Vart har har jag hamnat?

Alltså vad är det för jävla håla jag bor i? :O

Jag läste nys på Helahalsingalds hemsida (tidningens hemsida här där jag bor), och så såg jag att det var folk som hade kommenterat så jag läste vad alla skrivit. Jag fattar inte vad det är för människor som bor här i den här lilla smutshålan?

Hästolyckor oftast bilförarens ansvar

Kommentarer
______________________________________________________________
1:
Jag har tidigare kommenterat just om denna händelse vad beträffande ansvars fråga.
**
Detta är rätt o riktigt som det skrivs enligt lag.
**
Men min fråga är, Hur kan lagen ha stiftats på ett sådant sätt så att det slår så oskyldigt just gentemot bilisten,beträffande tillbud mellan fordon och häst?? Även om det inte bilförarens fel.
**
Finns det någon som kan kasta ljus över just denna fråga som jag har,vore väldigt intressant.
_______________________________________________________________
2.
Lagen kom till när det bara fanns ett fåtal bilar och massor av hästar Samt på den tid då det var en förmildrande omständighet att krocka om man körde berusad (Sedan bilens barndom]
_______________________________________________________________
3.
Vad jag fick lära mig vid körkortstagande så är det ALLTID bilistens fel om en häst är inblandad i olycka med en bil. Även om jag är 2 KILOMETER från bilen och plockar bär när en häst blir rädd för min parkerade bil och skadar sig emot bilen så är det MITT fel. Möter jag en häst efter vägen så vänder jag ögonblickligen!
_______________________________________________________________
4.
Janne G, jag är hästägare och skulle ovanstående scenario med den parkerade bilen inträffa så skulle jag utan knot betala bilägarens självrisk och eventuella andra kostnader. Vi är många hästägare som tar vårt ansvar även om lagen säger något annat.
_______________________________________________________________
5.
Ja, hur kan lagen ha skrivits så att det alltid går på bilistens försäkring om du kör på en cyklist som beter sig fel? Varken häst eller cykel är trafikförsäkringspliktiga fordon, därav är bilistens försäkring den enda att tillgå. Bilisten kan sedan stämma hästägaren eller cyklisten på självrisken och premiehöjningen om den tycker att det är mödan värt. 

Den enda lösningen är att göra cyklar och hästar försäkringspliktiga. Jag tror personligen att en cykelförsäkring skulle bli ganska dyr sett till hur mycket olyckor det inträffar. 

Angående hästägare som tar ansvar kan ju inte jag veta om just den ryttare jag är på väg att möta tillhör dessa. Ni plockar ju inte ens upp skiten efter hästen...
________________________________________________________________
6.
Dags att skriva om gamla sjuka lagar tro? Hästar som blir rädda för så gott som allt har för den delen inget på vägarna att göra.
------------------------------------------------------------------------------------------

Asså snälla kan inte någon som känner att det orkar ta en diskunion och är bra på att skriva , kommentera också? Lilla by hålan inte konstigt att det är som det är här asså.

Eller är det bara jag som är helt efterbliven och inte kan hålla med dom som kommenterat?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0