tråkigt!

åhh jisses alltså, kan man ha ett tråkigare nyår? 

Jag är hemma med familjen, min lillebror har en kompis och så är det en till här :P ja de kunde ju låta lite trevligt kanske men jag funderar allvarligt på att gå och lägga mig redan. Gissa vad vi gör? eller jag vi och vi föresten dom rättare sagt sitter vid tven och kollar på HOCKEY :O.

Jag tror jag dör av tristess på riktigt snart



Gott Nytt År!

Nej nu ska jag duscha och göra i ordning mig för om en stund kommer det folk hit och jag sitter fortfarande med ridkläderna på mig :P. Får se om jag uppdaterar här nå mer idag men troligen inte, jaja imorgon ska jag försöka uppdatera lite mera iaf :)



Faleida!

Efter ridturen på Athena så knäppte jag lite kort och sen så longerade jag även Madde lite, hon har en treåring som hon håller på att rida in.
Först så logerade Madde henne så att hon fick röra lite på sig innan hon hoppade upp och satt på henne och medans knäppte jag lite kort, sen så hoppade Madde upp och Faleida (som hästen heter) skötte sig verkligen super bra, hon bara stod där så lugnt och stilla :).

Sen så gick jag bre vid medans hon skrittade och höll i longerlinan, de gick också toppen bra och sen på slutet när jag stod och "longerade" (Madde red runt mig och skätte hästen medans Faleida trodde att jag longerade henne) så iaf provade hon att trava lite på henne och det gick också suveränt bra :).

Det var verkligen en riktig liten pärla :)













Visst är hon fin :D

Härligt!

Har kommit hem nu efter en helt underbar ritt på Athena tillsammans med Madde och Hilma. Solen sken, snön gnistrade och det var inte alldeles för kalt heller, det var precis vad jag behövde tror jag :). Athena verkade också gilla turen tillsammans med kompisarna, helt UNDERBART helt enkelt!

Sen blev det lite kort också eftersom det var så fint ute :)












ska snart iväg

Snart ska jag iväg till Madde och rida Athena och det ser ut att kunna bli i alla fall ganska bra väder så jag tar med kameran och hoppas att det blir lite kort :).

Det ska bli så mysigt att rida ut i snön en sväng idag, jag längtar faktiskt, jag som inte är så super förtjust i att rida ut på vintern när det är kallt :P men nu ska det faktiskt bli riktigt roligt :)


Julklappar


Här är en bild på lite av grejerna jag fick i julklapp :)

En svart väst som jag troligen kommer att ha när jag rider :)
Godis
En film
Korsord (av lillebror)
Övningskörnings skylt
Kjol
Vit slips
Pengar
Foto album

Jag fick massa mer men detta var vad jag hittade ;P

Rida imorgon

åhh vet ni vad jag ska göra imorgon? :D

Jag ska ut och rida! Jag ska rida Athena (Mistys syster) jag ska rida ut en sväng på henne och det ska verkligen bli super härligt att få rida. Jag har inte ridit på hur länge som helst :O, men nu ska det bli bättring på de helt klart. Om det är fint väder så kommer det nog bli lite bilder också så nu hoppas jag verkligen på bra väder :).


Jag och Athena!


Jag och Misty (Athenas syster) <3

Har inga planer als för imorgon när det gäller firande av nyår, kanske att jag kommer och våldsgästar någon om jag får? :D jag är öppen för förslag :)

Dagens bilder

Här kommer lite bilder från idag på snön ;)


vad hände där emellan? fick planet motor stop? såg lite lustigt ut iaf

Kajvall

Idag ska jag med till Kajvall en sväng och åka pulka, måttligt roligt men vi kommer nog inte vara där så jätte länge så jag får väl se det så då.
Kameran följer med men hoppas inte på nå bra bilder, jaja när jag kommer hem så har jag inget planerat så men jag skulle gärna vilja träffas eller hitta på något idag med någon/ några. Så har ni planerat något får ni gärna mässa mig också  :D <3


Lite kort från igår

Var till stallet igår på eftermiddagen, Elin var där och skulle rida Marias häst Gigoletto och jag hade kameran med mig. Det blev tyvärr inga bara bilder för det han bli för mörkt men här kommer iaf dom som blev :).

Elin och Giggo





Elins blogg: http://annier.webblogg.se/

pengar

Nu har jag pengar :D, har faktiskt mycke pengar nu eller ja mer än vad jag trodde att jag skulle ha :D. Mamma sa i går att hon betalar min ridtermin så då har jag 2000:- (eller vad de nu kostar) från de. Sen så har jag fått 3500:- för min gamla hjälm från försäkringsbolaget. och så fick jag en massa pengar nu i jul.

Så nu ska här kollas runt lite och sen så blir det lite nya grejer :D


Hanna och Casper <3

Jul!

Nu har jag varit väldigt frånvarande här, jag har faktiskt inte suttit vid datorn alls på 3-4 dagar. Jag bara total tröttnade på allt! eller ja jag hade verkligen ingen lust att sitta vid datorn :O.

Jaja ju ska jag rycka upp mig och fira att det är jullov. Igår hade jag nog den bästa Julen någonsin, såå trevligt hade jag hela dagen :).
Lite kort på vad jag fick och så kommer senare, var inget speciellt men så ville jag inte ha något heller, ville hellre att dom skulle fira mig när jag fyller 18 ;). Men jag fick iaf lite pengar så på måndag åker jag till Sundsvall med Hanna och kanske någon mer hänger på? :D


sitter i skolan

Sitter just nu på skolan och har just skrivit färdigt våran (jag, Gunta, Jenny) raport om titrerin av permanganat. Nu har jag inga fler lektioner, eller ja om man inte räknar att alla i NV ska och gymma på friskis o svettis, det är våran julavslutnen (super skul eller INTE).

Jaja jag tycker ju om att kliva upp kl 06.00 för att hinna med bussen som går 07.05 och sitta på skolan, kommer inte att komma hem förens 17.00 *jippi*

Jag missade månförmörkelsen i morse också eller ja det var massa moln i vägen :(


Julkalender, 20 December

1: Här! 490:-
2: Här! 149:-
3: Här! 79:-

Julkalender, 19 December

1: Här! 449:-
2: Här! 875:-
3: Här! 675:-
4: Här! 1299:-

Julkalender, 18 December

Här! pris 399:-

Stallet!

imorgon klockan 05.00 ska jag vara på stallet :D ska se om det finns något jag kan hjälpa till med. Hela DKRS håller på att stor saneras pga att några utav hästarna har ringorm.



Julkalender, 17 December

1: Här! pris 499:-
2: Här! pris 639:-

Julkalender, 16 December


1: Här! priser från 399-799:-
2: Här! pris 704:-
3: Här! pris 1090:-
4: Här! pris 499:-

Julkalender, 15 December

1: Här! pris 69:-
2: Här! pris 299:-
3: Här! pris 110:-
4: Här! pris 169:-

åhh

Idag fyller Jonas år, jag tackar min underbara familj för att dom alltid måste göra bort mig så totalt *nej*. Tror dom på riktigt att jag ska komme ihåg när alla fyller år? Det gör jag inte kan jag säga och de vet dom, jag tycker inte det är för mycket begärt att utav dom att säga till mig gärna en vecka innan någon av dom fyller år.
Tror ni att dom gör det? NEJ du inte så när jag kom hem frågade jag varför de gjorde tårta, och ja ni kan ju gissa hur pinsamt jag tycker att det är.
jaja då får de skylla sig själv att dom inte kan säga något i förväg.


dag

Idag har min kära lillebror suttit här framför datorn och skräpat och inte förens nu har han gått och lagt sig *äntligen*. Det har annars idag inte hänt något spännande så jag har inget vettigt att skriva om heller :/.


åhh lillskruttan fick stå ut med mycke <3

Julkalender, 14 December


Hittar du Här! pris 129:-

Svenska hjältar

Har suttit och kollat på Svenskahjältargalan på tv4a, åhh gud så rörd man blir när man ser alla och vad det har gjort. Helt fantastiska människor verkligen :'D



Julkalender, 13 December

1. Hittar du Här! Pris 115:-
2. Hittar du Här! Pris 344:-
3. Hittar du Här! Pris 299:-
4. Hittar du Här! Pris 78:-
5. Hittar du Här! Pris 169:-
6. Hittar du Här! Pris 190:-

Lucia

Ojj jag hade helt glömt att det var lucia idag, har inte hört en ända lucia sång idag :/, vart är världen på väg? hur kan jag missa en sån sak? 

jaja då får jag väl vänta ett år till då innan nästa gång.



Ringorm

Det blir ingen ridning idag, den är tyvärr inställd pga, att några utav hästarna där har fått ringorm.

Emm är en utav de hästar som har fått ringorm

Här kommer lite info om ringorm
__________________________________________________________________________

Förekomst

Ringorm förekommer överallt och under hela året om än höst och vinter är den period då flest fall diagnostiseras. Det anses allmänt att fuktigt väder gynnar dermatofyter.

Symtom

Symtomen varierar lite beroende på vilken art som infekterat hästen. Man ser även skillnader mellan individer.(...)
De första symtomen är vanligtvis lindriga hudansvällningar där håren reser sig och sedan bildas krustor, som senare ramlar av. Ovala/runda hårlösa partier av varierande storlek (ett par centimeter i diameter) (...).

(...)

Klåda förekommer sällan. Huvud, hals och bål angrips i första hand, vilket är logiskt vid direktsmitta med tanke på hästars sociala beteende och smitta från utrustning som till exempel sadelgjorden.

 

Symtomen som beskrivs ovan är typiska för ringorm.(...)

Smittämne

Dermatofyter är en grupp mögelsvampar som delas in i tre genus. Dels Trichophytonoch Microsporum, som orsakar ringorm hos djur och människa, dels Epidermophyton, som är kopplad till människa.

 

(...) För hästarnas del är det framförallt två arter som är de mest aktuella, nämligen T. equinum och M. equinum. På SVA ses T.equinum oftare än M. equinum vid odling av prover från häst.(...)

Smittvägar

T. equinum och M. equinum har häst som huvudvärd och smittar direkt mellan hästar, men även indirekt med utrustning, inredning och ryttares kläder med mera. Ett klassiskt ställe för ringorm är sadelgjordsstaden när man lånat sadelgjord av en smittförande häst. Här blir det också varmt och fuktigt, vilket gynnar svampen. 

Svampen bildar sporer vid infektion. Dessa ramlar av djuret eller fastnar på utrustning och kan överleva i miljön månader till år för att på nytt infektera mottagliga individer.(...)


En god regel för att förhindra smittspridning i ett stall kan vara att alla nya hästar får stå i karantän tre veckor. Även många andra infektionssjukdomar hinner bryta ut och kan åtgärdas inom denna tid. Om inkubationstiden inte stämmer i tiden med det tillfälle man tror att hästen fått smittan ska man komma ihåg att sporer kan ligga länge i miljön och på så sätt infektera hästar även hemma i det egna stallet och kanske inte alltid via yttre kontakter. Man har på ridskolor ibland konstaterat att smittan gett ringorm på några hästar och sedan har det hela lugnat ner sig för att sedan poppa upp på några andra hästar som smittats via miljön. Köps en ny häst in, som inte haft ringorm tidigare, kan det också starta hela karusellen igen om den smittas från miljön.

(...)

Provtagning

Provtagning för ringorm ska göras med omsorg. Ett slarvigt taget prov kan ge ett felaktigt negativt svar.

 

Efter försiktigt ”duttande”  med sprit som får avdunsta tas prov i de yttre delarna av förändringarna, där svampen finns.


Provmaterialet utgörs av hudflagor och hårstrån som rycks loss från ytterkanten. Det är viktigt att laboratoriet får en tillräcklig mängd att arbeta med. Med tillräcklig mängd menas 100-talet hårstrån eller en matsked krustor alternativt hudflagor. 
(...)

Behandling

Ringorm läker ut hos de allra flesta hästar på cirka 8-12 veckor, även utan behandling. Men eftersom denna svampinfektion kan vara mycket smittsam mellan hästar och även smittar människa och ibland andra djur, bör de infekterade djuren ändå behandlas för att förhindra smittspridning och påskynda läkningen.


Infektionen hos häst behandlas företrädesvis med enilconazol, som finns i tvättlösning för utvärtes bruk, fyra gånger med 3–4 dagars intervall. Licens krävs för att man ska kunna skriva ut preparatet. Men det är ingen svårighet att få licens då andra preparat saknas till häst.

(...)

Isolering

För att förhindra smittspridning bör hästar i ett infekterat stall inte flyttas förrän minst 14 dagar har förflutit efter avslutad behandling med veterinära läkemedel och sista hästen avläkt. Hästar med ringorm bör separeras från friska hästar. Håll god hygien och tvätta händer med tvål och vatten efter hantering av de infekterade hästarna.

(...)

Stallrengöring och desinfektion

I samband med behandling ska sanering av stall samt stallutrustning göras. Det är av största vikt att stallet och hästtransporter rengörs ordentligt efter ett ringormsutbrott, då svampsporer finns kvar i miljön som boxinredningar, i transporter, sadelkammare och på utrustning som borstar, vojlockar etcetera. 

All desinfektion ska föregås av ordentlig mekanisk rengöring, så att smuts som kan ligga skyddande över sporerna inte ligger kvar.


Desinfektionsmedel med god effekt för box– och stalltvätt finns i fackhandeln. Kontrollera att det har effekt även mot svampsporer. Följ anvisning på förpackningen. Övrig utrustning bör rengöras med desinfektionsmedel och/eller tvättas i 60°C som också avdödar svampen.

 

Hår och tagel från borstar, strömaterial från stallgången med mera, kan förstöras genom exempelvis bränning eller kompostering vid hög temperatur Andra utsatta platser, som staket runt hagar och paddockar där hästarna ofta står, kan med fördel saneras.


Länk: HÄR

Kalt ute!

Hav varit vaken sen halv fem i morse och har försökt knåpa ihop en text om galoppen i England, kan ju säga att det har gått sådär och nu är jag hungrig.
Kollade nyss på termometern och säg att det var -21,2 grader ute och +21,2 grader inne, jag tror allvarligt att jag kommer frysa ihjäl om jag går ut.


Blä!

Nu borde jag egentligen skriva på en engelska uppsats som ska vara klar tills imorgon men jag orkar bara inte, helst skulle jag bara vilja lägga mig i ett varmt bad med en stor kopp varmt te och bara tycka synd om mig för att jag är sjuk.
Men livet är hårt mot dom hårda så det är väl bara att sätta igång med att skriva lite då *suck*, jag har det inte lätt just nu känner jag ;).


jag tror jag har något allvarligt fel xD

Julkalender, 12 December

1: HÄR, pris 229:-
2: HÄR, pris 299:-
3: HÄR, pris 320:-
4: HÄR, pris 139:-

Fotat lite idag!

Idag har jag varit med Hanna på förmiddagen :D <3, solen har lyst och snön har gnistrat och det har tyvärr också varit svinkallt. Knäppte iaf lite kort även om det kunde ha blivit flera men det var så kallt så det fick räcka med de bilder som blev :).

Först knäppte vi kort på Maya





Söt ponnyn skötte sig toppen bra :) Jag kommer ihåg en av de första gångerna vi skulle knäppa "fina" kort på Maya, det var väl typ hösten för två år sen. Då kan jag säga att det var tur att Hanna hade träns på henne, men så var hon också ung och dum (inte dum på riktigt men jag som man brukar säga).



Haha jaa typ så såg det ut då ;P 

Sen så knäppte vi även kort på Tequila för en gångs skull :')






sjuk

Jag håller på att bli sjuk :(, har haft ont i halsen sen i går kväll och nu har jag huvudverk också. jaja om jag ska försöka se det positivt så är det ju bättre att vara sjuk nu är över jul :)



Hat inte haft något att skriva om

Gud så dålig uppdatering det har varit här, jag har bara inte haft något särskilt att skriva om. Igår var jag på 60års kalas och där var vi ganska länge, idag så ska jag knäppa massa fina vinter bilder på Hanna och troligen hennes hästar också :D<3



Sen klockan 14.00 ska jag äta julbord och efter de så ska jag ladda över massa bilder ;)

Julkalender, 11 December


Hårnät och hårnålar!

1: En snyggt dekorerad snodd, elegant och alldeles lagom utsmyckat. Hittar du HÄR, pris 49:-
2: Stiligt hårnät med rossett, hittar du HÄR, pris 39:-
3: Snyggt hårnät utsmyckat med stenar, hittar du HÄR, pris 75:-
4: Hårnål för den som vill glänsa lite extra på tävlingsplatsen, hittar du HÄR, pris 30:- st
5: Hårnål för den som vill glänsa lite extra på tävlingsplatsen, hittar du HÄR, pris 6st 199:-

Julkalender, 10 December


1: Hittar du Här, pris 399:-
2: Hittar du Här, pris 249:-
3: Hittar du Här, pris 1528:-

Julkalender, 9 December


Idag skulle jag vilja tipsa om en toppen julklapp, ett foto! :D

Crimson är toppen bra om man vill ge bort ett foto.

1: Här väljer du vad du vill beställa, tex om du vill ha vanliga foton eller beställa en kalender med dina egna bilder i. För att komma dit trycker du HÄR

2: Om du vill beställa helt vanliga kort tryck HÄR, ett vanligt normal litet kors (10-15 cm) kostar 1,75. Bilderna kommer inom två dygn.

3: Något som iaf jag väldigt gärna vill ha, är mitt favorit foto tryckt på duk att hänga upp på väggen. Dessa tygtrycks tavlor kan man också välja storlek på och beroende på hur stor men vill ha så kostar det olika mycket, minsta måttet är 30x20 och kostar ca 255:-
För att komma bit tycker du HÄR

4: Kanske vill du ge bort en kalender, har har man mycket att välja på, hur den ska se ut väljer du i princip helt själv, jag har bara valt en av alla alternativ som jag tyckte om.
För att komma dit trycker du HÄR



Jag har själv beställt massa kort har ifrån flera gånger och dom är verkligen toppen, har beställt allt ifrån små vanliga kort, förstoringar upp till (60x40 cm) och affisch. Då man tryckt beställ så har de en skrivare som skriver ut (eller gör) bilderna så att allt är klart tills på morgonen så att det bara är att paketera och skickas då dagen efter, en gång fick jag vänta 4 dagar och då var det tydligen något som gått fel på posten.
Dom är toppen!

Matte

Jag pluggar massa matte just nu men till helgen så lovar jag lite bättre uppdatering ;)



Julkalender, 8 December

1: Här, pris 999:-
2: Här, pris 998:-
3: Här, pris 1399:-
4: Här, pris 439:-

mycke

Har massor att göra nu i kväll men senare kanske jag uppdaterar här lite mera :)



Julkalender, 7 December



Träns från hööks HÄR för 469:-

Humoristiskt? NEJ!



Tordag 2 december 2010 i tidningen Metro. 
Något jag anser vara djurplågeri, anser Metro vara humoristiskt. 

Jag har nu skrivit till [email protected] om bilden ovanför. Känner du som jag? Skriv du med, eller ring på 08-402 20 30 och tala om din åsikt.


Jag tycker det är fruktansvärt att de har en sådan bild och dessutom ser det som humoristiskt!

Hinner inte så mycke nu

Har ridit lektion idag och jag ska skriva mer om det fast inte idag för jag måste plugga inför Biologi provet imorgon, men imorgon ska jag försöka ta tag i det och skriva lite :).

Red iaf Oscar och det var markarbete.



Fick ett super gulligt litet paket utav Luddes ägare :') Såå gulligt av dom Tacka så hemskt mycket, gud så gulligt v er :D<3

:') TACK

Julkalender, 6 December



Äkta Swarovski Pannband, 750:- HÄR

Någon som kan något om galopp?

Sitter just nu i skolan och letar massa fackta om galoppsporten, håller på med ett engelska arbete som ska vara klart tills nästa vecka. Mitt arbete kommer att handla om galopp ;).


Julkalender, 5 December



1: Wendy 6.nr 189:- Här
2: Min Häst 4.nr 99:- Här
3: Equipage 8.nr 349:- Här
4: Tidningen Ridsport Helår 24st + 2 special, 815:- Här
5: Hippson 6.nr 459:- Här
6: Häst Magazinet 5.nr 239:- Här

försvinner en sväng

Nu försvinner jag i ett par timmar men sen när jag kommer hem så lovar jag att uppdatera lite mer igen ;)



Hoppträningen igår

Igår red jag Athena på hoppträningen, hon var verkligen super duktig måste jag säga, över alla förväntningar :D<3. Jag har bara ridit henne en gång innan och då var det första gången hon var inne i DKRS-ridhus och då tyckte hon att sargkanterna och läktaren var väldigt läskiga så vi var mest inne på mitten och gick.
Igår iaf så tyckte hon inte alls att de var särskilt mycket att titta på och hon jobbade på i övningarna väldigt bra och hela tiden positivt inställd till allt :).

Jag och Athena första gången

Hon är bara 4år och har inte hoppat så mycke innan så vi hoppade bara lite små hinder och tog det lugnt, hon var verkligen super trevlig. Vi kom Nära på ett hinder och jag hängde inte med alls och hamnade då på typ sidan, jag kände att jag inte tänkte ramla av och kämpade mig upp igen och lyckades faktiskt ;P.
Så kan det gå när jag er för seg och inte hänger med, stackars lilla ponny vad ska hon ha trott om mig? ;)
Vi hoppade igen och då var jag med bättre iaf.

Julkalender, 4 December



1: HÄR, 545:-
2: HÄR, 359:-
3: HÄR, från 695:- till 295:-
4: HÄR, 199:-

stallet

Nu hade jag tänkt att åka till stallet, det är ganska fint väder så jag tar med mig kameran och hoppas på att hästarna är på fotohumör ;).
Sen ska jag hem och äta och sen ner till stallet igen, världens bästa Madde frågade om inte jag ville rida Athena för Uffe ikväll :D. Klart jag vill så klockan 18.00 ska jag rida :D.


Gårdagen!

Var och bowlade igår med klassen, gick inte så super bra för mig men det var väldigt trevligt :).
Här kommer lite bilder från igår.


Skynda!

Nej nu måste jag skynda mig och göra i ordning mig sen åker jag till Hudik och bowlar ;) håll tummarna för mig.



Sen så hoppas jag att jag ska lyckas komma hem ganska tidigt också ;)

Vinter!

Ja då har jag fixat en mer vintrig design till bloggen, kan säga att det är inte bra att göra det när man är på ett helt oseriöst humör ;). Nå jag ska väl se om jag inte orkar göra en lit finare senare någon gång, den får duga så länge.

Gamla bilden:


Nya:


HAHAHA jaa visst blev det fint ;)

Bara en lektion

Idag har jag bara skrivit fysik prov och sen fick vi sluta för dagen, våran lärare var hemma med sjukt barn. det är faktiskt väldigt skönt att få sluta så tidigt ibland.
Ikväll så ska jag tillbaka in till Hudiksvall för vi ska Bowla, jag och typ halva klassen för att fira en i klassen. Jag tycker inte att sån här är så jätte skoj och hade gärna åkt till stallet i stället, men ja nu blev det så för jag hade ingen bra ursäkt och när man väl är där så brukar det oftast bli ganska kul iaf :).


Några i klassen :)

Julkalender, 3 December



1: HÄR 109:-
2: HÄR 89:-
3: HÄR 169:-
4: HÄR 179:-
5: HÄR 189:-
6: HÄR 159:-
7: HÄR 195:-

Jag har inte provat alla men jag tycker att 1:an är toppen bra, fast till vissa hästar funkar den inte alls lika bra som till andra.

Vart har har jag hamnat?

Alltså vad är det för jävla håla jag bor i? :O

Jag läste nys på Helahalsingalds hemsida (tidningens hemsida här där jag bor), och så såg jag att det var folk som hade kommenterat så jag läste vad alla skrivit. Jag fattar inte vad det är för människor som bor här i den här lilla smutshålan?

Hästolyckor oftast bilförarens ansvar

Kommentarer
______________________________________________________________
1:
Jag har tidigare kommenterat just om denna händelse vad beträffande ansvars fråga.
**
Detta är rätt o riktigt som det skrivs enligt lag.
**
Men min fråga är, Hur kan lagen ha stiftats på ett sådant sätt så att det slår så oskyldigt just gentemot bilisten,beträffande tillbud mellan fordon och häst?? Även om det inte bilförarens fel.
**
Finns det någon som kan kasta ljus över just denna fråga som jag har,vore väldigt intressant.
_______________________________________________________________
2.
Lagen kom till när det bara fanns ett fåtal bilar och massor av hästar Samt på den tid då det var en förmildrande omständighet att krocka om man körde berusad (Sedan bilens barndom]
_______________________________________________________________
3.
Vad jag fick lära mig vid körkortstagande så är det ALLTID bilistens fel om en häst är inblandad i olycka med en bil. Även om jag är 2 KILOMETER från bilen och plockar bär när en häst blir rädd för min parkerade bil och skadar sig emot bilen så är det MITT fel. Möter jag en häst efter vägen så vänder jag ögonblickligen!
_______________________________________________________________
4.
Janne G, jag är hästägare och skulle ovanstående scenario med den parkerade bilen inträffa så skulle jag utan knot betala bilägarens självrisk och eventuella andra kostnader. Vi är många hästägare som tar vårt ansvar även om lagen säger något annat.
_______________________________________________________________
5.
Ja, hur kan lagen ha skrivits så att det alltid går på bilistens försäkring om du kör på en cyklist som beter sig fel? Varken häst eller cykel är trafikförsäkringspliktiga fordon, därav är bilistens försäkring den enda att tillgå. Bilisten kan sedan stämma hästägaren eller cyklisten på självrisken och premiehöjningen om den tycker att det är mödan värt. 

Den enda lösningen är att göra cyklar och hästar försäkringspliktiga. Jag tror personligen att en cykelförsäkring skulle bli ganska dyr sett till hur mycket olyckor det inträffar. 

Angående hästägare som tar ansvar kan ju inte jag veta om just den ryttare jag är på väg att möta tillhör dessa. Ni plockar ju inte ens upp skiten efter hästen...
________________________________________________________________
6.
Dags att skriva om gamla sjuka lagar tro? Hästar som blir rädda för så gott som allt har för den delen inget på vägarna att göra.
------------------------------------------------------------------------------------------

Asså snälla kan inte någon som känner att det orkar ta en diskunion och är bra på att skriva , kommentera också? Lilla by hålan inte konstigt att det är som det är här asså.

Eller är det bara jag som är helt efterbliven och inte kan hålla med dom som kommenterat?

Ringorm?

Läste just på dkrs-hemsida (LÄNK) att det kanske går ringorm på stallet. Kommer ihåg när min morbrors alla 60 kalvar hade fått ringorm, det var väldigt mycke jobb och mycket viktigt med vad man hade på sig och att man genast bytte kläder och tvättade händerna noga efteråt.

Jag tycker iaf att det vore väldigt skönt att få veta om det var det eftersom det nu är många hästar nere på stallet som blivit utsatta och tidigare tester inte visat några tecken på någonting tidigare. Nej som sagt hoppas att det får ett svar så att vi äntligen får reda på vad det är :).

LÄNK

Vi har precis fått preliminärt provsvar att vi mest troligt har fått ringorm i ridskolestallet.

 

Vi vidtar följande åtgärder, enligt rekommendation av veterinär,  i inväntan på klart provsvar - som kommer i början av nästa vecka:

 

  • Undvik att klappa Lina, Mystik och Emm. De kommer att hanteras separat och de som sköter dem skall ha överdragskläder.
  • Tvätta händerna med tvål och vatten då du hanterat hästar som bor på ridskolan.
  • Ridhuset är öppet för ridning, men du som gästar ridskolan skall inte ta in din häst i stallarna
  • Vi lägger ut separat information gällande stalltjänst i morgon

 

 

Information om ringorm finns på SVAs hemsida. Personalen kan också svara på frågor, men dock via mail.


-18 ute!

Vi har 18 minus här i Delsbo idag och det är något fel på värmen, vi har inget varmvatten = ingen värme i elementen. Skoj, hoppas att dom fixar det snarast!



Nu borde jag plugga Fysik fast jag har faktiskt varit ganska duktig och pluggat lite men men.

Adventskalender 2:a December



Ridstrumpor :)

1: Hittar du HÄR pris: 89:-
2: Hittar du HÄR pris: 119:-
3: Hittar du HÄR pris: 182:-
4: Hittar du HÄR pris: 110:-

Trött

Har pluggat lite Fysik nu så här på kvällen, funkar väl inte super bra men jag hoppas att jag iaf blir lite klokare på det. jag funderar på att disiga om lite igen här på bloggen, det är ju faktiskt vinter och inte höst så om jag får tid i helgen så kanske jag sitter och fixar lite med de.

Jag har en stark känsla av att det är något jag ska göra i helgen, men jag kan för mitt liv inte komma på vad det skulle vara.
Har jag lovat någon eller tagit på mig något som jag ska göra? Kan inte komma på vad det skulle vara men det känns som om jag glömt bort något :/


Ponnyakuten!

Ponnyakuten är tillbaka

Söndag den 16 januari är Ponnyakuten tillbaka i SVTB. Åtta killar och tjejer på ett två veckor långt ridläger för att få hjälp med de problem de har med sina ponnyer.

Jakobs ponny är rädd för transport och tar flera timmar att lasta. Sofies ponny är rädd för vattenslangen och vill inte bli tvättad. Det är några av problemen som ryttare och ponny ska få hjälp med av Tobbe Larsson och flera, kända gästtränare i serien .

Ponnyakuten kommer att sändas i 16 avsnitt med Jenny Silver som programledare.

LÄNK

__________________________________________________________________________


Åhh vad jag har längtat efter att de skulle börja dra igång igen :D


1- MÖSSOR

Första December idag och här kommer första luckan i kalendern :) 



24 dagar kvar bara fram till jul ;)

1: Mössa Snowflake Navy - Kingsland, den hittar du HÄR för 545:-
2: Cross Pom Hat - Kingsland, den hittar du HÄR 439:-
3: JACSON stickad mössa, den hittar du HÄR 105:-

Imorgon kommer det något annat :)

RSS 2.0