Söderhamn

Imorgon kommer jag att åka till Söderhamn eller Ljusne egentligen. Jag ska hälsapå Farmor, farfar, pappa och alla andra på pappas sida.
Har inte träffat dom på flera år och jag saknar dom verkligen, det var alldeles för längesen och jag är sååå nervös.

Helloween?

Jag vet inte om det bara är ja som inte hänger med riktigt eller så, jag undrar iaf när är det Helloween? är det nu i helgen?
Jag vet verkligen inte men tråkigt om jag skulle missa den liksom ;P

Bus-cupen omg.3.

Idag var det klubbtävling nere på stallet, jag var där klockan 11 och tävlingarna började 13.30. Jag och Hanna började fixa och allt eftersom blev vi fler, vi var väldigt kort om folk men jag tycker att det gick bra iaf och ett STORT TACK till alla som var där idag :) <3.
Hanna och Maya <3

Klasserna idag var:
1: Bus-cupen nivå1. stilhoppning (bara grund) 30cm.

I denna klass blev alla placerade

1:a vart Ida
2:a Denis
3:a Matilda
4:a Linn
2:a Klassen. Bus-cupen nivå2. Två faser 50cm

I denna klass var det 3-placerade

1:a Gustav Dellhem
2:a Hanna Glantz
3:a Elin Sving
3.dje klassen. Bus-cuppen nivå3. Två faser 80cm

I denna klass var det 3-plcerade
1:a Elin Rooth- Sweet Tilly
2:a Hanna Glantz- Tequila
3:a Sara Bergström- Rebell
4:de klassen. KM-lilla rundan. LD-LC

I denne klass var det 3-placerade

1:a Elin Rooth- Sweet Tilly
2:a Gustav Delhem- Loppan
3:a Elin Sving- Mr Bean
5:e klassen. KM-stora rundan.LC-LB

1-placerad
1:a Hanna Glantz- Evita
STORT GRATTIS!


Elin Rooth och Sweet Tilly <3 Blogg: http://annier.webblogg.se/
Jag har varit spricker hela dagen och gjort bort mig ;P  jaja så kan det vara :P.

Tävling!

Har inte haft någon lust att blogga men idag kommer jag nog skriva lite iaf ;), idag är det klubbtävling nere på stallet så jag skriver lite om de senare :).

blä!

Vet ni va?
Jag är inte så super duktig på engelska kan ja säga!

suddigum med bomullsmitt!

Idag på Biologin så skulle vi dissekera en bläckfisk (skära upp den och se hur den ser ut på insidan), det var faktiskt inte så hemskt som jag trodde att bet skulle vara fast å andra sidan så skar jag inte id den heller men, men. ;P
Verktyg!

Bläckfisk!

Innan ingreppet!

Nu kommer det ;), skolan har en fritös just för bläckfisk, så det blev till att rensa bläckfisken och sedan skära upp i lagom stora bitar. (se bilden)
Så skulle de se ut och sen ner i fritösen och när det var klara så var det bara att mumsa i sig ;).
Jag trodde aldrig att jag skulle smaka något sådant, det är inte riktigt så jag brukar göra och det finns massor av "vanliga" mat rätter som jag aldrig vågat smaka bara för att de ser äckligt ut. Men idag visade jag min modiga sida och provade alltså att äta bläckfisk fasten jag tyckte att det verkade äckligt.
Nu vet jag varför jag inte äter saker som ser äckliga ut eller ja saker som ser ut att inte falla mig i smaken, för allt ser verkligen inte äckligt ut men man får lixom känslan av att "Nej stopp! det där ärter inte jag". Jag nu vet jag iaf varför jag lyssnar på de, det är just för att det smakar nästan alltid som jag tänker mig.
Bläckfisken smakade ioförsig inte så mycke mer är frityr olja men konsistensen, fy de var ju som att tugga på ett suddigum med bomulls mitt.
Tror dock bara det var jag som upptäckte de, det var iaf bara jag som inte kunde äta upp min bit av bläckfisk. Jenny var ioförsig inte heller överförtjust i de och gav bort dom andra bitarna till dom som tyckte att det smakade bra.

Matte!

Vet ni va?
Matte C jag bara älskar tänk om matten kan hålla sig på den bra sidan nu ;).
Jag kan bara säga att matten blir lättare och lättare för varje steg hittills och det är väldigt trevligt tycker jag :)
Imorgon ska vi dissekera en bläckfisk i biologin, det är ju mindre roligt men ganska sofft lektion iaf (Y)

Nästa gång går det bättre

Har ridit lektion idag, fast först så red jag ut en liten sväng på Oscar barbacka tillsammans med Hanna som ledde Lina. Gick väl bra blev bara en kort tur i skritt idag för att jag skulle hinna tillbaka tills att lektionen skulle börja.
Red Quinty idag också och idag hade vi hoppning, Quinty kändes rätt så fin och mjuk då jag red fram men sen gick det ju käpp rätt nedåt alltså! Kändes inte alls som jag var med henne utan mer att jag gjorde en sak och hon gjorde något annat, jag vet e tusan vad jag höll på med idag alltså men ja jag vet att jag kan rida bättre än så här. Det var ju skrämmande hur dåligt jag red stund vis, men, men nästa gång ska jag rida bättre och då ska jag vara nöjd efteråt ;).
Quinty försökte iaf och gjorde så gott hon kunde utav de som blev och ibland så lyckades det bli bra iaf så jag får försöka jobba utifrån de som bar bra helt enkelt.

Hemma hos Hanna

När Hanna hade hoppat klart så följde jag med Hanna hem, Marit frågade om inte jag kunde rida Tequila och Hanna Olle och det är väl klart jag kunde :).
Så när vi kom hem till Hanna så fixade vi Maya och släppte ut henne i hagen, så gick vi in för att fika en stund och Hanna behövde värma sig lite först. Vi blev dock kvar inne ett tag längre än tänkt kanske men vad gör de? vi hade iaf ingen brådska :).
Vi laddade över bilderna som jag hade till hennes dator och så bakade Hanna och Marit äppelpaj :D, det är alltid så trevligt där :). Medans äppelpajen stod i ugnen så passade vi på att rida. Hanna på Olle och jag barbacka på Tequila, vi red en tur i skogen och hoppades att vi inte skulle behöva träffa på någon galen älgjägare.
andra gången jag red Misty <3

När vi kom tillbaka var det nästan mörkt och det var skönt att få komma in i värmen igen efter en otroligt trevlig rid tur med Hanna och hästarna. Inne luktade det ny gräddad äppelpaj och värmen kom snart till baka :).
Tusen tack för en suveränt trevlig dag :) <3.

Toppen dag!

Dagen började med att åka till stallet vid klockan 10.00, då skulle nämligen Amanda och Misty rida för Uffe (hoppträning) och de ville jag inte missa. Tyvärr så har det varit så kallt under natten så dom var tvungna att rida inne i ridhuset så det blev inga bilder idag :/, men det gick bra för alle iaf och de var kul att se :).
Amanda och Misty <3

Sen så har jag ridit Oscar, Ludde och faktiskt även Tequila idag :D.
Först så red jag Ludde och det gick bra som vanligt :).
Ludde och hans ägare :)

Sen så red jag Oscar, jag hade tänkt rida runt hagarna och lite så bara men det var så hårt och halt att det gick bara inte, jag skrittade fram ute och sedan så red jag på utebanan i stället. Det gick bra de också och dessutom så var Gustav snäll och knäppte lite kort på mig och Oscar :D.
Så här kommer för ovanlighetens skull rid bilder på mig och Oscar;)
När jag hade ridit Oscar så gick jag hem för att äta och sedan skyndade jag mig ner till stallet igen för att knäppa lite kort på Hanna som hoppade Maya :).
Dom var verkligen super duktiga idag och jag kan inte säga annat än att jag är imponerad av dom. Maya är 6 år gammal och har inte hoppat alls så mycket eftersom hon har varit helt omöjlig att rida för bara ett år sen, Hanna har verkligen gjort ett enormt jobb med henne och nu är hon en riktig liten pärla och verkligen älskar att hoppa.
Hanna och Maya <3

Dom har bara tävlat det är året eller ja ett halv år typ, runt 8 starter har dom gjort och nu funderar dom alltså på att starta sin första LA i Timrå. Idag hopptränade dom alltså lite och hoppade bana på 115 :O och det jick super bra verkligen och jag tror inte att det kommer att var några problem alls för dom att starta LA.
Hanna och Maya <3

Hanna och Maya


Hanna och Maya


Två nöjda tjejer <3

Hoppträning!

Efter hoppsatsningen så var det Uffe-träning (hoppträning), jag stannade kvar på stallet för att titta på alla och självklart så ville jag se Amanda och Misty ;) <3.
Först så var det ponny grupperna och jag knäppte lite kort på dom :), kul att se dom duktiga små ryttarna på sina trevliga ponnyer :).
Grupp 1:
Elina och Fabbe :)


Gustav och Lillen :)

Duktig ryttare men socker söt ponny :)

Emilia och söt ponny som jag inte vet hur den stavas ;)

Therese och Golden :)

Elina

Grupp 2:
Amanda och Misty


Sara och Rebell :)


:)


DKRS <3

Fy vad jag skämdes när jag kom ner till stallet idag, det var hoppsatsning idag och jag hade totalt glömt bort de. fy så illa av mig! Det brukar inte hända och jag ska se till att det inte händer igen, jag han titta på två stycken som hoppade och plocka undan.
Jaja massa folk var det där nere och det är ju ALLTID trevligt :D alla är verkligen gulliga där och så fort jag kommer ner dit och träffar alla så kopplar jag bort allt annat och bara njuter av att vara där. Jag tror inte ni kan förstå hur mycket jag trivs där nere <3, de känns mer som hemma än det någonsin gjort där jag faktiskt bor.
Elin och Tilly <3 Blogg:http://annier.webblogg.se/
DKRS betyder verkligen mycket för mig och även om jag just nu inte är där precis så mycket som förut så är det fortfarande där jag känner att jag vill vara, just nu tar skolan mycke av min tid och därför blir det inte lika mycket tid till stallet men jag kommer för mig blir stallet inte av med ;).
Jag tycker verkligen om skolan också och därför så försöker jag även sköta den också, och snart så går jag 3:an och allt blir mycke slappare :D (Y).
Hanna och Maya <3

Ny hästsportbutik!

Sv:Tack :)
fin blogg :)
Jag tänkte tipsa alla som bor i Hudiksvall/Delsbo (ja i närheten av Hudiksvall) om en ny hästsportbutik.
Där finns det mesta man skulle kunna behöva till hästen eller till sig själv. det finns märken som ex. John Whitaker, Moutain Horse, Schockemöhle, Equiline m.m
HUDIK HÄSTSPORT alltså! Dom tar även hem på beställningar (Y)
Öppettider i hemmabutiken är Mån-To 10-15, Tis även kv 17-20, Fr 10-14, Lö enl.ök
Telefon: 070-3608811
Jag rekommenderar absolut ett besök!!
www.hudikhastsport.se

Misty ska till stallet

Idag ska jag till stallet och kolla på Uffe-träning (hoppträning), vädret här ser än så länge ut att bli bra och i så fall kommer det bli en massa kort också idag.
Jag ska egentligen dit och kolla på Amanda och Misty för dom ska vara med på träningen idag :D, så roligt att se hur det går för dom och att få träffa Misty <3, dom passar så bra tillsammans och Misty har blivit så fin :)<3.
Misty <3

För er som inte vet vem Misty är så kan jag berätta att jag hade henne typ på foder förra året och fram till någon gång i vårs då ägaren tyvärr måste sälja henne, jag köpte henne inte för att jag blir snart förgammal för att tävla ponny och det är vad jag vill, även om jag mer än gärna skulle ha velat ha henne kvar.
I alla Fall så köptes hon av Amanda och där har hon det verkligen super bra och dom passar väldigt bra tillsammans :D<3.

Kvällen

Ikväll så ska jag titta på Idol och så blir jag väl sittandes här också ett tag, så ser nog min kväll ut skulle jag tro ;)
Haha snygg bild på mig och Tilly ;) söt ponny <3

Sned o vinn!

Har nyss kommit hem från stallet, jag har varit och ridit Oscar idag också :). Idag red jag en liten stund på utebanan också som omväxling, jag jobbade massa övergångar och halter och så försökte jag tänka på min egen sits och inverkan. Jag tror tyvärr att mitt bäcken är snett igen :/ det känns som om han alltid går på dubbla spår och jag har tänkt på att det flesta jag rider går på dubbla spår eller iaf ofta går på dubbla spår.
Om det är så, så är det ju inte så bra eftersom jag rider Oscar som ska sättas igång efter att ha haft ont i ryggen och om jag då är sned så är det ju väldigt lätt att han också kommer att bli sned han också och det vill jag verkligen inte.
Elin och Oscar i Hudiksvall!

Uteritt idag!

Det fick bli en liten uteritt för mig och Oscar idag, blev inte särskilt långt men vi var väl ute i iaf 35 min ;). Han tyckte att det var ganska läskigt men spännande han ville hinna se allt men inte komma förnära, gick iaf väldigt bra tycker jag och han skötte sig så bra :).
Blev mest bara skritt eftersom det har blivit så hårt överallt men lite trav lyckades vi få in också, bara raka spår uppför och nedför idag eller ja typ som vanligt fast inte gamla vanliga svängen vi brukar rida :).
Jag och Rasmus för något år sen :)<3

Stallet!

Tror att jag ska ta och cykla ner till stallet och rida idag, har inte så mycke plugg så jag passar på att vara där så mycket jag bara kan ;).
Jag hoppas att det är någon där nere som är sugen på att knäppa lite kort, det vore väldigt roligt att ha några på bilder då jag rider Oscar, men jag hoppas inte för mycke kan jag ju säga men men.

Trist nyhet...

Vi måste tyvärr informera om att föreningen drabbats av inbrott igen.

Vi vill också informera om att vi inleder ett samarbete med polisen och vaktbolag samt uppmanar åter igen alla medlemmar att svänga förbi anläggningen om ni är ute och åker nattetid.


Vi tackar alla som engagerat sig och hjälpt till och städat upp mm under dagen.

 

Vi hoppas detta var sista morgonen vi behöver mötas av sabotage!

 

DKRS personal

 

Text kopierad från hemsidan (dkrs.se)

------------------------------------------------------------------------------------


Red Oscar idag!

Red Oscar idag också, först så red vi gamla vanliga rundan med klättring och sen så skrittade vi en stund på asfalt som var lite nytt eller ja ni fattar tror jag :).
Han var duktig men han tyckte det var lite läskigt då vi red på asfalten, tror det var för att det var lite nytt, eftersom vi red på vägar där vi inte har ridit förut.
Lilla sötisen var iaf duktig och skötte sig toppen bra :) <3. sen var jag tyvärr tvungen att åka hem men det var en trevlig eftermiddag på stallet tillsammans med Hanna :) <3
Senaste protokollet (klubb dressyr LB på Oscar) de säger allt ;)

Tjuvar på stallet

Vi slutade tidigt idag så jag åkte till stallet så fort jag kom hem, Hanna var där nere och har planerat lite inför klubbtävlingarna (kommer mer om de när allt är klart). När jag kommer upp för läktaren och in till kafeterian och kontoret så är det första jag ser en sönderslagen dörr :O, det har varit tjuvar på stallet inatt!
Dom har brutit sig in lite varstans, tror inte att det var så hästvana men det spelar ingen roll. Nu är det dax för Securitas om jag inte har helt fel men jag tror det blir så iaf.
Så här kan det inte fortsätta!
Fy FAN! för såna där idioter jag blir så fruktansvärt arg och ledsen. som tur var så kom dom inte över så mycke pengar men det är inte okej iaf!

Idag har jag mer att berätta om

Ja idag är det mer att berätta om kan jag säga.
Jag kan ju börja mer att säga hur besviken jag är, jag har sätt den första snön här idag. Det är inge snö i Delsbo TACK OCH LOV! satt på bussen och läste påväg till skolan (i Hudiksvall) och när jag kliver ut ur bussen så är det VITT! håå jag det är sant snart kommer vintern :,/.
Snö!

Idag hade vi svenska prov och jag satt och pluggade lite innan vi började och så börjar brandlarmet på skolan gå!
Första dagen det är snö ute har dom lagt in en brandövning, eftersom jag och Jenny inte ville frysa så hämtade vi jackor innan vi måste skynda ut och TUR det, vi hade frusit ihjäl annars.
Så hela skolan utrymdes (ca 1800 elever) och där fick vi stå ett bra tag och frysa :S.
Närmaste vägen ut och fort skulle det gå!


Samling vid bygg!

När vi äntligen fick komma in så var det dax att gå till gympan.

Har inget vettigt att skriva om

Idag har jag egentligen ingenting att skriva om, det har regnat och varit grått väder hela dagen. Poliserna har myllrat runt idag. Dom har ståt längs vägar och kollat typ all trafik, mobil våg, hastighets kontroller mm. En lastbilschaufför fick böta nästan 10.000kr för att lasten på flaket vägde olika mycke på höger och vänster sida :O.
Många chaufförer har inte jobbat alls idag pga detta och jaa mer spännande än så tror jag inte jag har att berätta om xD.
(Mamma kör lastbil och har berättat) ;P
De närmaste jag kan hitta likt en lastbil ibland alla bilder på datan.

Dagen började inte bra idag kan jag säga, jag försov mig och kom 20min försent till första lektionen som var ledarskap. vädret har varit grått och tråkigt och jag slutade sent och måste plugga massa Svenska som vi har prov på  imorgon.

Två ponnyer

Måste böra med att säga att matte boken och jag inte går så bra ihop idag! åhh den gör inte som jag tänker ;P.
Jag för längesedan ;)

Kom hem en timme tidigare idag ju, så idag han jag rida Oscar innan ridlektionen. Det blåste ganska mycke ute och vädret var inte alls så bra som det kunde ha varit, jag borstade av Oscar och såg att han lyckats bli sparkad eller skärt sig på något, han hade inte ont och kändes inte halt eller så och det var ju skönt :).
Jag tvättade ren såret och fortsate att borsta honom, så letade jag reflexer och när jag var klar och hade hittat allt så red vi iväg.
Jag och Oscar för ett bra tag sen

Vi tog vanliga lilla turen runt hagarna och klättring, man börjar faktiskt känna lite skillnad på honom redan, i början så ville han bara trava uppför och i nedförsbackarna så stupade vi nästan (överdriver lite men jaja), det kändes som om han inte skulle orka upp om han inte travade men nu så känner man hur han verkligen jobbar och även om han tycker det är jobbigt så jobbar han mycket bättre i backarna nu :).
.
På ridlektionen red jag Quinty det kändes också bra idag så fort jag inte lät henne rinna iväg eller bara springa med mig så. Vi hade markarbete idag och det var en väldigt bra övning.
1. GRÖN: Vi började med att värma upp i trav med att trava längs spåret och vid varje hinder lägga en volt.
2. BLÅ: fortfarande uppvärmning fas galoppen, galopperade längs spåret och hörnen som var fria från hinder la vi en volt
3. RÖD: själva övningen var att i galopp över ena hindret, lägga en volt och hoppa andra hindret och så ut på samma spår och över tredje hindret.
Ja typ så var lektionen idag :)

Ridlektion i kväll

Slutar en timme tidigare idag från skolan (kemi läraren är borta), jag ska till stallet så fort jag kan och förhoppnings vi så hinner jag rida Oscar innan själva ridlektionen börjar :).
Hoppas på de iaf så ska jag försöka orka skriva hur det gick sen också :)
Rebecka och Mystik :)<3

Ludde

Idag så har jag ridit Ludde, jag kan säga att han har blivit världens sötaste lilla nalle björn. Sååå mycket päls och rund och go ;).
Jag tog in honom och borstade av han, så salade och tränsade jag honom. När vi var färdiga så gick vi ut till ute banan och där red vi lite dressyr, det var ett tag sen jag red honom och det var roligt att känna att det har blivit så stor skillnad på honom, han är mycket starkare i alla sina gångarter och mer liksidig. KUL! :)

Magic

För tillfället så hittar jag inte fler bilder men jag vet att jag har, jag lovar att du ska få dom också så fort jag hittar dom :)

Red på banan

Efter pay'n'ride så satt vi i cafeterian en stund och pratade och åt godis, så som det alltid borde vara <3. Sen så gick jag ut och tog in Oscar för att rida, det blev inte gamla vanliga rundan idag utan vi red lite mer på banan idag. Jag blev så sugen på att rida på banna bar så det fick bli så.
Blev mycke raka spår och stora bågar och mycke pauser men det var verkligen något som båda njöt av kändes det som, det var härligt väder och kula att variera lite :).
Gammal bild på Oscar :)<3

Dressyren igår!

Jag då var det dax att uppdatera lite här ;).
Tänkte böra skriva om gårdagen och hur det gick på pay'n'riden.
Bild på Mystik!

Jag åkte ner till stallet så att jag var där runt halv tio för att inte missa något, jag skulle inte vara med själv utan bara knäppa kort på alla andra hade jag tänkt, jag hade dock gärna varit med men har för det första inte pengar till det och sedan så tycker jag att jag har tappat så mycke ridning så att jag inte känner att jag vill bli bedömd :P.
Hanna och Ellie<3
Jaja jag ångrar mig ja, men jag fick iaf massa fina kort och dessutom så red jag efteråt. Massor av trevliga stalletmänniskor som var där mammor, pappor, mindre och större barn, tjejer och kille ;)  och så Marit och Emma som dömde. Kunde det ha varit bättre?
Rebecka skulle vara med (bor förtillfället i Sundsvall där hon går i gymnasiet men hon är fortfarande medlem i DKRS) på Mystik och dom skulle rida en LB:1. När jag kom ner till stallet så stod hon och gjorde i ordning Mystik för att vara klar och kunna rida fram senare. Jag tyckte att hon skulle tänka på korten och villa ett hon skulle knoppa Mystik ;P, hon var tyvärr inte lika på den idé som jag var och därför blev det jag som ställde mig och knoppa.
(därför så får ni inte skriva något dumt om dom nu ;P)


Rebecka och Mystik

Tove var där och skulle rida Mr Bean, och vad jag såg, så såg det bra ut på framridningen :) <3.
Tove och Mr Bean

Hanna var också där och skulle rida två stycken hästar, först så red hon Ellie i en LC:2 och Ellie var verkligen super fin på framridningen, hon tyckte dock att det blev lite för jobbigt ibland och så satte hon sig på tvären ;P men annars så var hon fin.
Inne på banan var hon också fin ända tills dom fick "varsågod och rid", då tyckte Ellie att det räckte, men dom gjorde en fin runda tillsammans och båda två var suer duktiga tycker jag :) <3.
Hanna och Ellie

När Hanna hade ridit färdigt på Ellie så var det dax att hoppa upp på nästa häst som var Casper, han var också fin på framridningen och även inne på banan tycker jag :).
Jag måste bara berätta också :P, inne på banan då Hanna red så i sista galoppen lägger sig Hanna fram på halsen på Casper (ser det ut som) och alla på läktaren bara undrade vad människan höll på med, haha xD, när hon ridit färdigt så bar måste man fråga vad hon egentligen höll på med i galoppen ;P.
HAHAHA tygeln hade lyckats fastna i hennes ben och hon hade försökt komma loss x) Det var helt klart stilpoäng på de ;) <3
Hanna och Casper

När allt var slut så drog jag med mig Rebecka, Tove och Hanna ner till hamnen för att ta lite fina höst kort :)
Bilder:




Ja det blev ett ganska så långt inlägg men så kan det bli ibland ;)

Trött!

Åhh idag har jag varit borta hela dagen och nu är jag super trött, jag har massor att skriva om och en massa bilder att redigera, men allt får nog vänta tills i morgon skulle jag tro ;).

pay'n'ride

Imorgon blir det stallet på morgonen :D, det är pay'n'ride (pogramridning) och jag ska knäppa massa kort om vädret tillåter :).
Rebecka ska rida lilla grå och henne vill jag inte missa, hoppas på att Elin också kommer ner och kollar eller ja jag hoppas faktiskt att alla roliga, trevliga, gulliga människor kommer ner i morgon :,).
Jag fattar inte vad det är för fel på mig, jag har frusit konstant den här veckan och går med filtar runt mig hemma och ändå fryser jag som bara den, kollade på termometern nyss och vi har 25-grader inne förtillfället :o jag borde inte frysa, men men jag är en sommar människa ! Fast ska det fortsätta såhär så kommer jag att frysa hela vintern :( åhh vad jag vill bo i ett varmt land!
Nej nu hoppas jag på strålande sol och värme imorgon ;)

Magic Girl!

Åhh vet ni va!
Elin och Rebecka har hittat Magic Girl, det är en tjej som äger henne och hon bloggar :D, hon verkar ha det super bra där och jag är så glad.
Magic stod ett kort tag på ridskolan här (Delsbo Kör-och Ridsällskap) men hon var tyvärr inte alls någon ridskolehäst, därför skickades hon tillbaka och sedan såldes till någon annan. Under den korta tiden hon stod på DKRS så vart jag iaf helt förälskad i henne <3, jag försökte övertala mamma att vi skulle köpa henne då jag hittade henne på annons senare men som vanligt så går mamma inte att övertala :/.
Jag är iaf jätte glad att hon som har henne nu bloggar så att jag kan läsa lite om henne hur det går och allt, kul att hon är så fin också :).
Magic Girl:
Ägarens blogg:http://neakarlssons.blogg.se/

Prov

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Har haft matte prov idag, kändes iaf bra så jag hoppas på de :), imorgon har jag fysikprov och just nu käns det som om jag inte fattar någonting.
Det är INTE mitt favorit ämne kan jag ju säga!
Imorgon vill jag rida Oscar så jag ska se när jag kommer hem och om inte jag hinner ner till stallet en sväng :)

Oscar

Idag efterskolan så gick jag ner till stallet för att rida Oscar, Oscar har ståt en längre tid pga skada men nu ska han så smått börja på att sättas igång, han får nu skrittas och även travas lite lätt och på mycke raka spår. Vi red vår vanliga lilla tur runt hagarna och sedan upp till galljbacken för att klättra lite uppför och nedför, det var mörkt när vi skulle rida iväg så jag tog alla reflexer jag kunde hitta i mitt skåp och sedan gav vi oss av.
Gammal bild på mig och Shavanna och i bakgrunden Rebecka på Falada :) <3

Oscar var inte alls så spänd som han har varit förut, visst var han lite spänd i början men han kunde slappna av mycket bättre idag  tycker jag :D.
haha super gammal bild som jag hittade ;)

Matte!

Idag efter skollan har all tid gått åt att plugga matte, har prov på torsdag och sedan på fredag så har jag fysik-prov också. åhh typiskt!
Nu har jag tagit en liten paus i räknandet och som om det vore en magnet så bara brogs jag hit ;), imorgon ska jag till skolan tidigt igen för att gå på matte-resurs in för provet.
Jag har även lyckts hinna med att redigera lite bilder också, så här kommer dom :)
Elin och Tilly <3
DKRS-hästar <3




Börjar snart

Sitter på skolan nu och väntar på att första lektionen ska börja, jag har ledarskap som förstalektion idag det är soffffft :).
Just nu sitter jag och försöker glömmabort att halva klassen just nu är på väg till Frankrike (dom som läser franska som språk), ingen trevlig tanke faktiskt!
Jag vill också till Frankrike ju! fast jag har ju stallet iaf det är min tröst kan jag säga. Dom kommer komma hem typ Onsdag nästa vecka (tror jag).



Nej nu börjar jag strax så jag måste nog gå nu.

Ridlektion!

Nu har jag kommit hem efter ridningen, idag red vi i ridhuset och vi red dressyr, jag red Quinty som vanligt och stundtals så kändes hon avslappnad och ganska fin men jaa det funkade inte alltid lika bra och då blev vi bara sura på varandra och ingenting funkade.


Misty, mamma och kusin ;)

Vi tränade mycke lösgjordhet genom att få hästarna att flytta undan för skänklarna, vi red öppnor och små volter och vi red som sickzack från kon till kon och skulle få hästen att flytta undan runt konnen och sedan rakt emot nästa kon osv...

Så höll vi på och det var en väldigt bra övning för att få hästarna lösgorda och lyhörda :).

God Natt!

ja då börjar det bli dags att dra sig in till sig och sova lite kanske, imorgon är det skola och ridning som står på schemat.
Idag har jag suttit och redigerat bilder nästan hela dagen känns det som, eller ett par timmar iaf. jag har även hunnit med att plugga lite matte och nu ska jag nog duscha och sedan så ska jag gå och lägga mig.
Några bilder som jag redigerat:


Gustav och Loppan

Elina och Fabbe :)

Blå-Gult!

Leigh :)

Tycker ni att det blir jobbigt när jag laddar upp en massa bilder här? i så fall så får ni säga till så ska jag tänka på de.

Kort i höst färger!

Delsbo
Delsbo!
Delsbo Kör-och Ridsällskap
Mr Bean!

Elli!

Rösta Gärna

Hej hopp jag vill bara tacka alla som har röstat på min bild i tävlingen, det tackar jag för :) <3
och ni som vill får gärna rösta: http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270868
Misty <3

Stallet idag!

Åkte ner till stallet ganska tidigt idag, Elin skulle rida Gulle klockan 10 så jag var där till dess och kameran i högsta hugg ;).
Det var Uffe-träning (hopp-träning) där nere också så det var mycke folk och mycket att titta på :), Elin gjorde i ordning Gulle och började med att rida i ridhuset. Jag gick ut och kollade lite på hoppträningen så länge, det är roligare att kolla på om ni frågar mig ;P (förlåt Elin för dissen).
Sen så kom Elin ut en stund och red på den delen som dom inte hoppade på, där red hon ett litet tag innan hon travade av honom och gick in i stallet med honom. Av de jag såg så såg det bra ut tycker jag :).
Elin och Gulle!
Elin Rooth och Gulle  Delsbo Kör-och Ridsällskap
När Elin hade ridit färdigt och tagit ut Gulle igen så var hon tyvärr tvungen att gå hem och packa eftersom hon ska åka tillbaks till skolan idag. jaja jag får vara glad att jag fick träffa henne den lilla stunden iaf, alltid trevligt <3 och jag han faktiskt med att träffa både Elin och Rebecka igår :D <3.
Jag stannade kvar på stallet ett tag till för jag skulle rida Oscar hade jag tänkt, vi skrittade fram runt hagarna och det blåste som bara den. Oskar tyckte inte att det var roligt alls dag och han hade verkligen bestämt sig för att han tänkte vända hem igen, han tvär stannade vände och gloppherade mot stallet, när jag ville att han skulle stanna så backade han in i staketet och ja så höll vi på en bra stund.
Tillslut så blev vi sams och båda åt samma håll och då gick det så klart bra :) lilla skrutt <3, vi red upp till gallbacken där vi skrittade uppför och nedför i backarna ett tag innan det var dags att rida tillbaka till stallet. På vägen tillbaka så började han studsa och spänna sig massa igen så när vi kom tillbaka så tänkte jag att jag bara skulle skritta av honom och få han att slappna av lite igen innan jag hoppade av honom, så jag strittade några varav på ute banan också och sen så gick vi in till stallet och där fick han äta sin lunch.
Oskar!


Såhär glad blev han över att få komma ut i hagen igen sen när jag släppte honom :)<3

Waldorf

Inget stall idag heller, jag måste verkligen bli klar med fysik-rapporten som ska vara inlämnad senast fredag.
Det är nog bland de tråkigare man kan göra om man frågar mig iaf. Imorgon ska jag till Wldorf för att berätta lite om hur det är att gå NV på Broman :).
Här var mitt klassrum när jag gick där :)


I de huset gick jag också fast bara i lågstadiet :)


Bild salen (fast just där i fönstret brukade vi för det mesta ligga  och sova ;P)


Alla DKRS:are

"Viktig information om stallarna på ridskolan.


Några hästar har fått fläckar som har kontrollerats av veterinär och provtagits. En häst står under mangården och två i stora stallet.

Prel. provsvar kommer inom en vecka.

I samråd med veterinär så har vi i kväll beslutat att vidta följande säkerhetsåtgärder i väntan på provsvaren:

  • Hästar med fläckar hanteras separat och de som hanterat dem är noga med handtvätt efteråt samt byte av kläder innan andra hästar hanteras.
  • Lappar har satts upp på aktuella hästars boxar för att undvika att de blir klappade av besökare.
  • Hästarnas utrustning separeras från övriga och desinficeras (textilier tvättas i 60 grader, borstar mm tvättas med Vircon).
  • Vi uppmanar besökande ryttare att inte ta in sina hästar i ridskolestallarna.

Separat informaton inför stalltjänsthelgen kommer på whiteboardtavlan.

 

Vi hoppas alla hjälps åt att följa dessa punkter så återkommer vi med mer information så snart provsvaren kommit."


Jag har bara kopierat från (dkrs.se)


Kusin!

åhh det hade jag nästan glömt bort ju!
Jag fick en kusin idag, min moster fick idag på förmiddagen/morgonen en liten pojke :D

Slime!

Pluggdag idag, så det har inte hänt något spännande som jag skulle kunna berätta om mer än kanske att jag och Jenny (än i min klass) har hållit i en lektion idag ;P.
Vi skulle lära alla andra som läser ledarskap hur man gör Slime xD, jag han bara säga att det var INTE en bra idé.
För det första så blev alla som små femåringar och lyssnade inte ett skvatt (gorde ju inte så mycke för då slapp vi prata en massa ;P) och för det andra så var det slime precis överallt och jag menar verkligen ÖVERALLT! i alla nästan vart ända klassrum fans det spår efter slime och även i matsalen :O .
Hahaha men lektionen kan man ju säga vart uppskattad ;P.

Rösta

Åhh skulle vi inte vilja lägga en röst på mina bilder i årets häst tävling? :) <3
1:http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270868
2:http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270866
3:http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=270860
Hanna Glantz och Grey May

jippiiii

Föresten så har vi äntligen fått tillbaka våran "riktiga" dator så nu har jag photoshop och kan fixa alla bilder, hinner dock inte göra det i kväll för imorgon så har jag Biologi prov så jag måste plugga lite ikväll :/.
Här kommer några bilder som jag hunnit med att fixa iaf :)

Hanna Glantz och Lina  Delsbo kör-och Ridsällskap
Hanna och Lina



Sofie Baraba





Lektion!

Red lektion idag på Quinty, det var dressyr på schemat idag och på de stora hela så tycker jag faktiskt att det gick riktigt bra :).
Vi jobbade mycket med själva noggrannhet i ridningen och vi jobbade mycke hörnpasseringar och få hästarna att flytta för vikten, få hästarna att jobba bakifrån och fram till bettet utan något rattande med handen. Man ska inte lägga vikten i övningen på vart hästen går med huvudet utan tänka på ridningen, så fort hästen rids på rätt sätt så kommer hästen att börja jobba i en korrekt form och man får en häst som är lyhörd för ryttaren och en ärlig bjudning till arbetet.
Hanna Glantz och Grey May
Hanna Glantz och Maya <3
Jag vet att jag inte kan förklara så bra men jag fattar iaf ;P.

Tävling Söndag!

Åhh det var tungt att kliva upp, jag var såå trött men jag blev klar och cyklade ner till stallet, precis när jag hoppat av cykeln ringer Elin och lät helt förkrossad och frågade om inte jag kunde cykla och ge Tilly hö och släppa ut henne. Det är väl klart jag gör, jag försöker att hjälpatill om jag kan och jag vet att mina vänner skulle göra det för mig.

Så jag cyklade till Gåsbacka där Tilly stod och släppte ut henne gav henne mat och bytte täcke på henne, sen cyklade jag till stallet igen.

Jag tror aldrig jag varit med om en tävling som gått så fort, vi hade 5 klasser idag också och tävlingarna startade klockan nio och vi var klara vid 12.40 :O är det inte otroligt? Även idag tycker jag allt flutit på bra och alla har varit duktiga :).

Orkar inte skriva så mycke mer så vill ni veta mer får ni fråga :P


Tävling lördag!

Jag nu hade jag tänkt att skriva lite om helgens tänlingar och jag börjar med Lördagen och ponnyerna.
Jag kom till stallet lite senare än jag hade tänkt men vid tio över sex så var jag iaf där, vi fixade det sista som vi inte orkat men kvällen innan och klockan 9:o gick första start. Jag stor på banan som banpersonal hela dagen och jag han även med att få lite kort på några iaf men så länge så får ni bara gamla bilder att titta på.
(om ryttaren inte vill var men och visas här så är det bara att säga till så tar jag bort bilden. Bilden är ifrån förra hopptävlingen som var i somras)

Jag tycker att allt verkade flyta på väldigt bra hela dagen iaf på banan och va vad jag såg, så måste jag säga att jag är väldigt stolt över att jag är en i DKRS, alla gjorde super ritter och det är alltid kul att se när det går bra för en egen klubb ;).
Elina på sin B-ponny Fabbe gjorde två toppen fina rundor i klass ett och två, första klassen var en Clear round där de var felfria och sedan en LC där dom kom runt på 4 fel :D toppen bra och stort Grattis!
Elin på sin D-ponny Sweet Tilly gjorde en toppen runda i LC:n, såg fint och trevligt ut och dom gick bubbel nolla och blev där med 2:a i klassen :D
GRATTIS!
(för att läsa mer om hur det gick för elin kan ni kolla hennes blogg: http://eliinrooth.blogg.se/)
Hanna på sin D-ponny Grey May fick också en super fin runda i LC:n och även dom gick bubbel nolla och blev placerad 3:a :D
GRATTIS!
Dom fick även en super runda i LB:n där de också gick felfria runt i en avdelning B och därmed fick en rosset :D
Grattis :D
även Sara, Sofie, Tove, Gustav, Saga och Emilia gjorde verkligen super fina ritter också och stort GRATTIS till er också :D
När tävlingarna var slut så prov red Hanna Casper, hon skulle ha tävlat Lina egentligen men tyvärr så var hon skadad då vi tog in henne :/, så det blev Casper iaf och dom hoppade inne i ridhuset och det såg super bra ut :).
Sen följde jag med Hanna hem, hon red på Maya och jag cyklade bredvid :). Jag blev kvar hos Hanna fram till klockan halv elva. Jag cyklade hem och gick bums och la mig, jag somnade bums men vid typ två-tre tiden så vaknade jag och höll på att smälta bort för att det var så varmt i rummet :O + att jag var så törstig så jag visste inte alls vart jag skulle ta vägen. låg där och bara längtade efter vatten och orkade INTE kliva upp och sänka värmen på elementet heller. ;P

Kameran redo

Nu ska jag sätta kameran på laddning och så hoppas jag på bra väder imorgon för jag vill ta kort :), tyvärr så har vi ju fortfarande inte Photoshop så det kommer nog dröja ett tag innan ni får se några bilde,r men om det är bra väder så kan jag lova att det kommer att bli ett par bilder ia,f även om det kommer att dröja ett tag innan ni får se dom.
Där bor min mormor för er som undrar ;P och så såg det ut där i vintras

Snart dax

Då var det helg igen och den här helgen kommer jag att ha fullt upp på stallet med tävlingarna som vi ska ha, idag efter de att jag slutat skolan och kommit hem så var jag såå fruktansvärt trött, Jag kom hem och bara sa till mamma att jag inte orkade mer för idag och att jag skulle gå och sova tills att jag skulle till stallet klockan 17.30.
Mamma bara kolade på mig och sedan så frågade hon vad jag ville ha för pizza, dom skulle just beställa så när jag vaknade var det bara att kasta isig den innan jag skyndade iväg till stallet.
Kom ner till stallet där jag och Marit började med att mäta ut lite avstånd där hindrena skulle stå och efter hand så kom det fler och fler och allt flöt på bra tycker jag :D, tycker även att alla som hjälper till i helgen verkligen ska känna hur mycket ni betyder för ridskolan och utan alla er som alltid ställer upp ska ha en STOR eloge! och så får vi bara hoppas att vi kan bli fler så att man inte ska behöva jobba ihjäl sig varje gång.
Uffe-träning DKRS  Therese Wallner och Golden :)
Vi fick ganska mycke gjort idag men det blir en tidig morgon för mig i alla fall för det är fortfarande ganska mycket kvar att göra, men det är som det brukar och man bara orkar inte göra allt samma dag!
Jag ska försöka vara där till halv sex hade jag tänkt så det blir ingen sovmorgon direkt men vem behöver de när det är tävling? Finns det något roligare, ja inte om ni frågar mig eller jo att tävla själv kanske men ja ni fattar ;).

RSS 2.0