Banbygge!

Nej nu ska jag ta och gå ut till mig för att plugga lite, idag ska jag bara plugga matte (Y).
Imorgon klockan 17.30 är det banbygge på stallet så imorgon komme jag att vara där hela dagen efter skolan, får helt enkelt se hur mycke uppdatering jag hinner med, men jag ska försöka ;).
Imorgon kommer även Elin,Tilly och Rebecka hem :D <3

50öringen

Idag är sista dagen man kan handla med 50öringar, sedan så har man fram till Mars på sig att växla in dom på banken. Se till bara att växla in dom på rätt bank för vissa tar typ 60 öre för att bara växla in dom :O, jag menar jag tänker då iaf inte betala mer för att bara bli av med dom.


Föresten är det bara jag som inte fattat allt det här med 50öringarna, jag har ju hört att dom skulle tas bort men jag visste inte att det var iår :O, det var förs igår som jag fick reda på att dom skulle tas bort och när. HAHAHA xD
Jaja sån är jag, jag är ju en sån där som hatar förnedringar och vill att allt ska bara vara som det brukar, så nu resten av kvällen så kommer jag sörja att dom försvinner :,(

Hjälp!!

Jag tror väl jag får nå fel, nej inte egentligen men ja nästan iaf.
I helgen så ska vi ha lokal/regionala tävlingar nere på stallet (Delsbo Kör-och Ridsällskap:http://dkrs.se/ ), men som vanligt så har vi lite kris på funktionärer och nu sitter jag här och försöker få jag kan komma på att dom ska vara funktionär någon dag i helgen.
Så nu tänkte jag även här försöka ragga lite funktionärer om det är någon som känner att den kan tänka sig att sällaupp? Eftersom jag vet att det är många från just DKRS som läser min blogg.
Jag förstår inte varför det är så få som vill hjälpa till, att vara funktionär är blad det roligare jag vet och jag kan bara inte förstå att andra inte tycker de? Nå ja om man inte tycker det är så kul så kan man ju iaf tänka att man gör något för att hjälpa sin förening och det är en ganska god anleding till att hjälpatill tycker jag.

Tänk att DKRS inte begär såå mycket av medlemmarna, jag menar på IF så ska man sälja lotter, sälja korv, skotta tak när det är för mycket snö, sköta campingen vid Klacks på sommaren, skjutsa och jaa jag har säkert glömt en massa också.
Jag tycker ABSOLUT inte att det är något fel på IF men jag tycker att det är konstigt att det inte ens går att få ihop tillräckligt med funktionärer :O Det är faktiskt lite underligt tycker jag, men det kanske bara är jag som tycker så?

House

Är det någon som vet om man kan se Dr House på webb-TV?
jag har missat ett avsnitt och vill se de

Vet inte

Vet inte vad jag ska skriva om och jag borde egentligen gå till mig nu men jag har liksom fastnat här ;P. Imorgon efter skolan så ska jag till stallet och rida Oscar hade jag tänkt och så ska jag se om det är något som ska målas inför tävlingarna i helgen också, efter stallet så ska jag hem och plugga.

TV-kommihåg!

EUROSPORT

Onsdag 29 september kl 21:35-22:40 direkt (lagdressyr)

Släppa alla tankar

Idag efter skolan så skyndade jag mig ner till stallet för jag skulle hjälpa till på en av lektionerna där det behövdes led hjälp till en av hästarna, det var någon nybörjargrupp och dom skulle ridaut idag :).
Dom var så duktiga alla små barn som skulle rida, det är så roligt att se. Turen gick först upp mot byggdegånden och där blev det en liten trav på grus parkeringen, sen in i skogen där så att man kom ut där man på sommaren går ner med hästarna för att bada. Så hem till stallet igen :).
En lagom lång tur med lagom tempo enligt mig och det var sååå skönt att bara gå där och leda en blyg liten unge och bara kunna släppa alla tankar.
Mamma

Imorgon har jag Engelska-prov, 80 glosor och jag kan säkert inte mer än hälften än :( inte okej!
Vi har också något slags Svenska-förhör och min sovmorgon försvinner för att jag ska gå på något tråkigt NV-forum och framföra min klass åsikter om skolan *tåååkiiigt*.

TV-kommihåg!

IMORGON TISDAG!
EUROSPORT

Tisdag 28 september kl 22:00-00:30 direkt (lagdressyr)
**************************************************************
TV-tider för Ryttar-VM
(tiderna är preliminära)

SVT1
Lördag 2 oktober kl 15:50-17:50
eftersänt (dressyrfinal)
Lördag 9 oktober kl 16:50-17:50 eftersänt (hoppning semifinal)
Söndag 10 oktober kl 14:00-16:00 eftersänt (hoppning final

EUROSPORT
Tisdag 28 september kl 22:00-00:30
direkt (lagdressyr)
Onsdag 29 september kl 21:35-22:40 direkt (lagdressyr)
Torsdag 30 september kl 20:00-21:45 direkt (reining)
Fredag 1 oktober kl 19:45-21:15 direkt (ospec)
Lördag 2 oktober kl 17:00-21:45 direkt (ospec)
Söndag 3 oktober kl 18:45-22:15 direkt (ospec)
Tisdag 5 oktober kl 16:00-18:15 direkt (laghoppning)
Tisdag 5 oktober kl 20:30-23:00 direkt (laghoppning)
Torsdag 7 oktober kl 15:15-17:15 eftersänt (laghoppning)
Söndag 10 oktober kl 12:00-13:30 eftersänt (ospec)
Söndag 10 oktober kl 19:10-20:15 direkt (fyrspann)
Måndag 11 oktober kl 08:45-10:00 repris (ospec)
Tisdag 12 oktober kl 11:00-12:15 repris (ospec)
Tisdag 12 oktober kl 17:15-18:30 repris (ospec)
Onsdag 13 oktober kl 00:30-01:30 repris (ospec)
Hanna och Emm <3

Inte lätt att vara liten i en stor värd!

När jag är klar med allt inne i stallet och kollar på klockan så ser jag att jag har 45min på mig att ta mig hem, duscha, hitta kläder, sminka mig och hinna med bussen :O. PANIIIIIK!

jaja jag är van och som ett mirakel så hinner jag dessutom, framme i Hudik klockan 16.30 och börjar gå till bowlinghallen där vi ska träffas för att bowla, Jag kommer trea utav fem stycken (Y) och vet ni va jag gjorde dessutom tre eller fyra srike dessutom.
När vi hade spelat klart så gick vi hem till Gonta för att äta tårta och sen blir jag kvar där till klockan 22.00, kollade upp en buss som gick hem och den skulle gå 22.15 läste jag så jag säger hejdå och tackar för allt och går. Livrädd som jag är när det är mörkt ute och inte går mellan stallet och hem, så tror jag att det hela tiden går någon bakom mig och ska typ hoppa på mig och jaa vem vet vad en sån människa kan hittapå?
För att tänka på annat så skickar jag ett sms till Elin och frågar om hon är vaken, och så tar jag fram busstidtabellen för att kolla om bussen verkligen gick 22.15, och vad ser jag inte, JO! att jag har kollar på när bussen går från Delsbo. ÄR DET INTE SÅÅÅÅ TYPISKT?
Det betydde att bussen inte skulle gå från hudik förens en halv timme senare, alldeles ensam i mörkret med alla människor som jag visste gick bakom mig fast jag inte kunde se när jag vände mig om skulle jag behöva stå ut med i en halvtimmen till :S, Ni förstår hur synd jag verkligen tyckte om mig och i min panik där ute så bestämmer jag mig för att gå till busshåls platsen vid sjukhuset utifall någon skulle hoppa på mig och mörda mig så skulle dom komma hitta mig tänkte jag (jag vet att jag är knäpp men jag kan bara inte hjälpa de, jag är verkligen rädd).
Jag sätter mig och väntar och för att tänka på annat så börjar jag nynna lite för mig själv och då ser jag dom, STORA men långa ben kommer krypandes emot mig (kändes så iaf), minst fyra stycke spindlar.
Asså jag kan inte säga annat än att kvällen/natten slutade INTE bra, tillslut så kom jag på bussen och kom hem helskinnad och trött efter all dramatik och somnade nog innan jag ens hunnit lägga huvudet på kudden.

Oscar!

Jaa det blev lite senare än tänkt igår kan jag ju tala om för er, jag var ju först iväg till stallet och red Oscar sen cykla hem och åka till hudik.
Från början nu då så åkte jag ner till stallet lite senare än tänkt men men, kom ner och Oscar står mitt i världens vattenpöl och när jag närmar mig honom så gå han ännu längre ut i vatten pölen eller jaa DAMMEN. Jag hade inte alls rätt skor för det och var dy blöt redan innan jag kommit fram till själva vattnet *morrrrrr*, jaja får i alla fall tag i han och går mot utgången, så öppnar jag grinden och då ser jag en smygande Mr Bean som slinker ut genom öppningen och rakt mor närmsta gräs tuva och dessutom så ser jag att han inte har någon grimma.
Jag och Mr.Bean i sommaras
Jag och Mr Bean

Det var bara att släppa Oscar i hagen igen, ta av honom hans grimma och så ut och få tag i rymlingen, så tillslut hade jag lyckats komma ut från hagen med rätt häst och går in till stallet.
Där står jag och borstar och vi bara myser där tillsammans <3, så när vi har myst färdigt så går vi ut och vi börjar med att gå runt hagarna, han var pigg och framåt och lådsades vara livrädd för vatten *suck, jag som fick hämta honom i världens damm* men den gick inte att lura mig med.
Andra hästar!

Vi fortsätter och skrittar upp till kullen och rider in i lilla skogen, där inne skrittar vi upp och ner för backarna ett tag tills vi slutligen tar och skrittar tillbaka till stallplanen där jag hoppar av och vi går in till stallet igen :).
Oscar!

vill ha en riktig dator

Nu ska jag ta och åka ner till stallet och där ska jag rida :D, får se mo jag hinner skriva något efter annars så ska jag försöka skriva senare ikväll :).
Fiskmås!
Ni får ursäkta allt tråkiga bilder men eftersom det här är Jonas dator som han ska använda till sitt skolarbete så finns inte så super mycke på den och bara Jonas bilder finns i albumet :/.
Jag saknar photoshop och mina bilder!

Jag har kört bil

Måste ju berätta mer om att jag övningskörde igår ju ;).
Först och främst så får jag inte övningsköra för jag har inte gått den där körkorts kursen som man måste gå innan man får börja övningsköar, men eftersom jag är så busig så gjorde jag det iaf.
Först så provade jag bara att starta bilen och hitta allt och vilken pedal som betydde vad :P, så provade jag baka lite och sedan köra framåt igen (vi stod bara på vår lilla parkering så jag hade inte så mycket mer utrymme), senare på kvällen så hade vi så tråkigt jag och mamma så vi åkte bort till Rusmyrvallen där jag fick provköra mer :D.
Helt svart mitt ute i skogen och där var vi på en liten grusväg, jag och mamma bytte plats och så startade jag bilen, la i ettan och så gasade lag lite och vet ni jag körde i säkert en timme där ute i skogen ;P, jag hittade en stor typ vänd plan eller vad det nu var där jag tränade på att backa köra rakt fram och vända och jaa bara lekte runt lite.
I uppförsbackarna tränade jag på att hitta drag läget på bilen och i nedförsbackarna så kände jag på motorbromsnig eller vad det nu heter :P, det var iaf super kul :D.
Jag måste ju säga att det var förska föngen jag någonsin suttit bakom en ratt på en bil så jag tycker att jag var ganska så duktig faktiskt ;)
Nanna berg!

åhh!

Helt värdelösa dagar med en mindre glad mamma och massa folk som fyller år. Livet är inte lätt när det är svårt asså!
Det ända jag vill är att vara på stallet och iaf hela helgen tänkte jag vara där men nehe då inte, för då ska jag på marknad, övningsköra och på kalas.
Idag ska jag också på kalas i hudik och jag måste plugga och jaa het värdelöts bara!
Här är iaf min lilla plan nu:
1: titta om jag måste plugga massa matte, om det är så så gör jag hälften nu och resten inatt
2: åka till stallet och förhoppningsvis rida (Y) :D
3: åka till hudik och sen hem igen när vi är klara
4: plugga
5: sova ;)
Nå vad tycks? har jag inte planerat allt väldigt bra? ;)

Dagen!

Idag hade jag tänkt försöka rida lite, jag ska bara höra med någon om det går bra och om det är någon särskild häst jag ska rida.
Det är tömkörningskurs idag också nere på stallet så det är nog massa människor där nere :), dom har bokat ridhuset och halva utebanan så jag får se till att hitta mina regnkäler innan jag åker ner.



Mamma försöker få med mig på någon tråkig marknad men jag vet inte om jag orkar följamed, såå tråkigt att bara kolla på massa fula saker fast jag borde följa med för jag måste hitta en present till Alvina och kanske också till en i klassen.
Fast vem gillar inte godis? Jag menar då behöver jag inte ens anstränga mig för att hitta en present (Y)

Klockan fyra så ska jag till Alvina som fyller 17år och sen så vet jag inte vad jag ska göra, så någon som vill hitta på något med mig ikväll, hör av er :D. Annars så ska jag nog bara plugga tror jag, blir faktiskt lite förvånad över mig själv att jag frivilligt pluggar så mycke :O något som är fel tror jag ;P.


Trött!

Idga vet jag inte alls vad jag ska göra, jag är massa trött och tror att det bara blir plugg nu och sen ikväll så får vi se.


Mötena!

Miniuppdatering om mötena

TS-möte

Vi planerade lite vad vi ska fixa innan och lite så.
Vi ska bygga banan troligen fredag klockan 17.30
Måla och fixa hindermaterial, måndag-onsdag
Funktionärer måste fixas

US-möte

vi har lyssnat på massa låtar på youtube och jaa inte såå mycke mer ;P

Ja, klockan halv åtta gick vi väl hem och ja det var ju kula att det kom 3st till US-mötet och att vi kunde få så mycke gjort ;P <3


Hanna och Evita, LA.

Möten

Imorgon klockan 17.30 är det Tävlings möte på stallet, då ska vi planera inför hopptävlingarna som vi ska anordna den 2 och 3/10, det behövs fortfarande en massa funktionärer så känner du att du kanske skulle kunna tänka dig att hjälpatill med någon dag något pass så hjärtligt välkommen :).

Efter tävlingsmötet så är det också US-möte och där ska vi planera inför våra små tävlingar som vi ska ha och även Julshow och lite små saker :). Det betyder en hel trevlig kväll på stallet med massa människor, jag ska även försöka skriva lite här om vad som sas och vad vi kommit fram till :).

God natt så länge


Oscar!

Gick ner till stallet vid halv sju nu på kvällen för att se om det hände något spännande där nere, jag menar när händer det INTE något på stallet? ;)


Delsbo Kör-och Ridsällskap

När jag kom ner till stallet så var det löshoppning i ridhuset och de är ju alltid kul att kolla på, jag kom tyvärr i slutet så jag han inte se så mycket och hur det gick för alla men, men, Malin var där med sin ung häst och av de jag han se så hoppade den riktigt trevligt med bra teknik :). Jag hjälpte till att plockade undan och när de var klart så gick jag ut till stallet för att hälsa på hästarna, så kom Marit och frågade om inte jag skulle vilja börja med igångsättning Oskar om jag hade tid och lust.
Lust har jag alltid men mindre tid tyvärr men jag ska försöka hinna med att rida han ett par gånger i veckan iaf :), lilla Oscar vem skulle inte vilja rida han liksom?


Jag och Oscar i vintras eller nå

Jag frågade om jag inte fick börja redan idag med att skritta honom och det fick jag mer än gärna göra, så jag tog ut honom och ställde på gången där jag borstade av honom och bara myste lite, så såg jag att han var svullen på höger fram ben och när jag skulle känna om det var något sår eller vad det var så lyfte han benet och ville inte att jag skulle ta där.
Jag hämtade en ren svamp som jag blötte och tvättade rent och jag kunde se att det var som ett riv/skär sår men det såg inte nytt ut, eftersom jag vet att Oscar själv oftast tycker väldigt synd om sig själv så tänkte jag att det var nog bästa att ta ut och springa lite med honom innan jag satt upp och red. Så jag tog ut honom på gårdsplan och tänkte att jag säkert skulle kunna hitta någon som kunde kolla medan jag sprang, men det gjorde jag inte och jag kunde inte se att han gick ogämt eller var halt på något sätt, så jag satt upp och började skritta fram.
Han var väldigt spänd och full av energi och ville inget hellre än att få springa kändes det som, det fick han inte utan vi skrittade runt lite och så försökte jag känna om jag tyckte det kändes som om han var halt.


Misty <3

Jag tyckte att han gick lite ogämt men så brukar han vara så men, när vi kom till ett böjt spår kändes det mer så jag tyckte det var bäst att hoppa av och ta in han igen, så får personalen kolla honom imorgon, jag tror inte det är någon fara med han mer än att han tycker synd om sig själv och känner säkert inte av det imorgon men det är bättre att ta det osäkra före det säkra.


Photoshop

åhh jag vill ha gammla datorn tillbaka eller ja, i alla fall vill jag att vi ska få en ny, den här lilla är bra men den är ganska seg och ska mer användas som arbetsdator, de betyder att jag än så länge inte har Photoshop och jag som har massa bilder att laddaupp :/, eftersom jag knäpper alla kort i RAW-format så måste jag ha ett fotoredigeringspogram för att kunna öpna bilderna och där kan jag göra om alla bilder till JPEG-format så att det går att laddaupp bilderna.


Jaa så kanske rymdvarelser ser ut, vem vet?
Bild på: Marckus


Hemma tidigt

Redan hemma, såå skönt att komma hem tidigt ibland också. Nu hade jag tänkt att jag skulle sätta mig och plugga lite och sen äta lite mat och sticka till stallet :).


Bild på: Oscar som är en av Delsbo Kör-och ridsällskaps ridskole ponnyer :)

Nu har jag nästan lyckats bestämma tid med Waldorf så att jag och 3-andra i från klassen kan få komma till skolan och berätta lite om den linje vi har valt på gymnasiet och visa lite vad vi håller på med.
Vi fyra går naturvetenskap på Bromangymnasiet i Hudiksvall och ska berätta lite om vad vi gör där, för att locka fler elever till att välja samma inriktning.

Besöket blir troligen torsdagen V.40 klockan 14.00.


Godnatt

Så där jag nu har ni lite att läsa om och nu ska jag verkligen försöka hålla bloggen uppe.



NU ska jag gå och borsta tänderna och dra mig in till mig för att sova, vi hörs i morgon!

Ryttare är idrottare!

Idag har jag pluggat matte den lilla tid som fans kvar när jag kom hem, sen så har jag kollat på Idol och nu sitter jag här, skolan har gått fort idag även fast det är evighets långa dagar på tisdagar och imorgon har jag sommorgon och första lektionen blir att springa koper test på 2km.
Måtligt taggad men det har ju gått hyfsat dom andra gångerna så jag tror nog det ska gå bra, men det är tur att det inte är någon längre sträcka för det skulle nog inte min dåliga kondis klara tror jag.


Jag och Hanna, ryttare är idrottare!

Får se om jag inte lyckas att ta mig till stallet kanske en sväng imorgon eftersom vi slutar ganska tidigt på onsdagar, i så fall så kanske det även blir lite ridning men vi får se.


Quinty

Åhh Jonas har köpt en ny dator + att den gamla är hos doktorn och dom ska se om den går att laga, men de trodde dom inte och då ska vi få en ny :D, så nu ska jag börja skriva lite här igen.



Bild brist på datorer så det fick bli en bild på lillebror ist :)

Igår red jag lektion och jag fick Quinty igen :), vi hade hoppning på schemat och jag kan bara säga att jag är riktigt nöjd. Jag har aldrig sätt henne hoppa förut och hade inga förväntningar för att det skulle gå särskilt bra men vi hittade varandra ganska så bra tycker jag.
Vi började hoppafram och jag försökte bara tänka på att jag inte skulle störa henne för mycke och allt bara flöt liksom :) såå roligt att känna faktiskt, både hon och jag tyckte nog att det vara ganska kul och om inte så tyckte iaf jag att det var skoj ;), det var inte så att hon tog tag i hindret med spetsade öron och man kunde känna hur hon bara inte kunde vänta på att hindret skulle komma. Så vart det inte riktigt nej, men vi jobbade på mot hindrena och vad jag vet har hon ingen super vana i hoppningen än och jag har inte heller hoppat på länge men allt flöt och vi gjorde de vi skulle på ett mer än bara hyfsat godkänt iaf. :) <3


Bild på mig och Rasmus FOTO: Elin Rooth http://sweettilly.blogg.se/

Vi hoppade en bana på 7 språng och vi skulle hoppa banan först en gång för att känna på banan och sedan en gång till efter att alla hoppat en gång. Jag och Quinty började eftersom jag hoppade lite lägre än dom andra på grund av att jag inte känner Quinty och hon inte är så mycke hoppad iaf inte på DKRS, så vi hoppade banan som låg på 65-70 cm och det ända som verkligen inte kändes bra var att i landningen i varje språng så åkte mina underskänklar bak, INTE BRA!

När alla hoppat en banan en gång var så hoppade jag banan för andra gången och då låg det väl kanske på 70-80cm och den runda kändes faktiskt också riktigt bra, jag försökte tänka på mina underskänklar och jag tror att dom kanske blev lite bättre iaf i några språng.
Vi kom dock helt fel in på 3:dje hindret och lyckades få med oss nästan hela hindret men annars så flöt det på bra tycker jag :).


Någon bild som Jonas knäppt


Toppen!

Ja då funkar datorn lite igen ;P.

Helgen har varit toppen och jag har egentligen massor att skriva om men får se hur mycket det blir.

Lösdag:
Först på morgonen så satt jag och pluggade lite matte men de var så tråkigt så jag åkte till stallet, så vid halv tio typ var jag på stallet och där var det helt tomt. Sandra var i oförsig där och hade nycklar till kontoret så jag tog nyckeln till kiosken och bar in lite drickor och sådant som hade kommit.
Klockan tolv började det komma lite liv till stallet eller jag mycket liv :) då var det dax för HOPPSATSNINGEN att böra dra igång igen :D kul kul och det var ganska många där + Elin och Rebecka :,D.
Först så hade vi lite teori som handlade om hinder och banbyggning, sen så byggde vi bana och så var det Pay´n´jump för dom som hade anmältsig till de också, alla som inte skulle hoppa själva hälpte till som funktionärer.

Efter allt så hoppade Hanna Lina och jag kan bara säga att dom två tillsammans funkar super bra ihop :D sååå duktiga båda två. I slutet så hoppade dom banan som låg på allt från 100cm upp till en oxer på 115cm och trippel och jaa vad ska jag säga dom var iaf super duktiga :).



Natten blev på stallet med Rebecka, Hanna och Gustus, vi hade hyrt två dåliga filmer och vi kollade iaf på halva den ena innan vi gick och la oss i ett IS KALLT rum ;P.

Söndag:
På morgonen så kollade vi klart på den första filmen och sen så såg vi den andra filmen också, efter de så gick vi ut och hämtade Lina i hagen och så gick vi in i ridhuset med henne medans jag och Hanna tog fram lite plast mattor som vi tänkte se hur hon reagerade på.
Hon var lite tveksam till en början men sen så tyckte hon det gick bra och hon lärde sig fort att hon fick godis om hon gick över ;P.

Sen så åkte jag och Hanna hem till henne för att knäppa lite kort på Majabajja bus :).
Har varit hos bästaste Hanna hela kvällen och så gick jag hem vid åtta eller nå, kom på att jag fortfarande hade hyr filmerna så dom gick jag och lämnade tillbaka också, jag skulle egentligen måstat betala straff avgift på dom men eftersom jag var så ärlig och på pekade de så slapp jag :D



Nu sså ska jag följa VAL VAKAN och sen så ska jag gå och lägga mig.
Bilder får ni se när jag har en dator som fungerar som den ska ;)

Jag kan förklaring!

Jag har faktiskt en förklaring till att jag varit borta här ifrån.

Våran dator hemma kan jag säga har varit tapper men nu har den gett upp :,(, vi har inte fått igång den på hela veckan förens nu, den startar om man vänder upp och ner på den och skakar samtidigt som man trycker igång den och snurrar runt.
Snörren är VIKTIG!

Jonas har säkerhets kopierat ALLT och så får våran tappra lilla dator stå på tills på måndag då den nog får sluta sina dagar.

Nu har jag feber och är inte alls pigg och kry men imorgon blir det iaf stallet eftersom jag inte haft någon tid till de denna vecka heller pga. allt som skolan kräver :/.
Helgen ska bara tillbringas på stallet hoppas jag och där ska jag krya på mig lite, och jag tror att jag blivit sjuk av att inte varit där nästan alls sen skolan började :(<3

Justja Jonas har raderat hela datorn också så här är typ ända bilden på datan ;P


Dålig uppdatering

super dålig uppdaterning jag vet!

vår dator hemma vägrar starta, vet inte vad det är för jäkla fel på den men så är det iaf :(. Sitter vid en av skolans datorer nu och ska skriva en raport. måtligt roligt kan man säga men den ska vara inne senast fredag så jag måste verkligen bli klar med den.


trött och på mindre bra humör

Klar med svenskan (tror jag) och nu ska jag väl ta och försöka peppa mig för en ny vecka med skolan, just nu känns det tungt och även om det är ganska trevligt så vill jag bara inte.
Just nu vill jag bar gå och lägga mig för att hoppas på att drömma mig bort till de jag vill, inte lyckades jag få så mycket som en skymt av Elin och Rebecka heller som kom hem och hälsade på under helgen :( <3.
Kan bjuda på as kallas bild för att liva upp er lite iaf.
Bild snodd av Arre, på mig från igår

Snart måndag

Nu ska jag ta och skriva min svenska uppsats som ska vara inlämnad senast nu på Onsdag, vet inte vad jag ska skriva riktigt bara och de är ju lite problem liksom :/.
Imorgon är det ny vecka och Måndag = ridlektion 18.20 och det ser jag fram emot :). Vet inte vad vi ska göra men får jag gissa så blir det nog kanske något lite lättare typ markarbete/dressyr med fortsatt träning på förra veckans lektion.
Bara en ren gissning men det är vad jag tror.

ändrat

Ny header här på bloggen, vad tycks?
Älskade lilla Misty <3
Gamla:

Misty <3

Var ner till stallet för att titta lite på hur det gick för Amanda och Misty på hoppträningen idag, så kul att se dom tillsammans och dom är såååå duktiga :).
Dom vad super duktiga båda två och alla andra också såklart kameran fick följa med och det vart iaf lite kort på dom :).
Amanda och Misty <3
Therese och Golden :)
Uffe-träning DKRS  Therese Wallner och Golden :)
Therese och Golden
Uffe-träning DKRS  Amanda Olskims och Gelektors Glenmisty
Amanda och Misty <3
Elina och Fabbe
Emilia och Calmiach :)

Marknad

Var till marknaden igår och jag hade verkligen inte tänkt vara där så länge som jag ändå vart. Åkte in med buss så att jag var där kvart över 12 och så träffade jag alla andra i klassen och vi gick ett var och kolade i alla stånd och så, inget spännande alls där men folket var trevligt.
Så lyckades jag missa bussen som jag tänkt ta hem så jag stannade kvar och åkte inte hem förens klockan 10.20 :O inte bra ;P.
jaja så kan det gå ibland.
image221
Tänk er att JA åkte denna :O :S Kan säga en sak iaf, ALDRIG MER!! ;P

vakna på stallet

Hemma efter att ha haft morgon passet på stallet :).

Vaknade i morse klockan 06.00 och klädde på mig för att åka till stallet, funderade på att springa ner men det fick bli cykeln iallafall. När jag cyklade så tänkte jag på hur trevlig det är att ha stalltjänst på morgonen, idag så var det jag Luddes matte och en ridelev och hennes pappa som hade stalltjänst nu på morgonen :).
Allt gick fort och smidigt och vi blev klara med allt runt halv nio.

Cyklade hem och har nys ätit frukost och så fastnade jag här, ska ta och duscha av mig lite och så ska jag fixa håret och lite så innan jag ska försöka ta mig in till marknaden för att träffa alla i klassen, vi skulle träffas vid 12 ungefär :).

Eftermiddag/ kväll så ska jag till stallet igen och kolla på Uffe-träningen och då hoppas jag på lite bättre väder än nu så jag kan knäppa lite kort. Misty ska va med idag också och de ska bli super kul att få se henne igen <3.


Kväll

Har varit hemma hela kvällen och skrotat runt, åt pizza till middag och det var den äckligaste jag ätit någonsin kan jag lova! jag ska aldrig mera äta en vegetale frrn ny pizzan, den var verkligen ingen hitt.
Nu på kvällen har jag suttit och kollat på Idol och nu tror jag att jag ska dra mig in till mig och sova lite innan jag ska upp och till stallet imorgon 07.00 för att ha stalltjänst :).
Imorgon ska jag även försöka få med mig kameran för lite nya bilder också.

Slut på veckan

Fredag!

Idag började jag inte förens klockan 10:25 då det var fysik och sen så var det lunch, efter lunchen så hade vi Kemi och där fick vi lära oss att göra Majonnäs ;P. Så efter kemin var det Läxförhör i matten och jag tror att det gick bra, det kändes bra iaf men bara för de så gick det väl inge vidare men men.

Efter matten så var det I-val och jag Jenny och Stefan (från min klass) har valt ledarskap som I-val. Där kolade vi på en film idag och jag kan bara säga att jag tycker inte man borde få visa sådana filmer i skolan, den handlade om Marinsoldater och hur ledaren där tränade sin armé. Fy inte alls någon bra film bara sorglig och tragisk på alla sätt tycker jag! Nej tacka vet jag Walt Disney <3.
Slutade halv fyra och jag och Jenny satte oss vid skåpen och spelade kort ett tag innan vi gick ner till stan och hon skulle träffa sin syster och jag skulle åka hem.

I helgen är det Hudikmarknad Fredag-lördag-söndag får se om jag tar mig in eller inte, jag tycker inte att själva marknaden lockar så mycket men kanske blir trevligt med trevliga människor :).

Lördag morgon har jag jour på stallet och så är det Uffe-träning och Misty ska vara med så jag ska försöka kolla lite på hur det går för henne tror jag :,D<3


Håll tummarna

Nu ska jag gå ut till mig och plugga matte och imorgon får ni hålla tummarna för mig att det går bra på matte provet (Y) eller jag det är iaf läxförhör.

Dag efter dag!

Dålig uppdatering men så kan det bli :/.
Igår så slutade jag tidigt från skolan och firade de med att handla lite på stan :), det blev en kofta, ett skärp och ett par tagits ifrån gina. Så hittade jag ett gammalt bortglömt presentkort i plånboken på HM så där blev det lite smink en ljus blå skjorta, en vit blus, hårspännen och så två tröjor och en mössa till min lillebror som fyller år idag :).
När jag kom hem så var klockan bara ett så jag satte mig i mitt rum och pluggade fram till klockan fem, då gick jag in och åt lite mat och sen åkte jag ner till stallet och där träffade jag Hanna :D <3. hade en super trevlig kväll med Hanna på stallet och vi hjälpte till lite på löshoppningen som var då på kvällen :).
När jag kom hem duckade jag och gick till mig och pluggade lite Fysik innan jag gick och la mig.
Idag försov jag mig och vaknade inte förens vid klockan halv sju :S inte bra, men han med att fixa mig, gratta Neo och han med bussen (Y) han dock inte me att äta frukost men som tur är så finns ju kafeterian på skolan och det är min räddning säger jag bara <3.
Lektioner från 08.05 till 15.05 och sen gick jag till körskolan som ligger där i närheten och pluggade lite körfrågor på deras dator och sen sprang jag till bussen för att hinna hem till tårtan innan jag måste skynda iväg på US-möte nere på stallet :D.
Jag kan bara säga att våra möten är OSLAGBARA! så är det bara ;D man skrattar aldrig så mycket som på våra möten, jag ska försöka filma någon gång aså. Det är orättvist att det bara ska vara vi som får njuta av dom lixom ;)<3.

Svart vitt!

Blir inget stall idag för dagen varit som den varit, och jag tror inte att min vardag kommer att bli så mycket mer som vanligt längre.
Imorgon är det dock en något bättre dag än idag, vi börjar klockan 09.00 och ska vara i Aulan tre timmar för att lyssna på massa politiker som ska prata och sen har lärarna halv studie dag så vi slutar då efter, så imorgon ska jag faktiskt hinna me stallet och eventuellt lite ridning också :).
Lite tråkigt bara att jag inte kan sova på kvällarna, har så ont i ryggen nu för tiden och det försvinner liksom aldrig, men jag brukar inte ha svårt att somna, inte såhär flera veckor i rad iaf :/.

Låt mig bara somna in!

En FRUKTANSVÄRT lång dag idag, vaknade och klev upp klockan 06.03 och slog på radion med RIX FM på typ högsta volym för att verkligen vara säker på att jag fortfarande var vaken (var oerhör trött idag).
Sen så sprang jag till bussen som gick från torget 07:05. Phu* jag han tänkte jag när jag äntligen satt på bussen.
Så var det lektionerna.

Först var det Pedagogiskt ledarskap (eller vad de heter), så Två timmar biologi där vi håller på med projektarbeten sen lunch och det var tacosoppa så jag åt inte (tycker inte om soppa). Så efter lunch hade vi Matte, Fysik och Historia, sista lektionen slutade 16.00 och efter de så sprang jag till körskolan för att vara med på teorilektionen, den började 16.00 så jag kom 10 min försent och den slutade inte förens 17.30.

Men åhhhhh vilken lång dag!
Bussen hem till Delsbo gick inte heller förens klockan 18.00 och den var dessutom försenad, det är dom här dagarna man önskar att man vore någon annan eller åtminstone inte valt en plugg linje som Naturvetenskap.


Tror jag behöver en paus nu, fast först måste jag plugga fysik som vi ska ha prov på nästa fredag, åhh ge mig en säng och låt mig gå i ide över vintern så kan jag vakna framåt sommaren igen!

Hon får inte sluta!

Justja Elin tänker inte uppdatera sin blogg om det inte är så att det är någon som läser den ändå och då blir jag VÄLDIGT ledsen om hon slutar blogga och inte håller mig uppdaterad så därför vill jag nu att ALLA ska följa och kommentera på hennes blogg så att hon håller mig uppdaterad ;).
http://sweettilly.blogg.se/

Lektionen idag!

Har ridit lektion idag för Marit :D.
Vi som red var:
Jag på Quinty
Kim på Casper
Tove på Mr Bean
Ida på Mystik
Sara på Rebell
Märta på Penny
Dagens ridpass så var det dressyr som gällde, Quinty var en väldigt trevlig och känslig häst som jag red för första gången. Det såg säkert inte så bra ut och det kändes väl inte som att vi hittade varandra så bra men jag tyckte verkligen om henne och jag rider henne gärna fler gånger :).
Skönt att ha Kim tillbaka igen nu när alla andra försvinner så sakta bort från lilla Delsbo, det var verkligen en bra dag idag och en bra lektion.
Dagens lektion:

vi värmde upp självständigt i skritt och trav innan vi började med själva övningen, övningen var att få hästen ställd, formad och rakriktad hela tiden. Alltså bara grunder som dock är nog så svåra.
Vi gjorde lilla banan på bilden först i skritt och sedan i trav, och så avslutade vi med en annan liten bana som jag inte orkar ritaupp.
Jag orkar inte skriva så ingående men det var iaf en bra övning.

ska till bussen!

Ikväll blir det ridning för min del och äntligen lektion :D, först så ska jag till skolan sen när jag kommer hem ska jag laga mat för ingen annan i familjen är hemma och sen ska jag ner till stallet och rida :).

svenska

Nu ska jag nog ta och spåna ihop några skolminnen och lite vad jag tycker om olika saker som har att göra med skolan och vad jag tycker och tänker om de, lite för och nackdelar och allt sånt som en svenska lärare vill läsa om ;P.
Så har jag de gjort och han göra något annat än att plugga nästa vecka :).
Bild på Nina och jag tycker att bilden blev ganska dra :)

Plugga istället för stallet

Idag har jag pluggat nästa hela dagen, massa matte och lite svenska och så ska jag plugga lite fysik hade jag tänkt. Det känns inte riktigt som jag har något liv längre, jag är inte ens sugen på att åka till stallet för jag vet att det ändå inte kommer att vara någon där, det är absolut inte så att jag inte vill eller att jag börjar tröttna men jag kan inte komma på något jag skulle kunna göra om jag skulle dit.
Men som sagt nästa vecka börjar lektionerna och då blir det nog mycke mer stallet än den här veckan ;), och bästaste från Sundsvall kommer hem och hejar lite alltid något att se fram emot och som sagt så har jag ju Hanna, Vickan och Sandra kvar kär hemma iaf :) <3.
Fast lite knasigt känns det ändå när jag hellre väljer att plugga på saker som vi egentligen inte ens har börjat med än att åka till stallen :/ jag saknar min Elin och Rebecka <3

Katastrof!

Ja det är faktiskt katastrof nu!

Jag har varit på stallet 1 gång den häv veckan om man inte räknar med måndagen också då jag gick dit och cyklade hem direkt.
Det är INTE okej, jag har haft alldeles för mycke plugg och inte haft någon lust att ens gå ner till stallet, har känt att det ändå inte skulle ha varit någon där så det har lixom inte blivit av bara.

Jag var ner i Onsdags och då red jag Rasmus :), och när jag ridit klart så kom Hanna och red Evita så det blev iaf en bra dag då men sen så har det inte hänt någontig :(.

Nästa vecka börjar alla lektioner och jag har ridning på måndag och möte på Torsdag och så ska jag väl försöka ta mig ner lite mer då, då är det iaf lite fler människor där och det gillas :) <3.


RSS 2.0