Ridlektion i dag

Jag fick rida Oscar idag på lektionen igen, och idag hade vi markarbete på schemat.
Till en början fick vi som vanligt värma upp hästarna, sen så gemensam uppvärmning och idag skulle vi lägga relativt små volter (ca 8-10m volter), detta gjorde vi i både skritt och trav där övningen gick ut på att få hästen att verkligen böja sig i bålen ordentligt.


Hanna och Maya <3

När vi värmt upp så skulle vi börja med själva övningen för lektionen. Idag har vi ridit serpentiner, en oerhört väg bara i sig som kräver en precishet där det gäller att rida i varje steg.

Övning:
I trav tre serpentinbågar över medellinjen, i varje båge var låg det tre bommar i form av en solfjäder. Då man ridit över bommarna så skulle man flytta hästarna något undan för sin gamla innerskänkel för att böja lite extra och bära sig lite mera på bakdelen, över medellinjen  få hästarna att landa i skritt och skritta ett par steg och sedan upp i trav igen.
(se bild)

Bål= Trav
Röd= Skritt
Lila= Bommar



När det gick bra och allt bara flöt på så lades mitten bommen i varje solfjäder upp på block.

Nu skulle vi rida samma väg och på samma sätt fast i galopp och på samma sätt över medellinjen göra ett enkelt byte (flytande lite undan för skänken för att få hästen att lägga vikt på bakdelen och sedan avsaktning till skritt ett steg och sedan upp igen i en balanserad galopp).
(se bild)

Blå= Galopp
Röd= Skritt
Lilla= Bom
Gul= Bock 

Det var vad vi gjorde idag på lektionen för er som undrade ;) (jag vet att mina bilder är vackra).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0