: Denise Svedberg 10p
 Mathilda Jonsson 10p
 Ida Halvarsson 10p

2: Saga Jonsson 3p

3: -

NIVÅ:2
1: Therese Wallner 13p

2: Gustav Dellhem 10p
Elin Swing 10p

3: Ida Olsson 3p

NIVÅ:3

1: Elin Rooth 10p
Sandra Granlund 10p

2: Märta Eriksson 6p 

3: Hanna Glantz 5p
Tove Olsson 5p

4: Sara Bergström 3p
 


Hoppning för Cilla

Idag red jag för första gången för Cilla, gick faktiskt riktigt bra och jag är super nöjd :D.

Misty kändes riktigt fin och vi lyckades få till Höger galoppen super bra, hon kändes regler bar och jag kunde dåre ta tillbaka och få fram henne på ett helt nytt sätt sen tidigare :) <3.
Vi är dock ganska på hugget men det var iaf framsteg och även och det fortfarande går lite fortare än vad jag igentligen önskar så samlat i en lungn och kort galopp kan jag ju inte säga att det var men en bit på väg :) <3



Förts så red vi på volterna i galopp och skulle räkna galoppsprången såm uppvärming och sen så skulle vi rida på hinnder med lång anridning och sedan på hinder med kort anridning. och sen sattes det ihop till en två olika banor :).


Brösta

Idag runt kl12 så ringde Madde och frågade om inte jag ville rida för Cilla, jag har aldrig ridit för Cilla så jag är nervös :S men det går nog bra tror jag ;) Misty har inte hoppat sen i måndas så hon är nog också taggad för hoppning så de kan ju inte bli bättre ;P.

Madde kom ner och betalade just och vet in, Madde hade köpt en drun brösta till Misty :D vilken glad överaskning, TACK SÅ HÄMSKT MYCKE Madde :D.
Misty hommer att passa gätte bra i den :).

Nu ska jag ut och göra årdning Misty, ska rida kl 18,30 och så ska vi prova nya bröstan ;) :D.

Banorna för de 3 klasserna som var på tävlingen

 BANA KLASS 1

 BANA KLASS 2

BUScupen

Jag skulle ha varit med och tävla men pga. brist på funktionärer så fick jag vara de ist.
Jag stog på framhoppningen och kameran i högsta hugg ;)


Klass 1: 30cm stilbedömning och ingen omhoppning.
En klass för dom som just börjat tävla eller inte ville hoppa så högt, vi i USS valde att ha stil bedömning i den klassen för att vi tycker att det är viktigast att man kan genomföra banan i sin takt med eller uten ledare och på en bra genomförd ritt, så att bom inte bara tänker på att rida snabt och dra i hästarna. :D
Alla var super duktiga och gjorde riktit fina ritter och det var kul fotr sätt så så kommer det att räcka lånt. :)

 

Bild på Mathilda och Mr Bean som kom tvåa i klassen och Elina på Fabbe

Klass 2: 50cm A0:A0,
här var det omhoppning och på tid men även här red alla lungt och fint och tänkte på hästarna och det är kul att se och alla verkade nöjda med sina ritter :D
Det var fyra plaserade och dom var.

1:a var Hanna Glantz på hennes ung ponny Maya. dom var dubbel nolla och hsde tiden 24,94
2:a blev Therese Wallner på nenned C-ponny Toutch of Gold och dom var också 0:0:a på tiden 29.28
3:a blev gustav Dellhem på DKRS ridskoleponny Urtina. 0:0:a och tiden 30,37
och 4:a blev Ida Olsson på DKSR ridskolehäst Mystik. 0:0:a och tiden var 32.84




3bild på Myas huvud, emm som är på den andra bilden fick vara med på ärevarvet ;)

Ett stort GRATTIS till er och alla i den klassen :D <3


Klass 3: 80cm A0:A0.
En klass för dom som hoppat lite mer och träna lite innan alla utetävlingar sätter igång ;)

1:a i dena klass bleb Elin Rooth på sin D-ponny Sweet Tilly, 0:0:a och tiden 21.97 
2:a blev Elin Rooth igen fast på DKRS ridskole häst Casper. 0:0:a och med tiden 23.88
och 3:a blev Hanna Glantz på sin andra ponny Tequila som var 0:a i grunden men fich tyvärr en rivning på sista hindret i omhoppningen. dom red på tiden 19,12

Ett stort GRATTIS till er också :D <3



Bild på Elin och Tilly och sedan även på Casper :D


Kul att det gick så bra för alla men tyvärr så blev det några olyckor på framhoppningen, Rebecka som red Filip fick ett stopp på fram hoppningen och Rebecka hoppade själv över hindret och lykader landa på oannan :o ;P såg roligt ut men gjord säkert ganska ont :/, och dessutom blev hon helt lerig pga.att vi hade framhoppningen ute och den var som en enda pöl men men. Hoppas iaf att det gick bra med dig och att du inte känner av det allt förmycke igad :) <3



Och den andra olyckan var Tove som skulle rida DKRS ridskolehäst.
Lina var väldigt taggad och tyckte det var super kul att få vara ute på utebanan och med massa nya hästar osv. och dessutom så stod det ju hinder där också ;P.
Lina hoppade dock lite mer än bara över hindrena och efter oxern så bockade hon så att Tove gjorde illa foten, vet inte riktigt hur det gick till men hon kunde inte stödja på foten och blev tyvärr tvungen att strycka sig från klasserna :(. 
Hoppas att du bara gjorde illa mjukdelar och inte bröt foten och att du blir bra snart och kan rida igen <3


  

dagen

Idag har jag klivit upp kl: 05.00, för att angla ;P.

Åkte ner till stallet runt halv fyra, då ska Elin just ut med Tilly på en uteritt, jag springer och hämtar Misty så följer jag med ut också :D. TREVIGT TREVLIGT MYSSSS!!! Sol, varmt vädet, Misty och världens bästa Elin och Tilly <3 kan det bli bättre? :) <3

Resten av dagen har varit nere på stallet och vi har förberätt in för tävlingen i morgon :D.
Vi har sladdat banan, byggtbana och fixat hästarna och imorgon har jag jour på morgonen och sen är det tävling.:D


RSS 2.0