Julkalender

Imorgon är det första advent och jag tänkte, mest för min egen skull (jag har ingen julkalender) ha en liten kalender här på bloggen.
Det kommer lite tips på julklappar till den som gilla hästar eller ja helt enkelt lite hästprylar, priser och vart man kittar dom.



hur låter de?

Tårar rinner!

Alla tankar går till Maja och Tiffy idag :,( <3



Häst fick avlivas efter krock


FREDRIKSFORS/HUDIKSVALLS TIDNING

Det har inträffat en trafikolycka på riksväg 84 i Fredriksfors. En bil har kört på en häst.

Olyckan inträffade strax före klockan halv fem på tisdagseftermiddagen.
En artonårig kvinna var ute och red då hästen blev skrämd av någonting och kastade av henne. Hästen sprang sedan utan på riksväg 84 och blev påkörd av en bil.
Ryttaren klarade sig utan allvarliga skador, däremot skadades en passagerare i bilen i kollisionen.
Under räddningsarbetet var det totalstopp i trafiken på riksväg 84. 
Hästen fick avlivas av en veterinär.

Hudiksvalls tidning:http://helahalsingland.se/hudiksvall/delsbo/1.2538927-bil-har-kort-pa-en-hast
eller: http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=541467
___________________________________________________________________________________

Jag kom med bussen och såg henne ligga där på vägen. Jag orkar inte skriva mer tårarna rinner för Tiffy och Maja idag :,( <3

Ridlektionen

Idag var det ridlektion igen, vi hade dressyr idag och jag fick rida Oscar :D<3.
Jag orkar inte berätta om vad vi gjorde och hur vi gjorde iaf inte nu för jag borde egentligen plugga på om medeltiden, men men som vanligt hamnar har först framför datan ;).

Lektionen idag var hur som väldigt bra och jag tycker att det gick ganska bra (kan inte kännas dåligt på Oscar), men det har gått bättre men jag red helt enkelt inte tillräckligt. Jag är iaf nöjd och lektionen gick bra så det är bara att få allt att kännas bättre nästa gång, hästarna går som man rider och nästa gång jobbar jag på att rida bättre ;).


Första advent!

Första advent idag, har firat med att äta lucebullar ;).

Har inte gjort så mycket idag heller, har tittat på världscup hoppningarna på tv och pluggat lite om Medeltiden. Ska hoppa in i en dusch nu och sen till stallet (Y) har inte tid att duscha sen så det får bli innan jag åker till stallet ;P, sen så ska jag bort en sväng och hoppas att jag kan komma hem igen lagom till nästa tv-sändning på hoppning.

Jag skriver troligt vis mer senare i kväll och om det slutar snöa kanske det kommer någon ny bild men hoppas inte på för mycke bara.


Hanna och Lina <3

Inte mycke gjort

Ja idag har jag inte gjort så mycket, det har varit bitande kallt ute så jag har mestadels suttit inne och kollat på live sändningarna ifrån Globen ;P.



Vid fyra tiden gick jag ner till stallet och mockade, bytte vatten, fixade middagen, packade hö-påsar tills imorgon och så tog jag in Ludde. Borstade av honom och tog på honom sitt stall täcke och så fick han komma in i boxen och äta sin middag :).
Imorgon ska jag försöka hinna rida honom också en sväng mitt på dagen.



Dagen

Idag är det Julskyltning här i Delsbo, det betyder att det kommer att vara massa folk som kommer stå och sälja saker här precis där jag bor.
Jag kommer nog hjälpa till lite där DKRS (ridskolan) kommer att hålla till, jag ska försöka knäppa lite kort också, så ska jag också ner till stallet och titta till lilla Ludde och se så han mår bra och mocka hans box. Sen så ska jag ner till stallet vid middag också och ge honom den och sen så kan han även få komma in också någon gång men det beror på hur vädret ser ut. Om det inte är så kalt så får han stå ute lite längre men de får vi helt enkelt se då när det blir :).


Ponny och ryttare som var och tävlade på DKRS i sommras


Dressyr

Sitter just nu och kollar på dressyren i globen på SVT Play http://svtplay.se/v/2243874/hastsport/stockholm_horse_show_27_11_09_50?sb,p104178,1,f,-1
alltid kul :).

Sen så ska jag nog ta mig ner till stallet tror jag :)


SVT-play

Sitter just nu och tittar på Globen Horse Show på SVT-play.
Stort grattis till Roffe som just vunnit :)

Hanna och Maya <3

Stallet nästa!

Nej nu sticker jag ner till stallet en sväng, först så ska jag prata lite med Luddes ägare för att veta vad som ska göras i helgen :D. Sen så blir jag nog kvar en stund iaf om kiosken är öppen, då kommer jag nog sitta och tilla på ett par ridlektioner och prata strunt, innan jag måste hem och baka, städa och plugga lite.


DKRS-div II lag 2010 omg.2 Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb

Snyggt schabrak!

Hittade ett super snyggt schabrak  http://www.emmi.se/schabrak-p-1484-c-227.aspx för bara 369:-


Jag tyckte det var snyggt iaf, vad tycker ni?

Bra dag!

Ganska trevlig dag på skolan (det är det oftast men ja), det blev inget pluggande utan som jag trodde spelade vi kort i stället. Började sent och efter den lektionen så var det lunch, sen Kemi och Matte och sista lektonen som var ledarskap så var vi lediga (Y). Alltid lika trevligt med såna dagar ;).

I kväll ska jag ner till stallet och sen får vi se vad som händer, kommer bli än lugn helg eftersom typ halva häst-Sverige åker till Globen och där där på Globen Horse Show det betyder att jag nog förutom tar hand om Ludde (ponny) så kommer jag nog bara vara hemma och plugga inför Historia provet på tisdag.


Jag och Rasmus :)

God natt

Nej nu måste jag dra mig ut till mig och sova, sen så börjar jag inte fören klockan 11:20 imorgon :D, tyvärr går bussarna väldigt dåligt eller jag är lat och orkar inte gå från stan till Broman utan jag åker häller bussen som går från Delsbo klockan 08.15 för den går ända upp till gymnasiet ;).
Så kan det vara när man är lat fast ganska morgon pigg, då kan jag ju sitta och plugga med någonting på skolan (har dock aldrig hänt hitils, män vem vet jag har ju börjat mitt nya liv så det kanske blir första gången nu då).

Fast mest troligt är nog att jag sitter och spelarkort med dom andra i klassen, men det låter ju bra om man skriver att man tänker plugga istället, eller ja man låter som om man är duktig och jobbar ;).


Bara en fråga kvar

Nu har jag varit duktig tycker jag, jag har bara sista frågan kvar i historian och sen är jag KLAR! :D

Då ska jag nog låta mig själv äta en lussekatt bara för att jag varit så duktig, sen kommer jag nog sitta här framför datorn också om jag känner mig rätt ;)  



Till salu!

Sweet Tilly till salu! En ponny med ett hjärta av guld och med sitt underbara psyke sprider en känsla av trygghet!

http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=417560

På alla bilder Elin Rooth (ägaren) och Sweet Tilly!<3



http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=417560

Historia!

Idag/nu så ska jag göra färdigt en inlämningsuppgift till historian om Antiken.

Frågorna som jag ska svara på:

1.Varför anser man grekerna vara en högkultur under antiken?
2.Berätta om demokratin i Grekland.
3.Berätta om de grekiska stadsstaterna.
4.Hur kunde Romarriket bli så stort?
5.Hur fungerar demokratin i Romarriket?
6.Varför gick Romarriket under?


Så nu går jag och sätter mig och läser lite om de så ska jag skriva ihop något sen ;)

Idag har jag varit duktig!

Idag har jag varit väldigt duktig, jag har börjat på mitt nya liv ;) nämligen börja plugga.
Haha ja från och med nu ska jag försöka plugga lite varje dag i stället för skjuta upp allt till helgen för då vill jag göra massa annat ju.


Hanna och Lina :)

I helgen så ska jag sköt Ludde som står på stallet, tur att jag har Ludde att ta hand om, känns som om det bara är jag som inte kommer att åka till Globen nu i helgen. Det betyder att stallet kommer vara väldigt tomt och jag kommer ha tråkigt eller ja inte nu då eftersom jag får sköta Ludde.
Då är vi två iaf och vi ska nog kunna göra det roligt för oss ska ni se :).

Ludde och hans ägare :)

Ledig imorgon!

Imorgon har Bromangymnasiet studie dag och jag jag ska bara vara hemma, eller jag kanske stallet också såklart.
Ska försöka hinna med lite uppgifter också som skulle behöva bli klara i matte, Fysik, Svenska och Historia så jag ska väl försöka iaf bli klar med någonting av de ;).

Elin Rooth och Sweet Tilly <3

Igår red jag lektion föresten, red Oscar igen och vi hoppade. Alltid lika roligt att rida honom vad man än gör men min ridning har varit bättre fast jag är nöjd med lektionen iaf och det kändes som om båda tyckte att det var väldigt roligt :).

Banan1:


Bana2:


Så var banorna vi red :)

KL!

Jag har letat efter en snygg väst som jag skulle kunna använda när jag rider, hittade en som iaf jag tyckte var riktigt snygg från KL.



Vad tycker ni? :)

Ny design!

Var inte riktigt nöjd med förra designen som var heller så nu har jag ändrat här igen, får se hur länge de håller.
Tror faktiskt att jag ska försöka knåpa ihop något mer vinteraktit men de här får duga för ikväll ;).


Uppe hela natten!

Nej nu ska jag sitta uppe tills jag blivit klar med min svenska uppgift (har intervjuat mormor om hur det var att gå i skolan 1953).
Inte det roligaste att skriva om och särskilt inte eftersom hon har så dåligt minne så jag får väl slänga in lite som jag själv tycker för att göra det mer läs värt ;P.



Sen så ska jag nog ta och plugga lite engelska också för vi har prov imorgon och jag har knappt tittat på det vi ska kunna :S Bådar inte gott!

Krångel men att se andras bloggar

Är det bara jag som har problem att kunna se andras bloggar, blev typ nu, står bara "502 Bad Gatewy"



Gårdagen!

Igår hade jag verkligen ingen tid till att blogga, var knappt hemma nå och när jag väl var det så var jag alldeles för trött och nu är jag sjuk dessutom, inte lätt känner jag ;).

Igår hade jag stalltjänst nere på stallet, var där till klockan 07.00 för att fodra hästarna sen så kom det två till och hjälpte mig med att ta på täcken fylla vatten och ta ut hästarna, vi var klara lite efter klockan nio tror jag.



Jag hade lite fullt på schemat på morgonen, klockan 09:30 började Pay'n'jump och jag skulle rida Oscar, vi hoppade bar 40cm eftersom han inte är fullt igång än och inte hoppat på länge. Så när jag var klar med allt i stallet så gjorde jag i ordning honom och red fram på ute banan. Han var väldigt pigg och verkade tycka att livet lekte ;).
Jag kunde inte låta bli att bara busa lite och han tyckte det var super kul ;)<3.

Tove och Mr Mean :)

När vi kom i ridhuset och skulle hoppa så kan jag ju säga att lugnt och fin var det väl inte men gud så roligt, haha jag kan nog säga att det gick hellre än bra ;).

Sen så var det Uffe-träning och de blev jag kvar och kolade på farm tills det vart dax att ta in hästarna vid klockan 16. Satt i kafeterian och pratade en massa Elin och bara hade trevligt <3.
Sen kom jag hem en stund och mamma var på oerhört dåligt humör, sen så gick jag till Elin och var hos henne tills det var dax att gå ner till stallet för att kvällsfodra hästarna.

Det var en toppen dag med en massa trevliga människor :) <3

Bio i kväll

Idag ska jag se Harry Potter på bio :D hoppas den är bra.

 Någon annan som har sätt den och vad tyckte ni i så fall? :)


plugga!

Idag hade jag tänkt åka till stallet men jag har matte prov i morgon så jag måste nog vara hemma och plugga lite. Idag har jag varit på mentors samtal och allt verkade bra tyckte han och jag kan inget annat än hålla med ;)



Outfit jag gärna vill ha!

Jag fick just lust att knåpa ihop en outfit som jag själv gärna skulle vilja ha :). 


1: Swarovski pannband
2: Verdus young jump skydd
3: Equiline schabrak
4: Racesafeväst
5: Vita ridbyxor
6: GPA Speed Air Evolution
7: Animo kavaj
8: KL ridhandskar
9: PARLANTI America Zip ridstövel

Jag  tyckte det var en väldigt fin tävlings outfit om man bara vill vara stilren vilket jag tycker är väldigt snyggt. Jag tycker om när andra har något annat också men jag menar vet man inte vad man ska tävla i så är detta en oufit som alltid är fin :).

Hur jag tyckte att det gick idag

Dagens lektion red jag på Oscar som sagt och nu tänkte jag bara skriva lite om hur jag tyckte att det gick idag. :)


Jag och Misty

Oscar är alltid rolig att rida och det kan ju nästan inte annat än att bara gå bra ;), han har dock väldigt lätt att bara böja på nacken och tappa det steg som han faktiskt har och jag känner så väl när jag blir stum i handen och inte riden med ben och mage som jag borde göra. Det är verkligen bra för mig att ha en sån häst så att jag verkligen hela tiden måste tänka på hur jag själv rider annars så kan det lätt bli lite halvdant.

Jag menar inte att han går som en klocka så fort jag tänker på min egen ridning, för det är mycket som skulle behöva förbättras iaf, men jag kan ändå märka en stor skillnad och det är utifrån de jag kan fortsätta att jobba och utvecklas.
Det kändes iaf bra idag  och jag är nöjd över lektionen, vi fick lite problem då vi gjorde övningen i galopp då vi inte kom tillbaks och landade i skritt utan det blev gärna trav istället, men det är bara att jobba vidare med och det var verkligen super kul att "hoppa" honom. Han tyckte det var ass kul och man kände hur hela han log ;).

Bland det bästa som fins är väl att känna när ens häst bara älskar övningen :')<3


Ridlektion i dag

Jag fick rida Oscar idag på lektionen igen, och idag hade vi markarbete på schemat.
Till en början fick vi som vanligt värma upp hästarna, sen så gemensam uppvärmning och idag skulle vi lägga relativt små volter (ca 8-10m volter), detta gjorde vi i både skritt och trav där övningen gick ut på att få hästen att verkligen böja sig i bålen ordentligt.


Hanna och Maya <3

När vi värmt upp så skulle vi börja med själva övningen för lektionen. Idag har vi ridit serpentiner, en oerhört väg bara i sig som kräver en precishet där det gäller att rida i varje steg.

Övning:
I trav tre serpentinbågar över medellinjen, i varje båge var låg det tre bommar i form av en solfjäder. Då man ridit över bommarna så skulle man flytta hästarna något undan för sin gamla innerskänkel för att böja lite extra och bära sig lite mera på bakdelen, över medellinjen  få hästarna att landa i skritt och skritta ett par steg och sedan upp i trav igen.
(se bild)

Bål= Trav
Röd= Skritt
Lila= Bommar



När det gick bra och allt bara flöt på så lades mitten bommen i varje solfjäder upp på block.

Nu skulle vi rida samma väg och på samma sätt fast i galopp och på samma sätt över medellinjen göra ett enkelt byte (flytande lite undan för skänken för att få hästen att lägga vikt på bakdelen och sedan avsaktning till skritt ett steg och sedan upp igen i en balanserad galopp).
(se bild)

Blå= Galopp
Röd= Skritt
Lilla= Bom
Gul= Bock 

Det var vad vi gjorde idag på lektionen för er som undrade ;) (jag vet att mina bilder är vackra).

Athena

Då har man ridit Mistys syster :') hon heter Athena och är 4år, kanske inte så lik Misty i utseendet men hon var lika go och trevlig som Misty var :). Det blev tyvärr inga bilder men ska försöka få några bilder på henne nästa gång jag träffar henne, det var första gången hon var nere i ridhuset på DKRS och där fans det MYCKET att titta på och undersöka.
Hon var iaf väldigt trevlig och hon hade en super mjuk trav som jag skulle kunna rida i fortfarande ;) <3

Hanna och Maya <3

Nu ska jag sätta mig med lite skolarbete och en kopp te tror jag.

Stallet nästa!

Nu ska jag ta och skynda ner till stallet och sen klockan tio kommer Mistys syster som jag ska få provrida :D, spännande och kameran följer med så klart. Sen så ska jag rida Ludde också men sen så kommer jag hem och skriver lite om hur det gått ;).


Mr Bean!

Idag är det föresten frsdag om det är någon som hade missat de ;)

Till salu!

Elin Rooth (http://annier.webblogg.se/) säljer sin sadel!


http://www.hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=257408 För mer info :)

Vill ni veta mer eller är intresserad så hör av er till Elin via länken längre upp.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Therese (BDB:theresewallner) Säljer sina ridstövlar!

Marinblåa tretorn säljes. Storlek 39, jag har haft dom i 2-3 månader men dom är sparsamt använda.
Fint skick. 25OO:-
http://www.hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=257349&kid=

Red Elli för första gången

Hemma igen då och var nyss ridit, Jag och Elin red Oacar och Elli idag jag fick tyvärr inge svar från Hanna så hon var inte med :/ <3. Jag red för första gången Elli som är en av DKRS nya pynnyer :D hon var en trevlig liten ponny som jag och Elin kom fram till skulle ha varit favo ponny om vi hade varit mindre, hon är ju en B-ponny så jag kommer väl inte rida henne så överdrivet mycke kan jag säga men hon var verkligen en super trevlig liten ponny att rida :).

Hanna och Elli <3

Jag har inte ätit något idag så nu hade jag faktiskt tänkt laga lite mat till mig för annars så kommer snart alla frukter vi har här hemma vara borta.

Sen så hade jag tänkt sätta mig med photoshop och försöka fixa till någon ny heder till bloggen och kanske klura lite på designen ;)

Är hos Elin <3

Är med Elin och har varit här ett tag, vi har ätit massa onyttigt och bara pratat och haft trevligt :,)<3, nu ska vi ta och gå ner till stallet och rida :D. Hoppas även på att Hanna hänger med på någon av sina hästar.
Hanna-Emm, Elin-Tilly och jag-Evita ;) <3

Skriver mer senare om hur det gått ;)

Inga planer för idag

Nu är det helg igen och jag kan förhoppningsvis uppdatera lite mer ;). Vet ni att hon som ägde Misty då när jag red henne mycke och så, hon har köpt Mistys helsyster och på söndag (imorgon) så ska jag få prova rida henne :D. Ska bli kul och se om dom är lik varandra eller inte.
Vita hästen är hon ;)

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, har inte någon plan för idag iaf, kanske jag ska fråga om Quinty skulle behöva ridas eller om någon annan kanske skulle behövas ridas, vi får se :).
Fast först så skulle jag vilja träffa Elin som är hemma i helgen :D<3. Kameran är nog med idag också fast det inge vidare väder så jag tror inte det blir några bilder.
Hanna och Casper <3

Hittad

åhh vet ni vad jag hittade i morse?
Jo jag hittade min tävlingsmapp, gud vilken lättnad kan jag säga, den här gången trodde jag verkligen att jag lyckats tappa bort den med gröntkort och allt i :S.
Mina två tävlingsmappar, det var den blåa som var borta!

Mina TR I-IV ;)

Lyktfest

Idag har jag varit på lyktfest på min lillebrors dagis, alla dagis barn har en varsin lyckta och så först så spelar dom upp en liten teater och sedan går alla en liten runda i skogen och alla barn med sina lyktor och så sjunger man massa visor ;), sen så kommer man tillbaks och så kommer Sanktmartin med nå bullar ;P.
Det är vad jag har hunnit med efter skolan idag, jag som hade tänkt åka till stallet, men det gick ju inte för det är en tradition att gå på lyktfesten på lekis. Det har jag gått på i 17år och nu var det troligen sista gången eftersom att Neo börjar skolan nästa år.
Hanna och Maya <3

Osacar är bara!

Oscar har börjat gå lektioner nu så idag har jag inte ridit heller men jag har iaf varit på stallet och suttit där och ätit massa onyttigt ;).
Skönt att Oscar är bra, lite syn för jag tyckte om att åka ner och rida honom fast jag kan ju säga att jag har INTE bris på hästar att rida iaf så jag är faktiskt bara SÅÅÅ glad att han äntligen kan börja gå med på lektionerna igen :) <3.
Elin och Tilly http://annier.webblogg.se/

händelselös dag!

Idag blir det inget stall för min del, har mycket jag borde göra och lite ork. Det blåser ganska mycket ute fast det är faktiskt 0,9 + grader ute.
Jag har inte något att skriva om egentligen, inget spännande som har hänt eller som jag kan komma på att skriva om så kom gärna med förslag på någonting :). Jag ska ner till källaren och hänga min tvätt som jag glömt bort där nere och sen blir jag väl sittandes här ett igen fasten jag borde göra så mycke annat.
Man blir så tröt nu när det alltid är så mörkt och särskilt när man åker iväg innan det har ljusnat och sen kommer man inte hem fören det har blivit mörkt, jag förstår verkligen att folk blir självmordsbenägna den här tiden på året, det är inte precis så att man känner sig glad och allt bara flyter.
Nej jag länkar till sommaren igen!
(jag är absolut inte självmordsbenägen men jag tycker den här tiden är ganska dyster)

Ridlektion

jisses va kalt det är ute -10 grader och jag tror snart att jag kommer förfrysa!
förr förra vintern!

Idag red jag lektion nere på stallet och idag hade vi dressyr på schemat, jag fick rida Oscar idag och jag tycker att lektionen idag gick riktigt bra. Fast det underlättade ju att få rida Oscar som är så duktig <3.
Oscar, foto Elin Rooth : http://annier.webblogg.se/
Vi värmde upp med att rida i trav längs fyrkantsspåret, igenom hörnen en korrekt hörnpassering och när man kommit ur hörnpaseringen vända in mot trekvartslinjen, då man vänt upp på en linje in till trekvartslinjen, flytta hästen något steg undan för ytterhjälperna och noga med vikten din man ska samt ett mothåll ifrån inner skänkeln så att man bibehåller ramen runt hästen. Då man kommit till trekvartslinjen rakrikta hästen två-tre steg och sedan vänd ut på en linje tillbaks emot väggen och flytta hästen några steg ut till spåret igen.  (Se bild för bättre förklaring)
Uppvärmning!

Sedan skulle vi i trav vända in hästen på samma sätt fast nu skulle vi inte flytta hästarna undan för skänkeln utan sedan när vi vänt in fatta galopp och i galopp sedan vända ut till spåret och då vi kommit ut på spåret sakta av och få hästarna att landa i skritt. Sedan upp i en balanserad trav och vända in på samma sätt igen på nästa långsida. (se bild)
Svart= Trav
Röd= Galopp
Blå= Skritt
Galopp övning 1

Vi avslutade med att jobba hästarna i förvänd galopp, vi började på samma sätt genom att vända in i trav, fatta galopp och sedan vända ut till spåret, istället för avsaktningen till skritt så fortsatte vi nu i "fel" galop och jobbade den förvända galoppen.
Då vi kommit ut till spåret så skar vi av hörnet något och jobbade galoppen på ett mer böjt spår genom hörnet och sedan få hästarna att landa (sakta av) till trav och lika dant på andra långsidan. (Se bild)
Förvänd galopp!

Så var dagens övning och jag vet att jag inte är världens bästa på att förklara men det var iaf en bra övning och den passade mig och Oscar väldigt bra idag :D. Det jag måste tänka på är att när han blir taggad så får jag inte bli stum och hålla för hårt i honom utan försöka jobba med min sits och skänklar för att få honom att slappna av och på så sätt lugna honom, annars så bara knäpper han av i nacken och steget kortas.
Jag har väldigt lätt för att bli stum i handen och hålla för hårt i munnen då han blir för taggad men så fort jag tänker på det och verkligen rider för att få honom lugnare så blir det så stor skillnad på känslan i ridningen.
Jag och Oscar för några dagarsen!

Söndag!

Nu ska jag ta och tvätta lite kläder och sen så ska jag lägga mig i ett bad och sen ska jag kolla på sammandraget på SVT 24 :).
Mimmi och Twix!

Idag har jag verkligen inte gjort mycket mer än suttit framför datorn, en riktig söndags dag har det varit och jag gillar inte söndagar :(.

Får inte missa

SVT 24
Söndag 7 november kl 20:00-21:00
världscupen i hoppning, Verona, Italien (sammandrag)

MSN

Nu håller jag på att ladda hem MSN och nu tror jag att det ska fungera ;) (har inte gjort de tidigare när jag försökt göra de)
Så nu hoppas jag på att det ska fungera och sen så ska jag skicka lite bilder.
Windows Live Messenger

Dåligt humör!

Jag tycker inte om söndagar, dom är nästan alltid så sega och dessutom är det sista dagen innan skolan börjar igen. Inte för att jag inte tycker om skolan för det gör jag verkligen, men jag tycker mycke bättre om lov ;).
Hanna och Lina!

Jag borde göra en massa men jag orkar inte, jag är bara på dåligt humör och vill gå och lägga mig.
___________________________________________________________________
Var ner till Stallet iaf och tittade en liten stund på hoppträningen och sen så tog jag in Ludde och gjorde i ordning honom för ridning, och sedan gick jag ut till ute banan. Tyvärr var det så hårt där så det blev inte alls något långt ridpass :/, sen så cyklade jag hem och hade motvind hela vägen hem och när jag kom hem var mamma på dåligt humör och nu sitter jag här och bara surar ;P
Hanna och Champagne :)

Rida lite och sen plugga!

God morgon!

Idag är det Uffe-träning (hoppträning) nere på stallet, tänker nog ta och gå ner till stallet och titta lite och även ta och rida lite själv. Jag ska rida Ludde och kanske Oscar också och sen måste jag nog hem för jag har mycke skolarbete som jag vill bli klar med innan skolan drar igång i morgon :/.
Jag tror jag skulle behöva en till veckas lov eller det skulle iaf vara skönt :)

Utkastad av min egen mamma!

Vet ni va?
Jag har blivit utkastad från min eget hem av min egen MAMMA :O är detta okej? NEJ!
Nå ja överdriva lite är min stora grej, men det känns så faktiskt. När jag kom hem efter att ha varit på tävlingen i Timrå så går jag in i stora huset (jag bor i en liten stuga på gården) och då ber mamma mig att jag ska hålla mig ute hos mig HELA kvällen, bara för att hon ska få  umgås i fred med sina vänner :O. Jag tycker inte att det är helt snällt faktiskt!
Men jag tog iaf med mig datorn ut så det går väl egentligen ingen nöd på mig, men bara just för att mamma inte vill att jag ska vara med dom så vill jag ju de EXTRA mycke bara för att liksom ;P

Dagen på tävling!

Idag har jag varit till Timrå ryttarstadion där dom idag har haft lokal/regionala ponny hopptävlingar. Elin och Hanna skulle vara med och tävla idag och självklart så var jag med och tog lite bilder :).
Elin och Tilly!

Elin red först och startade dom två första klasserna som var LD bedömning A:A (de som går vidare från fas 1 och har minst fel i fas 2 blir lika placerade oavsett tid i fas två, går ingen vidare så är det de som har minst fel i fas 1 lika placerade) och LC bed. A:0/A:0.

I första klassen gick dom dubbelnolla och blev där med delad etta med alla andra felfria ekipage :), mer om hur Elin tyckte om dagen kan ni läsa på hennes blogg:  http://annier.webblogg.se/
Tilly!

I andra klassen så han Elin inte hoppa fram mer än ett språng på räcket pga. att det var så många som inte kom till start, men vad gör väl de? Dom hoppade hela banan och även i denna klass gick dom dubbelnolla :D. Tilly såg ut att inte svara riktigt framåt, hon var seg men ändå tycker jag att båda två kämpade väldigt bra :)<3 och tiden räckte faktiskt till 6:e och sista placeringen :D GRATTIS <3.
Det var runt 24 startande bara i kategori D och det var 14 ponnyer som gick dubbelnolla, så det tycker jag dom gjorde riktigt bra och en snygg runda dessutom :).
http://annier.webblogg.se/
Hanna skulle ha startat dom två sista klasserna som var LB och LA men efter LB:n där Maya verkligen hade varit super duktig fassten hon tyckte det var så nytt och inte riktigt vågade ta tag i hindren (hon spetsade öronen men tog nästa hela banan som låg på 100cm i trav) så fick det räcka efter den klassen och så åkte vi hem :)
Hanna och Maya!<3


Nöjda var vi allihopa efter en bra tävlingsdag då vi åkte hem iaf :) <3

Helt borta!

Åhh jag har just upptäckt att jag verkligen inte vet vart min tävlingsmapp har tagit vägen, ALLA mina papper är borta, grönt kort, licens, medlems kort och nummerlappar är borta.
Letade verkligen överallt där jag överhuvetaget skulle kunna ha lagt den :/ om jag på riktigt tappat bort den så är det INTE bra alltså!
Jag hoppas verkligen att jag hittar den snart!

ToraLoraBus!

Vet ni va?
Hanna och Marit har världens bästa Toralota :) Hon vann ännu ett löp igår i Gävle :D kul,kul!
Stort GRATTIS :D <3

Distansritt idag

Idag har det varit prova på distansritt nere på stallet :D, jag åkte ner till stallet så att jag var där 07:20.
Jag var förryttare för klass 3 (en som red före i klasserna 2 och 3 för att visa hur banan gick och vara med utifall något skulle ha hänt).
Såhär såg tidsschemat ut för dagen :)


Här anmälde man sig!

Klockan 09.00 var det veterinär besiktning där dom kollade:
* Puls
* Slemhinnor
* Rygg
* Ben
* Övrigt (om det var något annat som dom la märke till)
Hästen skulle även visas upp i trav
Här veterinär besiktigas Nisse!

Det var en oerhört lyckad dag tycker jag och det skapades ett stor intresse till att fortsätta med detta hos alla :D.
Nu är jg ganska så super trött efter en lång och trevlig dag :)

Kort och Timrå!

Det blev ingen fotografering av Elin och Tilly idag men hoppas på bra väder imorgon i stället, det är dagen innan dom ska till Timrå och tävla så Tilly ska bli riktigt fin fin och vad passar inte bättre då än att passa på att knäppa lite kort? ;)
Jag åker med Elin till tävlingen också eftersom hon kommer starta första klassen och Hanna som startar i senare klasser kommer då något senare, hoppas på bra väder då också för då blir det mycke kort.
Sen så åker jag med Hanna hem eftersom Elin kommer att åka tillbaks till skolan sen.
Elin och Tilly!
Sara och Rebell!
Hanna och Maya!
Dessa tre kommer att tävla i Timrå på lördag :)<3

Distansritt!

Imorgon ska jag vara funktionär nere på stallet, då stallet har "prova på distansritt". Ska ner till stallet runt 07-08 någon gång för att hjälpa till innan det börjar och sedan klockan 09.00 börjar själva genomgången av banan och veterinär besiktning.
Det kommer att vara tre olika "klasser" och förta klassen är en klass för dom som har en god van av ridning i terräng och klarar av sin häst i alla gångarter på ett kontrollerat och säkert sätt.
Om jag inte har helt fel så kommer man att rida en slinga på typ 6-8 km och sedan kommer man tillbaka och inom 20 min så ska hästen igen ha veterinär besiktigas och där erbjuds häst och ryttare vatten och kanske även någon form av energi, jag tror även att man måste vila där i 20 min.
Sedan rider man iväg igen för att sedan gå i mål.
Tille!

Andra klassen kommer att bestå av en enda runda som är något kortare ca 3-5 km, denna klass är för dom som kanske känner sig lite osäkra fortfarande på distansritt eller ridning i terräng men har en god kontroll på sin häst i alla gångarter.
Denna klass kommer även att ha en för ryttare som typ visar vägen och är med utifall något skulle hända.
Tredje klassen kommer rida samma runda som andra klassen men i denna klass kommer gå i ett lugnt tempo som skritt och kanske lite trav.
Tror även att man kan ha ledare då



Dagens pass!

Blev dressyr träning för min och Oscars del idag alltså, jag vet inte hur jag ska börja skriva om passet men jag kommer väl på medan jag skriver ;).
Oscar!

Började med att rida fram på utebanan i kanske 10 min, sedan fick jag komma in i ridhuset och där skrittade och travade vi lite inne innan vi började.
'
Oscar har väldigt lätt för sig i dressyren och böjer gärna på nacken men det händer liksom inte så mycket mer, han går där och är söt men han rör sig inte så mycket under sig, han har världens gångarter och kan verkligen men han gör inte mer än vad han känner att ryttaren kräver (som alla hästar, han är ju inte dum heller).
'
Riderfram!

Eftersom han har så lätt för sig så red jag honom på lite längre tyglar för att tvinga mig själv att rida för en bjudning fram och ändå bibehålla takten samt för att få en ärlig bjudning till bettet.
Han lyssnade bra men jag fick honom inte riktigt att röra sig på framåt, jag har en ful ovana och tittar gärna ner när jag rider, så fort jag lyfter blicken, sitter still i sadeln och jobbar för en känsla där han kommer upp något med nacken och trampar under sig.
Det blev såå stor skillnad då jag bara lyfte blicken och tänkte något mer uppåt-framåt.
'
Gustav och Windy!

Dagens rid pass kändes verkligen toppen bra och oerhört nyttigt för mig! Så tack Hanna för att jag fick rida i stället för dig ;) <3

ML träning!

Har inte hänt särskilt mycke nere på stallet idag, har bara varit lugnt och inte så många där och än så länge bara några få kort :/.
Nu är jag hemma för att hämta pengar och sen så ska jag ner tillbaka igen :), jag ska rida för ML på Oscar idag halv fyra istället för Hanna som ska med till Gävle på trav (deras travare Torlandia ska springa där idag) och hinner inte rida då.
Ska bli super roligt och jag berättar allt sen för nu ser jag att jag har BROTOM!
Jag och Oscar!

Ner till stallet!

Nu ska jag ta och byta om och åka ner till stallet, tar med kameran ner också och hoppas på att det är någon där som vill vara med på lite kort ;), sen hoppas jag också på bättre väder än igår.
Så nu tycker jag att alla åker ner till stallet och umgås med mig hela dagen :)<3, och jag MÅSTE träffa Elin och Rebecka någon dag typ IDAG? ;)

Poliser vid Hemköp!

Inatt har det tydligen varit in brått på Hemköp här i Delsbo, det är massa poliser där och stänkt så att man inte kan handla. Fy sjutton vad jag blir ARG på människor som inte kan låta andras saker vara, hur svårt ska det vara att bara låta bli att förstöra eller ta andras saker?!
Förlåt bilden men den passade så bra ;) Jonas som har tagit bilden!

den som letar en ny bra hästaffär!

VECKA 44 TÄCKESKAMPANJ! Regn/övergångs och vintertäcken till superpriser!

Hos: http://www.hudikhastsport.se/
Två av många täcken!

Tycker att alla kan kicka in och kolla, och självklart finns det mycke mycket annat där också men många fina märken.

Hemma!

Nu har jag kommit hem från Söderhamn och familjen där :).
Internet har inte fungerat på hela dagen förens nu då som tur är! Så nu är det på tiden att jag uppdaterar här lite igen ;).
Hanna och Maya <3

Började dagen med att åka till stallet, när jag kom ner så flög det en helikopter väldigt låkt över hagarna så hästarna var lite lät uppivarv kan jag säga. Jag hämtade Oscar och stod och borstade honom en stund och så börjar det att regna *suck*.
Jag bestämde mig för att rida efter att han ätit sin lunch och hopades på att det då skulle ha slutat att regna, men inte då så det fick bil en blöt ridtur idag.
Oscar!

Ren så har jag bara varit på barnkalas och nyss kommit hem ifrån de.

RSS 2.0