Liten bildbomb!


















Tävling

Tidningen Equipage har en tävling där men kan vinna ett GG schabrak, benlindor och huva

http://www.equipage.se  Bli medlem så har ni chans att vinna :).


Ponny skrutt

Red Champagne igår, red barbacka och det gick rigtigt bra faktiskt ;).

Rider Champagne varie tisdag, Campagne är en lite Shetlandsponny som är under utbildning för att snart kunna jobba fult ut på ridskolan.
Det är kul att få rida en så liten ponny som omväxling och det är kul att man börjar känna skilnad på honom. Synd bara att jag är för stot för att tävla på han för det skulle vara roligt att bara starta någon lite tävling på honom :D.
men men jag får väl låta någon annan tävla honom då så får jag väl stå på sidan av och heja iaf ;).


Snälla rösta :D <3

Snälla rösta på mina bilder i Agria-fota tävling, för året vinterbild.
Det går att rösta på bilderna en gång varje dygn.

Tack så hemskt mycket till er som röstar :D <3

1: http://www.agria.se/agria/winter_2010.nsf/vote/1862?OpenDocument&view=latest

2: http://www.agria.se/agria/winter_2010.nsf/vote/1824?OpenDocument&view=latest

3: http://www.agria.se/agria/winter_2010.nsf/vote/1823?OpenDocument&view=latest

4: http://www.agria.se/agria/winter_2010.nsf/vote/1861?OpenDocument&view=latest

5: http://www.agria.se/agria/winter_2010.nsf/vote/1992?OpenDocument&view=latest

Bild 1:



Bild 2:



Bild 3:



Bild 4:



Bild 5:


Jobbig ridlektion vill jag lova

Idag på lektionen red jag Misty, vi skulle rida dressyr fast inte någon vanlig dressyr kan jag säga.

Vi skulle nämligen rida med jockey läder och stå upp hela lektionen. De vill jag lova att jag kommer då ALDRIG att bli jockey, för fy sjutton vad jobbigt det var. men det kändes att det var behövligt och detta är nog något jag ska träna på fast kanske inte en hel timme :S.
Övningen var grymt jobbig och till er som tror att det bara är att åka häst kan jag bara säga, släng er i väggen för detta var de minsta åka av jag varitmed om! ;P Tror ni mig inge så kan jag LÅVA att ni ALLDRIG någonsin "ridit" utan faktiskt ÅKT häst.
Kan iaf starkt rekommendera övningen och jag hoppas att jag lyckas klara mig från träningsverk i morgon.



Svart sträck = Bom

Blå fyrkant = Kon


Massa bus i ridhus

Igår var nog den segaste dagen på LÄNGE! Åkte inte ner till stallet förens vid halv fem :O, Elin hade jour och det visade sig att alla vatten koppar i stora stallet hade frusit :/. Vi försökte få igång dom genom att hälla kokande vatten i kopparna för att det kanske skulle släpa, om det bara frusit lite så brukar man kunna få igång vattnet då men inte då. Så vi fick leta vattenhinkar åt alla hästar, när vi efter ett bra tag äntligen var klar så tänkte jag och Elin rida eller ja vi orkade inte rida men vi busade lite med vi tänkte iaf busa lite i ridhuset med ponnissarna ;).

Buas blev det fast det blev att vi red ändå fast barbacka, kan säga att det är något som ska göras om för jag behöver träna balansen
Vi skuttade över ett hinder också så i slutänden låg på runt 60 cm inte så högt men för mig utan balans barbacka så kändes det  ganska högt. Sedan busade vi runt och lekte på alla sätt och vis ;).

Dagens ord var iaf: SKUMMP BANNAN xD Jag och Elin dog där ett tag.

Emma kom och gav oss lite bus tips också xD:

1. Byta häst med varandra i trav xD

2. Man rider på varsin häst, den ena rider på sin häst och samtidigt håller i den andres, när man kommer till ett träd där grenarna är så pass låg att man kan ta tag i dom så tar den ryttare som inte håller i någon häst tag i grenen och hänger kvar medans de andra går vidare xD.  



Ändringar i TR II och TR III för 2010

Ändringar i TR II 2010 Dressyr

* finns ett förtydligande sist i momentet
Understruken text = ändring/tillägg 2010

 Mom 211
Prisutdelningar/ceremonier

Vid inbjudnings-, lokal- och regional tävling skall de tre främst placerade pristagarna sitta till häst.
Vid lagtävling i ovanstående typ av tävling skall det segrande laget sitta till häst.
Övriga pristagare skall deltaga till fots på en av överdomaren/domarordföranden anvisad plats.

Vid nationell- och elittävling skall de fem främst placerade pristagarna sitta till häst.
Övriga pristagare skall deltaga till fots på en av överdomaren/domarordföranden anvisad plats.

Vid lagtävling i ovanstående typ av tävling skall de tre främst placerade lagen sitta till häst. Övriga pristagare skall deltaga till fots på en av överdomaren/domarordföranden anvisad plats.

Mom 221
Ryttarens utrustning

Klädsel under ritten är riddräkt med huvudbonad och sporrar. Riddräkt består av ridkavaj, ridbyxor och ridstövlar samt ljus polotröja eller ljus skjorta med ljus krage, vit slips eller vit plastrong.
Ridkavaj är en figurskuren kavaj av tyg, knäppt fram och försedd med öppet sprund i rygg eller båda sidor. Jacka som slutar vid midjan räknas ej som ridkavaj.

Mom 280
Samtliga domares slutsummor omräknas till procent med två eller tre decimaler, som ej får avrundas till hela procent. Antal decimaler framgår på respektive protokoll.

Summan av samtliga domares procenttal, dividerat med antalet domare, utgör ekipagets totalresultat.

TR III ändringar 2010 Hoppning
Alla förklaringar i fet stil och inom parentes.

 Moment 355
(Helt omändrad text)

Avstängning innebär att ryttaren ( samt ev.hans häst/hästar) inte får fortsätta tävla i pågående klass eller delta i fler klasser under samma meeting.

 1.    Utöver de fall som nämns i TR I ska följande fall medföra avstängning efter beslut av

 överdomaren:

 a) Ryttare vars häst barrerats ska avstängas från deltagande i meetinget, likaså hans häst(ar). Efter beslut av Ridsportförbundet kan strängare straff utmätas. Tidigare under meetinget erövrade priser och premier ska återlämnas då någon straffas för barrering.

 b) Ryttare som startat i klass där han och/eller hästen inte är startberättigad.

 c) Ryttare som startat i tävlingsklass utan genomförd hästbesiktning           

 2.    Utöver de fall som nämns i TR I kan följande fall medföra avstängning efter beslut av

 överdomaren:

 a) Ryttare som i något sammanhang obehörigen hoppar hinder.                

 b) Ryttare som utan särskilt tillstånd före klassen/tävlingen beträder banan till häst eller

prövar hinder

 c) Ryttare som rider på tävlingsområdet med oriktig utrustning eller med oriktig

utrustning på hästen .

 Moment 356
(Tillagd text)

 Utdömda böter tillfaller Ridsportförbundet och ska betalas till Ridsportförbundet pg 153528-5 inom fyra veckor efter beslut.

 g) Om en ryttares häst/hästar bär felaktig eller saknar nummerlapp kan överdomaren utdöma böter om 100 kronor.

 4. Avanmälan
(Omskriven och delvis ny text. Allt kallas ”Avanmälan”. Beroende på när det sker

kallas det antingen ”Återtagen anmälan” eller ”Strykning”. Nedanstående text behöver INTE stå i propositionen utan gäller alltid. Det är inte tillåtet att göra strängare regler i proppen!)

 4.1 Återtagen anmälan

Endast om ryttaren skriftligt återtagit sin anmälan befrias han från skyldigheten att erlägga avgift. Besked om återtagen anmälan ska komma till arrangören senast fredag kl. 18.00 veckan före tävlingens början. Efteranmäld häst ska erlägga den avgift som arrangören bestämmer. Efteranmält ekipage befrias från avgift om anmälan återtages senast fredag kl. 18.00 veckan före tävlingens början.

 4.2. Strykning

Anmält ekipage betraktas som startanmält enligt anmälan. Ändring Strykning ska göras senast 30 minuter före klassens början. Ryttare som inte avanmält till klass och inte kommer till start ska erlägga en straffavgift på 150:-/klass


En dag på Akuten i år igen.

Jaa då var man hela 17 år också, daggen har varit en enda bergodalbana där jag först har varit full av glädje som sedan snabbt blev till att glömma allt annat än vad som just hände då.

Vi hade idrott sista timme och vi skulle först para ihop oss två och två, jag var med Fang. Den ena skulle då först springa en hinderbana på två varv medans den andra typ tränade styrka i mitten, sedan bytta man och så skulle man hålla på.

 När jag byter med Fang för tredje gånge så händer det. Första hindret man skulle över var en bom ganska högt upp, denna skulle man typ hänga sig över och sedan skulle man ta tag i bommen under med händerna och sedan typ slå över. Då Fang ramlar över och när hon landar slår hon benet.

Hon ligger på golvet och säger inte ett pip, Man kan ana att benet är i en honstig vinkel men eftersom att hon inte säger något (mer än att gråta lite tyst) så värkar det ju nästan inte som hon brutit något. Ambulans rings efter iaf och efter en lång väntan kommer dom.

Jag blir den som följer men henne in med ambulansen, vi har inte fått tag på någon va hennes föräldrar eller någon annan som kunde följa henne.

Benet är helt av och det syns tydligt, hon får rönkas mer för att se vad och vart de ska operera henne. :,(

Blir iaf ett par timmar där på akuten innan hennes föräldrar kommer och jag måste hem.

Jag tror faktiskt att jag ska göra till tradition att fira min födelsedag där på sjukhuset det värkar ju vara där jag ska vara när jag fyller år, fast i år fick jag iaf äta tårta när jag kom hem ;).

Nu hoppas jag för allt i världen att hon kryar på sig snabbt<3.


17 år

Jasså då har det gått ytterligare ett år i mitt lilla liv.
Känner mig inte så mycke större och än för typ 4 år sedan men men.

Jag hoppas iaf att jag slipper firas på sjukhuset iår så som förra året för i år TÄNKER jag ära tårta på min födelsedag, sådesså!! ;)


Jaa alltså 17 år den 19/2 ;P.


Förra året:

Asså kan det bli bättre födelsedag *irronisk* Kl. 10 ska jag till Sjukhuset för att röngka min nacke och kl.14.00 ska jag till ortoperden *suck* det blir alltså en hel dag på sjukhuset ;P
Men det värsta är att alla Ortoperd patienter måste vara fastande (får inte äta ) så jag får inte äta på förens jag kommer hem :P
De får jag i pressent ;P TACK sjukhuset.


Jag har också haft en hel dag på sjukhuset :P inte såå  roligt men de är sånt som händer ;D jag fick äta iallafall :D de var ett STORT + :)

Kl,10 på morgonen hade jag rönken tid, efter rönken, typ kl 12, så åkte jag och mamma och åt lunch på Radjos *mummms* :) 

åkte tillbaka till sjukhuset.

Kl 14, hade vi fått tid till Ortopedmottagningen men dom var försenade så kl, 15 fick jag träffa en läkare ( de är sjukhus i ett nötskal ;P) Läkaren sa att dom "kanske" hittat vad som är fel ( ganska skönt) dom tror att det är en förskjutning på två nackkotor ( inte bra)

NU! Dom har nu skickat röngkenbilderna till Uppsalasjukhus för att dom ska få bedöma läget, och i morgon vill dom att jag sak komma in igen på rönken och sen får vi se.


FORSÄTNING FÖLJER
.... xD ;P


Ny regel gällande bakskydd för att få tävla unghäst

Jaha nu har det ändrat reglerna gällande benskydd för att få tävla unghäst, jobbigt att det bara finns ett fåtal (jag har bara hittat 2-par) som uppfyller de nya kraven för benskydd än så länge på marknaden, så nu får jag se till skaffa nya skydd för att få tävla denna sessong. Nå ja det är bara att gilla läget och rätta sig efter reglerna. 

Ändringar TR III Hoppning 2010
2010-02-09

TR III Hoppning får en del förändringar 2010. En av dem gäller bakbensskydd för unghästar, Mom 371.

Fr o m 2010 gäller för alla hästar t o m 7 års ålder att:
För alla hästar t.o.m. 7 års ålder gäller följande för bakbensskydd;
• Varje skydd få väga max 200 gram
• Skyddet måste täcka kotleden
• Högsta höjd på skyddet på insidan är 15 cm
• Lägsta höjd på skyddet på utsidan är 5 cm
• Insidan av skyddet måste vara slät.
• Rem/remmar, oelastisk/oelastiska dvs. ej töjbar/töjbara, för knäppning är
tillåten och ska knäppas på utsidan.

Länk: http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_9124/ImageVaultHandler.aspx

De två ben skydden som håller sig inom ramen är: Den äldre modellen av eskadron skydden och Verdus Young Jump.

Sadlar stulna!!!!

Idag när jag kom ner till stallet för att rida så märker vi att Linas och Ems sadlar är totalt borta :O Marit säger att dörren var öppen i morse men det var inget personalen lagt ärke till, alltså att sadlarna var borta.
Vi kollar hur mycket som är borta och det visar sig vara bara sadlar borta, Lina och Ems sadlar hard de tagit och Ritas syntetsadel och även alla Wästensadlar :O. De har alltså lyckats ta 6 sadlar allt som allt och en av dom är en privathäst ägares sadel.

Jag fattar inte hur man kan göra något liknande det är inga miljoner det handlar om men att ta sadlar från en ridskola? jag blir sååå arg när jag tänker på att någon har samvete att gå in i stallet och bara ta saker, jag fattar bara inte hur man tänker när man kommer på idéen, jag fattar bara inte.
Tycker det är skit tråkit och vad blir det nästa gång? tar man en av hästarna då eller? DKRS är en liten klubb i en liten jaävla byhåla som har ca 300 medlämar i klubben. Alla käner iprincip alla och som på de flästa andra klubbar så är ekonomin redan ganska dålig.

Alltså jag fattar bara inte hur man kan komma på tanken :O idiioter säger jag bara!!

Allt är iaf POLISANMÄLT så även mo vi kanske inte får sadlarna och får reda på vem som gjort det så kanske iaf den inte gör om det.


Måndag

Ridlektion idag då, jag red Evita idag på lektion och vi hade hoppning på schemat. Gick väl hyfsat iaf och jag är nöjd och de är huvudsaken. Kände dock att jag måste träna på att få med ytterbogen när jag rider i sväng men det är bara att sätta igång att träna ;).

Vi fick först hoppa lydnadsbana där det gällde att ha fatt på ytter sidan för att kunna göra svängarna i vårat rid hus män allt går bara man rider ;). Vårat ridhus är 20*40m så det kan bli lite trångt emellanåt.

Bana 1:




Efter den banan så skulle vi hoppa en annan bana bär det blev mer höjd på hindrena.

Bana 2:



Bana 1 kan jag säga var ganska svår att komma ihåg åt vilket håll man skulle efter varje hinder ;p men det gick tillslut de me.

Hanna (en som rider i gruppen) hade trampat snett så att hela foten var svullen så hon red i en röd foppa och en ridstövel (Y) kan säga att den var nog den snyggaste still jag sätt på länge och då brukar jag ändå sätt mycke av Hannas idéer. Gick iaf bra för dom så varför inte, kanske nya trenden? Vem vet? ;P

Gick mycket bra för alla idag tycker jag; var mycket imponerad av Sara och hennes ponny Rebell, Rebell som är så het och idag såg det väldigt trevligt ut (: super kul att se :D.

Elin red sin nya ponny Tilly och det gick också super bra (: Tilly gick dock ner på knä när det kom på hindret och ”schwungett” i galoppen saknades lite :/, det gick iaf bra för båda och Elin kunde hoppa upp och rida banan igen. (:  <3


Uffe träning igår

Ja i går tränade jag och Misty för Uffe, det var ett bubbel pass igår så jag som rider i första gruppen red förs vid 08.00.

Det kändes inte så bra, hon var spänd och jag vet inte vad jag höll på med, jag var så arg och irriterade mig på ALLT. Jag fattar inte så burkar jag verkligen inte vara :O, aja Uffe tyckte iaf att det såg bra ut så får väll hoppas att det kändes värre än vad de var :/.

Andra passet som var kl: 12.45. gick det betydligt mycke bättre, jag trodde att hon inte skulle orka med två pass på samma dag men där hade jag fel ;) <3 hon var sååå duktig min lilla Misty.<3


Är ni intresserad?

Tänkte göra lite reklam för DKRS gästtränare:

Anders Eriksson

Född 1959. 

Bor sedan december 2007 på Björkhults Gård, Sparreholm

Hästbakgrund:

Södertälje Ridklubb 1969-1980,Lantbrukselev 1979-1981
Anställd  vid Kgl. Hovstallet i Stockholm 1985-91. Hovslagarutbildning i Skara 1988.
Tävlat aktivt i körning mellan 1988 - 1998 
Bedrivit hästverksamhet som företagare sedan 1991
Förtroendevald i SvRF.

Ledamot av Svenska Ridsportförbundets valberedning 2001-2005
Ledamot av Ridskole- och Utbildningssektionen inom SvRF 2005-2009

Länk: http://www.anders-eriksson.se/Hem/tabid/2474/language/sv-SE/Default.aspx

Anders Eriksson

Kommer nu till

Delsbo kör- och ridsällskap

Anmäl dig i god tid på följande sätt:

För in 150 kr till plusgiro 122 48 79-5, ange namn, tel. och vad inbetalningen avser.

Vi noterar dig sedan på gästlistan som läggs ut på vår hemsida www.dkrs.se.

Sista anmälningsdag är den 21/3, anmälan är bindande.

Max 100 deltagare

För mer information samt om det är fullbokat, se www.dkrs.se.

Medtag varma kläder.

Ett tack från alla DKRS medlemmar till Anette Larsson som tagit initiativet till detta

arrangemang.

Varmt välkomna till Delsbo Kör- & Ridsällskap,

den lilla ridskolan med de stora möjligheterna!

 

Varmt välkomna till ridhuset i Delsbo

den 26 mars kl. 18.00-21.00 då

A-tränaren Anders Eriksson bjuder på en

inspirerande och intressant clinic

i ämnet tömkörning.

Pris: 150 kr, då ingår fika.


Fin dag idag

Idag när jag vaknade så lyste solen :D det gillas skarpt kan jag säga så idag får kameran följa me till stallet och arbeta lite ;P.
Så vill någon bli fotad så hittar ni mig på stallet ;) jag knäpper kort på allt som ser interesant ut.



Fredag på stallet

Ja happ då var man hemma från stallet igen då, Jag och Elin hade tänkt rida ty direkt efter lektionerna men se de kunde vi inte för då var det bockat. Rebecka kom iaf medans vi satt i cafeterian och hon ville också gärna rida med oss.

När ridhuset äntligen var ledigt var kl runt 9, och då höll jag mig på backen bara medans Elin och Rebecka red.

Efter en stund frågade Elin och jag inte iaf ville rida lite på Tilly, jag red henne en liten stund och det kändes väldigt bra faktiskt (Y) hon är super trevlig att rida och hon har sådan personlighet :P.

När jag ridit Tilly så fick jag även hoppa upp och rida på Filip han var super känslig att rida (de trodde jag inte, iaf inte så känslig) men de gick väl så där iaf.

Misty fick stå idag eftersom hon redan gått ganska hårt ett par dagar nu och på söndag så ska vi gå ett dubbel pass för Uffe, får se hur de går :S men men.

Fick även veta att i slutet av Mars så ska ponny skrutt mätas också :D så sen är det bara att sätta igång att leta lagom små, lätta och lagom långt bort tävlingar :D det gillas skarpt känner jag. Vi kan inte förstå hur sugen jag är på att börja tävla igen.

// Sandra


Grattis

Idag fyller världensbästa Hanna 15 år :D <3

GRATTIS!


Islandshäst eller inte?

Idag red jag och Elin i ridhuset, rid huset vara ledigt en halvtimme så vi passade på att rida där innan lektionerna började så att vi iaf slapp rida ut idag också, det är så kalt att jag tycker att hälften vore fullt tillräckligt!

Det var skönt att rida i ridhuset för en gångs skull, jag red Misty idag och de gick väl helt okey iaf, men hon tycker det är konstigt när jag ska sitta i hennes trav så hon spänner sig och stegen blir höga och benen går som trumpinnar. Jag trodde ett tag att hon var en Islandshäst där ett tag men det blev iaf bättre efter ett tag J.

I hälgen blir det Uffe träning på Söndag, det är ett bubbel pass och första passet för mig är kl: 08.00 *tragiskt* jag som tänkte satsa på sov morgon i helgen *suck*, men, men sånt är livet, det är bara att leva men ;P.

 


Hingst på rymmen och vi med tre ston

Idag kom mitt och Elins paket som vi beställt, en varsin magplatta en brun till mig och en svart till Elin, och Elin hade även beställt ett spö 74 cm långt och ett par vinter ridstövlar som hon var väldigt glad för idag eftersom att det var närmare 20- grader ute och vi skulle rida ut :S.

Jag, Elin och Hanna hade tänkt rida ut idag och så blev det också men eftersom det var så fruktansvärt kallt ute så bestämde vi oss för att bara ta en kort tur runt Ovanåker. (Y)

Vi träffas vid kyrkan och sedan rider vi in på vägen mot Ovanåker och där blir det full galopp ;P, när vi kommer på vägen som går förbi där Karin har sina hästar (två araber, en ung HINGST och en vallack). Vi rider förbi i skritt och hästarna värkar knappt bry sig, men när vi kommit förbi så vänder sig Elin om och säger

-          Ojj! En häst.

Då skriker Hanna att det är Karins ung hingst och att vi måste hoppa av. Alla hoppar av och Hanna får ta Både Maya och Misty så jag skulle kunna ta hingsten.

Vi var alltså tre ston en ung hingst och vi som nu skulle lugna våra hästar och fåtag på hingsten för att inte få våra hästar betäckta.

Hingsten som först hon och luktade sprang sedan bakom och hade inte Hanna snabbt flyttat på våra hästar så hade någon av dem blivit betäckt. Men så fort vi försökte gå någon stans så kom han och blockerade vägen så att vi inte skulle komma förbi. Elin sprang till huset med Tilly för att se om någon var där men för det första kunde hon inte komma igenom grinden och sen såg det ganska dött ut där.

Jag säger till Hanna att vi måste försöka ta oss till deras stall men de var ju lättare sagt en gjort med en hingst som står iväg så fort vi rör oss. Men tillsist så lyckas jag få tag i honom och Hanna och vi lyckas iaf komma till gårdsplanen, Där möts vi av vallacken också men som tur var så var han rädd för Elin som viftade lite med spöt, så han vände och sprang in i hagen igen ;P. Elin fixade hagen så att vi iaf bara hade en häst lös och inte två och jag lyckades hitta ett grimskaft att hålla hingsten med istället för i grimman.

Efter mycke om och men så får vi tag i Emma som ringer Karin som ringer Brodén som kommer och hjälper oss. Jag får in han i stallet och sedan så hoppar vi upp på våra otroligt duktiga hästar som är bara bäst <3.

Vi är ganska skakad efter detta men alla var iaf oskadda och kan bara säga att det var tur att inget hände för det kunde ha gått illa.

Puss på våra hästar som var så pass lugna som dom var <3


Ryttarlicens

Idag när jag kom hem från skolan, kom hem och var på skit dåligt humör. Hade ont i huvudet och nacken och kunde inte somna på bussen, jäkla skit asså!!!
Första jag hör när jag öppnar dörren är min lillebror som roppar att jag är dum i huvudet och i nästa sekund får jag en fotboll  i huvudet *morr*. Kan säga att jag inte blev på bättre humör då...

Gick och la mig först i soffan men där låg mamma och trängdes också så de fick bli fåtöljen hopvikt så att jag fick fötterna över huvudet och en filt över så att jag skulle slippa se mina monster till småsyskon som höll på att putta på varandra och den minsta av vom grät så fort man kollade på honom *suck*

nå ja vid matten så såg jag iaf att det kommit ett brev till mig från Sv.ridsportsförbund, och i brevet låg min ryttarlicens (Y). iaf ett + och sen kom jag ju på att jag skulle ner till stallet och rida så resten av dagen var väl iaf inte så tokig men ja trodde allvarligt att jagskulle avlida där ett tag ;p 

   (ungefär så munnter kände lag mig)


Dagens lektion

Red Misty idag på lektion, vi hade markarbete/hoppning (bana på bilden).



Kändes väl sådär, hennes ben var över allt och hon kändes lite okonsentrerad, men hon har gått ganska årt i helgen så hon är nog lite trött och slut efter att ha pullsat i snö. Hon är iaf världens gaste om ni frågar mig ;P och imorgon ska hon få vila :) <3.


Elins ponny

Idag hämtar Elin sin alldeles egna ponny från Vännäs, Hanna och Rebecka följde med och ikväll någon gång kommer dom att lasta ur nere på stallet och jag kommer att stå beräd med kameran ;P.
jag kan bara inte fatta att det är sant, tänk hur kull vi kommer att få det i sommar! jag LÄNTAR!!!! :D


Vatten stämmpel (©-märke)

Hur gör man © i photoshop CS4?

Tänte bara visa hur man på ett enkelt sätt kan göra en vattenstämpel i photoshop.

1. Öppna den bild du vill ha ©-vattenstämpeln på.



2. Välj verktyg Egen form från verktygslådan (in ringad som nr. 1). När du gjort de går du upp till Alternativ-fältet och klickar på ©-märket (illustreras på bilden som nr. 2 och 3).



3. Nu kan nu dra ut ett © över bilder, du väljer själv hur stort osv. Gå sedan till paletten Lager och ändra från Normalt till Skarpt ljus



4. Gå till menyn Filter, sid Stilisera och välj Refer.



5. Nu kommer det upp en ruta som du trycker på OK



6. Nu kommer det att komma en ruta där du väljer hur skarpt du vill att ditt ©-märke ska vara och hur ljuset ska vinklas, du ser även att ©-märket är nu blivit genomskinligt.



7. Tryck på ok och sen så har du din vattenstämpel :)

Jag skriver var allt heter på Svenska fast bilderna visas på Engelska, detta för att fler ska förstå :).

Jag är bara amatör jag vet, detta är bara för dom som inte kunde innan eller just fåt photoshop.

jag kan lära er hur man gör lite mer avancerade saker om ni vill (som hur jag gjort bilden nedan) men det blir någon annan gång.

   ALLA BILDER PÅ MIN BLOGG ÄR FÖRBJUDNA ATT KOPIERA OCH OM DET UPPTÄCKS SÅ ANMÄLER JAG DIREKT OCH LÄGGGER NER BLOGGEN!


Schabrak

Titta vilka snygga schabrak jag hittat jag vill ha!

Jag funderar på att köpa iaf ett schabrak där jag ska brodera in "Mattea Milton" :,D <3









Åhh jag vill ha allihopa ju! :)


Lektion på Manta




Red lektion idag för Marit på Stallet, red på Manta och det gick faktiskt riktigt bra :) är så nöjd och det nu kom jag och tängka på hur hon var när jag red henne för första gången, tror det var i början av December det var.

Första gången jag red Manta red jag ut helt själv i mörkret och hon var spänd och när jag väl kände att hon började slapna av lite så fattade jag gallop och 2 seckunder senare så for vi i luften och sedan tvärstannade hon och körde ner huvudet ;P. Jag for av rätt ner i backen, haha sen fick det bli skritt och trav till baka bara xD.

Idag när jag red henne så var hon först lite spänd och tittig (vi har ridit mest själv i ridhuset), idag red jag henne på ordinarie lektion tillsammans med de andra ridskole hästarna. Vi red dressyr idag och så fort vi började jobba lite så bara släppte allt, han slapnade av och det var ana lunngt och harmoniskt :). Är så roligt när man känner att allt bara funkar.

Manta är ett 6 år gammalt sto, storhäst, som jag har tagit hand om nu i ca 2 månader, hon som har henne var med i en bli olycka så hon har inte kunnat rida henne. Mannta är en livlig påhittig liten dam som äldskar att arbeta och är mycket posetiv till allt, hon hoppar gärna men efter hindet så hör hon ner huvudet och bockar tyvärr här hon lite förstark än för att jag ska känna att jag vill hoppa höjder på henne men som sagt hoppa gör hon gärna :).  

RSS 2.0